Vis studentum.dk som: Mobile
4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Mårslet
januar 2020 
august 2020 

Jordbrugsmaskinfører

Jordbrugsmaskinfører

Bliv jordbrugsmaskinfører i Århus

Er du god til teknik, og er du ikke bange for at få lidt olie på fingrene? Så er uddannelsen til jordbrugsmaskinfører måske noget for dig. Her bliver du nemlig klædt på til at sidde bag rattet, når jorden skal høstes eller gødes. Du bliver også klædt på til at arbejde med alle maskiner, der er at finde i et landbrug fra traktorer til mejetærskere. Som færdigudlært er du derfor klar til at indtage en vigtig rolle i ethvert moderne landbrug - stort som småt.

Ved JU Århus kan du tage uddannelsen til jordbrugsmaskinfører på omkring fire år. Undervejs er du i praktik størstedelen af tiden. Du vælger selv, om du vil i praktik i Danmark eller udlandet. Du skal nemlig selv finde din praktikvært. Skolen står naturligvis klar med inspiration og vejledning. Efter de første to år kan du afslutte uddannelsen som landmandsassistent.

Grundforløbet og dine skoleperioder på uddannelsen foregår ved skolelandbruget Bredballegård i Mårslet, der drives som et rigtigt landbrug med maskiner, marker og dyr.

Om uddannelsen

Det lærer du på udddannelsen til jordbrugsmaskinfører

I løbet af din uddannelse til jordbrugsmaskinfører får du en kombination af teori og praktisk erfaring med at vedligeholde og betjene de forskellige maskiner, der er i brug i et landbrug. Du kommer også til at arbejde med en række entreprenørmaskiner såvel som at udføre en række mindre småreparationer.

Sideløbende med det praktiske arbejde på Bredballegård, får du undervisning i fag som:

  • Plantekendskab
  • Økologiske grundprincipper
  • Innovation
  • Teknik

- og så får du et solidt fundament med grundlæggende viden om landbrug. 

Optagelse

Uddannelsen til jordbrugsmaskinfører starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2). Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Jordbrugsmaskinfører

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Jordbrugsmaskinfører endnu. Bliv den første!