Vis studentum.dk som: Mobile
20 uger
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Mårslet
august 2020

Video

Landmand - Trin S

Landmand

Tag første del af uddannelsen til landmand på kortere tid

Er du allerede student, og drømmer du om at blive landmand? Med Landmand - Trin S ved JU Århus får du mulighed for at skyde genvej til din fremtid. Du kan nemlig tage første del af landbrugsuddannelsen og blive landbrugsassistent på bare 20 ugers skolegang efterfulgt af praktik. Bagefter kan du fortsætte på andel del af uddannelsen til landmand, der varer omkring to år.

Uddannelsen foregår på skolens eget landbrug, Bredballegård, i Mårslet. Her finder du alt, hvad der hører til i et rigtigt landbrug - køer, grise, marker og maskiner - bare i en mindre skala. Det giver dig mulighed for at snuse til de forskellige specialer på landbrugsuddannelsen: planter, svin og kvæg. 

Om uddannelsen

Det lærer du på Landmand - Trin S

Uddannelsen udgør et grundforløb på 10 uger og første hovedforløb på landbrugsuddannelsen. Via både teoretisk og praktisk undervisning lærer du om landbrugsdrift på et grundlæggende niveau i fag som:

  • Markteknik
  • Plantedyrkning
  • Økologiske grundprincipper
  • Husdyrhold

Du senest have indgået en praktikaftale, når du afslutter dit grundforløb, for at kunne fortsætte på uddannelsen. Der er selvfølgelig vejledning og inspiration at hente på skolen, når du skal spore dig ind på, hvor du kan komme i praktik og skal skabe kontakten.

Optagelse

For at blive optaget på Trin S på landbrugsuddannelsen skal du have kørekort til almindelig personbil og være student. Det betyder, at du skal have en af følgende ungdomsuddannelser: STX, HHX, HTX eller HF. 

Uddannelsen begynder i august. Når du er optaget vil du i samarbejde med skolens studievejleder undersøge, om du kan få merit til dele af uddannelsen. Det kan være aktuelt, hvis du har relevant praktisk erfaring eller relevante fag.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Landmand - Trin S

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Landmand - Trin S endnu. Bliv den første!
Det siger andre om skolen
Fra landmand til jordbrugsteknol...

Mathias studerer på andet semester af uddannelsen til jordbrugsteknolog i Århus. Efter et semester på uddannelsen til bygningsingeniør skiftede han til uddannelsen til landmandsuddannelsen for studenter ved JU Århus. Her fortsatte han på Landbrugets Lederuddannelse.

Læs Mathias' historie og tips her