Introvideo til kok
Om uddannelsen
Tag din uddannelse til kok hos Kold College
Trives du med at arbejde i et højt tempo i en branche, hvor der er fuldt drøn på? Hvor du har masser af muligheder for job både i restaurationsbranchen og inden for produktudvikling?
Som kok er det altafgørende, at du interesserer dig for mad. At du elsker at gøre din mad til en oplevelse for den, der skal spise maden, uanset om det er en betalende gæst i en restaurant eller en kollega i en virksomhed.
Det lærer du på uddannelsen til kok
På kokkeuddannelsen lærer du at:
- Lave mad fra bunden
- Arbejde med sæsonens råvarer og tilberedningsmetoder
- Have fokus på anretning og sensorik
- Planlægge menuer og indkøbe råvarer i samarbejde med dit team
- Udtænke helt nye retter og følge tidens trends.
Undervisningsform
Her på skolen kommer du til at bruge dit hoved på en helt anden måde, end du gør, når du er på arbejde på din læreplads. Selvom du får en masse praktiske discipliner ind under huden i vores køkken, vil du også opleve stilsiddende arbejde og klasseundervisning, hvor du får rig mulighed for at både at lære fra dig og få ny viden fra dine klassekammerater. Du kommer også til at arbejde med at sætte ord på, hvordan mad smager, og hvorfor du gør, som du gør i køkkenet.
Din fremtid som kok
Afhængig af, hvad det er for sted, du kommer til at arbejde, er der som regel fuld fart på i køkkenet. Der skal gøres klar til service – og her afhænger din succes i høj grad af, hvor godt du og dine kolleger er forberedt. Når bestillingerne begynder at tikke ind, skal maden laves og serveres. Og er der forskellige bestillinger ved et bord, skal det koordineres, så alle får maden serveret samtidigt i et pænt og præsentabelt udtryk, der for alt i verden ikke ligner hverdagsmad, for så kan gæsten lige så godt lave maden derhjemme.
Mulighed for at arbejde i udlandet
Vores danske uddannelse til kok er meget velanset i udlandet på grund af den måde, vi strukturerer uddannelsen på via en vekslen mellem skoleperioder og arbejde det sted, du står i lære. Så har du mod på at arbejde udenfor Danmark, er dine muligheder virkelig gode med en uddannelse som kok i bagagen.
Ansøgning og adgangskrav
For at blive optaget på kokkeuddannelsen skal du have bestået 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.
Kok med EUX
Som kok med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din kokkeuddannelse. Det betyder, at du kan efteruddanne dig på de danske universiteter, eksempelvis til procesteknolog og derefter til ingeniør i fødevarer eller i mejeri, hvis du har lyst til det?
Kontaktinfo
Kold College
Video

"Min drøm er at lave mad på et hospice, da jeg rigtig gerne vil være med til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det. Og jeg synes ikke, at man kun kan gøre en forskel, når man er Falckredder."
Kok
"Jeg glæder mig til at komme ud og opleve verden. Se hvordan tingene foregår i køkkener i andre lande. Jeg vil gerne udfordre mig selv og på et tidspunkt blive køkkenchef. Eller måske restaurantejer. Hvem ved?"
Kok