Vis studentum.dk som: Mobile
4 år og 6 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Infomøde
07-12-2022
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
august 
januar 

Introvideo til bager

Om uddannelsen

bager

Tag bageruddannelsen hos Kold College

Bliver du glad, når du giver en lækker kage eller et godt stykke brød til andre? Produkter, du ser, de sætter pris på? Og er du nysgerrig på, hvordan du lærer at udføre forskellige faglige bage-teknikker og processer? Så bør du kigge nærmere på uddannelsen til bager.

Du bliver introduceret for alle former for kager og brød. Og så lægger vi stor vægt på, at du via cases dokumenterer dit arbejder og skaber dit eget opslagsværk med billeder og skrevne ord. Meget gerne kombineret med et socialt medie.

Det lærer du på bageruddannelsen

På bager-uddannelsen lærer du det gamle, klassiske håndværk tilsat ny og frisk energi. At udforske nye trends er nemlig en vigtig del af dit arbejde som bager. Blandt andet når vi arbejder med fuldkorn, er du nødt til at vide, hvordan du bruger fuldkorn. Og du skal vide, hvad reglerne er for, at dit produkt kan blive fuldkornsmærket – ligesom du skal vide, hvordan du bager med fuldkorn, så dit produkt ikke bliver noget tungt noget, ingen har lyst til at spise.

I de timer, hvor vi er i bageriet, er det altid gærdejen, der sætter dagsorden for dit arbejde. På uddannelsen til bager fokuserer vi meget på planlægning. Vi fokuserer på, hvordan du vil planlægge en arbejdsdag i et bageri og for at øve os, planlægger vi events som salg af sandwiches på skolen. Her er det dig, der skal produktionsplanlægge. Du skal beskrive din fremgangsmåde og hele sensorikken. Hvordan skal de smage og se ud? Hvordan skal mundfølelsen være? Hvilket skiltemateriale, skal der produceres?

bager

Din fremtid som bager

Som bager møder du typisk ind til faste rutiner både i store og små bagerier. Også hvis du vælger selv at etablere dig som selvstændig bagermester. Du møder tidligt og er en del af den proces, det er, at få det hele klart til butikken åbner. I modsætning til mange andre fødevareerhverv står en bager ikke og venter på kunder i sin forretning. Du producerer alle dagens brød og kager på én gang. Og her spiller din produktionsplanlægning en afgørende rolle for, at du kommer i mål til tiden. At være bager er typisk et fysisk hårdt arbejde, hvor du møder ind om natten og får fri i løbet af formiddagen.

Sensorik

På lige fod med dit tekniske arbejde er sensorik i dag blevet en vigtig del af undervisningen. Når vi arbejder med sensorik, er det din oplevelse med brødet eller kagen, vi har fokus på:

  • Hvad tænker du, når du ser lige præcis det her brød? Har du lyst til at spise det?
  • Tænker du, at farven er forbundet med den smag, du kommer til at møde?
  • Hvilke minder dukker der op, når du for eksempel får serveret en jordbærkage?

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på uddannelsen til bager skal du have bestået 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Bager med EUX

Brænder du for at læse videre indenfor hotelbranchen? Vil du gerne være hotelkonditor eller chocolatier? Til disse uddannelser er det adgangsgivende, at du allerede er uddannet enten bager, kok, tjener eller ernæringsassistent.

En bager-uddannelse med EUX giver dig mulighed for at læse videre – enten på andre videregående uddannelser eller på universitet. En EUX fører det bedste sammen fra to verdener: Fra gymnasiet og fra erhvervsskolen. Det betyder, at du både får en studenterhue og en håndværksfaglig uddannelse.

Med en EUX kan du altså blive alt fra chokolatier til produktudvikler og levnedsmiddelteknikker

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Video

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Bager endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Det siger andre om skolen
Charlotte Erbe

"Det gik op for mig, at dét jeg havde lyst til, var at stå op hver dag og bage."

Bager
Linette H. Uhrskov

"Jeg har valgt at blive bager, da jeg rigtig godt kan lide at lave kager. Og særligt hvis man får lov at arbejde med præcision og pynte pænt, så folk bliver ekstra glade."

Bager