Vis studentum.dk som: Mobile
4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Mårslet
august 2020 
januar 2021 

Dyrepasser

Tag din uddannelse til dyrepasser ved JU Århus

Bliv dyrepasser i Århus

Elsker du dyr, og drømmer du om en hverdag, hvor pasning og pleje af dyr fylder mest i din arbejdstid? Så er uddannelsen til dyrepasser måske noget for dig. Her bliver du klædt på til at arbejde med alle slags dyr i løbet af fire spændende år. Du kan også vælge at afslutte uddannelsen allerede efter to år som dyrepasserassistent.

Uddannelsen veksler mellem praktik og skoleperioder på skolelandbruget Bredballegård i Mårslet. Når du er ude i praktik får du masser af praktisk erfaring med arbejdet som dyrepasser. Du skal selv finde din praktikplads, men JU Århus hjælper dig naturligvis på vej. Du kan tage hele eller dele af din praktik i udlandet. 

Som færdigudlært kan du arbejde med pasning af dyr i eksempelvis dyrehandler, laboratorier, dyreparker og zoologiske haver. Det gælder uanset, om du afslutter uddannelsen som dyrepasser eller dyrepasserassistent.

Bliv specialist i dyrehold

Uddannelsen til dyrepasser er ikke den eneste uddannelse, som giver adgang til at arbejde med dyr. F.eks. vil du som landmand blive specialist i dyrehold, kvæg og svin. Du kan læse mere om landmandsuddannelsen lige her

Om uddannelsen

Det lærer du på uddannelsen til dyrepasser

Som elev på uddannelsen til dyrepasser har du mulighed for at specialisere dig i præcis den type dyr, som du interesserer dig allermest for. I praksis betyder du, at du skal vælge en specialisering i zoologiske dyr, hvis du drømmer om at arbejde i en dyrepark eller en zoologisk have. Vil du i stedet arbejde i et laboratorium, er specialiseringen i forsøgsdyr den rette for dig.

Uanset hvilken specialisering du vælger, kommer du til at få undervisning i fag som:

  • Dyrevelfærd
  • Anatomi
  • Biologi
  • Adfærd

Både i praktikperioderne og i skoleperioderne på Bredballegård, kan du også se frem til masser af praktisk arbejde med dyrene under din uddannelse.

Optagelse

Uddannelsen til dyrepasser starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

JU Århus udbyder grundforløbet på uddannelsen til dyrepasser. Her bliver du klædt på til praktik og videre uddannelse på en skole, der udbyder hovedforløbet.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Dyrepasser

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Dyrepasser endnu. Bliv den første!