Vis studentum.dk som: Mobile
3 år og 3 til 6 måneder
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Mårslet
januar 2020 
august 2020 

Hestemanager

Tag første del af uddannelsen til hestemanager ved JU Århus

Start din karriere som hestemanager ved JU Århus

Drømmer du om at arbejde med heste på en rideskole eller måske et stutteri? Uddannelsen til hestemanager er for dig, der elsker heste og vil gøre din interesse til din levevej. Som færdigudlært er du nemlig klædt på til alle aspekter af arbejdet med heste fra fodring og pasning til træning.

Ved JU Århus kan du tage grundforløbet af uddannelsen til hestemanager på afdelingen Bredballegård, som ligger ved Mårslet. Skolen ejer 4 heste i forskellig størrelse, alder og træning. Som elev på hestemanager linien varetager du den daglige pasning af hestene, der er opstaldet i fællesbokse og går på døgnfold i sommerhalvåret og mest muligt på fold resten af året. Vi træner hovedsageligt hestene fra jorden i form af Dansk Rideforbunds besindighedsprøve, almen håndtering, mønstring og longering. Der ud over vil du også have praktikdage, som foregår på det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor du vil indgå i de daglige rutiner i stalden sammen med stedets personale.

Har du din egen hest? Så har du mulighed for at tage den med dig. Alle heste fodres fire gange i døgnet, og der bruges træpiller som strøelse i hesteboksene. Kontakt JU Århus for at høre mere om muligheden.

Vil du bo og arbejde på en gård?

Kombiner din passion for heste med en profession som landmand. På landmandsuddannelsen hos JU Århus bliver du specialist i dyrehold, og som færdiguddannet landmand kan du arbejde og bo på en gård med plads til både afgrøder, kvæg og heste. 

Om uddannelsen

Det lærer du på uddannelsen til hestemanager

Som hestemanager er hestens trivsel din vigtigste opgave. I løbet af uddannelsen lærer du først og fremmest at varetage den daglige pasning, pleje og træning af hestene på professionel vis. Du lærer også at sikre de ydre rammer i form af pasning af boksene i stalden såvel som folde og hegn samt vedligeholdelse af sadler, hovedtøj og hestens øvrige udstyr.

Skoleperioderne på uddannelsen udgør sammenlagt 32 uger. Her har du fag, hvor du lærer om emner som hestens adfærd og fodring samt:

  • Anatomi
  • Sygdomsforebyggelse
  • Formidling
  • Undervisningslære / intruktørgerning

Den samlede uddannelse til hestemanager varer 3 år og 3 til 6 måneder. Du er således i praktik størstedelen af tiden, hvor du får masser af erfaring i at arbejde professionelt med heste.

Professionel ridetræning

I tillæg til undervisning samt det praktiske arbejde i staldene og folden får du også professionel ridetræning som en del af din uddannelse til hestemanager. Søren Vallentin, der er eksamineret berider og tilknyttet JU Århus, står for undervisning i både spring og dressur. 

Har du din egen islænderhest med? Er der minimum fire på holdet, der medbringer en islænder, får du chancen for professionel ridetræning af Rikke S. Wolff, der er uddannet berider på Hólar i Island.

Optagelse

Uddannelsen til hestemanager starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

JU Århus udbyder grundforløbet på uddannelsen til hestemanager. Her bliver du klædt på til praktik og videre uddannelse på en skole, der udbyder hovedforløbet.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Hestemanager

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Hestemanager endnu. Bliv den første!