Vis studentum.dk som: Mobile
4 år (4,5 år som EUX Gartner)
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Beder
januar 2020

Video

Gartner

Gartner

Bliv gartner med uddannelsesgaranti i Århus

Drømmer du om at arbejde på gartneri, en planteskole eller måske i et havecenter? Uddannelsen til gartner er for dig, der vil arbejde med dyrkning og pleje af planter fra spiring til salg. Undervejs kommer du både til at arbejde med grøntsager, potteplanter, buske og træer. Du bliver færdigudlært på fire år, men du kan også vælge at afslutte uddannelsen som gartnerassistent efter to år. 

Mulighederne som gartner er mange, og du sporer dig allerede ind på din fremtid i dit valg af praktikplads. Her får du nemlig professionel erfaring og mulighed for at omsætte teorien fra undervisningen til praksis inden for det område af gartnerfaget, som du interesserer dig for.

Du skal selv finde din praktikplads, men lykkes det ikke i første omgang, behøver det ikke at forsinke dig. På gartneruddannelsen ved JU Århus er der nemlig uddannelsesgaranti. Det betyder, at du kan være i skolens praktikcenter, indtil du finder din praktikvært. 

Om uddannelsen

Det lærer du på uddannelsen til gartner

Uddannelsen til gartner giver dig en solid viden og praktisk erfaring i arbejdet med at dyrke, beskære og opbevare planter af enhver art med henblik på salg. Alt efter hvor du gerne vil arbejde som færdigudlært, kan du vælge imellem tre forskellige specialer inden for gartnerfaget:

  • Væksthusgartneri
  • Havecenter
  • Planteskole

Uafhængigt af dit speciale får du undervisning i fag som iværksætteri, kundeservice, plantekendskab og plantepleje, mens du særligt i praktikperioderne får professionel erfaring, der ruster dig til din fremtid som gartner.

EUX - bliv faglært gartner og student

Vælger du uddannelsen til EUX Gartner, tager den et halvt år længere. Til gengæld får du en række gymnasiale fag, så du som færdigudlært kan vælge at søge ind på videregående uddannelser på lige fod med studenter. De gymnasiale fag udbydes i samarbejde med Viby Gymnasium.

Optagelse

Uddannelsen til gartner starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Gartner

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Gartner endnu. Bliv den første!
Det siger andre om skolen
Eventyrlysten gartnerelev med sp...

Louise Heissel er gartnerlev ved Jordbrugets UddannelsesCenter i Århus. Hun er netop gået i gang med sit afgangsprojekt og kan se tilbage på uddannelsesforløb som få andre. Undervejs har hun både høstet grankogler på bjergskrænter i Georgien og ledet ufaglærte på en planteskole på Island.

Læs Louises historie og tips