Vis studentum.dk som: Mobile
4 år (4,5 år som EUX Anlægsgartner)
SU og Elevløn
Heltid
Åbent hus
05-03-2020
Åbent hus
01-04-2020
Åbent hus
05-05-2020
Åbent hus
04-06-2020
Erhvervsuddannelse
Startdato
Beder
august 2020 
januar 2021 

Video

Anlægsgartner

Anlægsgartner

Bliv anlægsgartner med uddannelsesgaranti i Århus

Har du grønne fingre, og drømmer du om en fremtid, hvor du arbejder med etablering og vedligehold af grønne områder som eksempelvis haver, kirkegårde og parker? Så er en uddannelse til anlægsgartner ved JU Århus lige noget for dig. Her bliver du klædt på til at arbejde med planter, græs, fliser, sten og meget mere.

Uddannelsen tager fire år, hvor du er i praktik med skoleperioder indimellem. Skoleperioderne varer sammenlagt 36 uger og er fordelt på seks perioder, hvor du er på skolebænken på afdelingen i Beder mellem to og otte uger. Du kan vælge at afslutte uddannelsen som anlægsgartnerassistent efter de første to år.

Du skal selv finde din praktikplads, og den kan være i Danmark eller i udlandet. Lader praktikpladsen vente på sig, behøver du ikke at blive forsinket i din uddannelse til anlægsgartner. JU Århus huser nemlig et af landets godkendte praktikcentre. Derfor kan skolen stille uddannelsesgaranti for dig, der vælger uddannelsen til anlægsgartner. 

Om uddannelsen

Indhold og muligheder på uddannelsen til anlægsgartner

Under din uddannelse til anlægsgartner har du flere valgmuligheder undervejs, hvor du kan pejle din profil i den retning, du interesserer dig for. Du kan blandt andet specialisere dig i anlægspleje, hvor du arbejder mere intensivt med planter og andet grønt. Er du mere interesseret i sten og fliser, er anlægsteknik den rette specialisering for dig. 

På uddannelsen er der masser af praktisk arbejde og undervisning i fag som eksempelvis:

  • Plantepleje
  • Opmåling
  • Kulturteknik
  • Anlægsteknik

EUX - bliv faglært anlægsgartner og student

Vælger du uddannelsen til EUX Anlægsgartner, tager den et halvt år længere. Til gengæld får du en række gymnasiale fag, så du som færdigudlært kan vælge at søge ind på videregående uddannelser. De gymnasiale fag udbydes i samarbejde med Viby Gymnasium.

Optagelse

Uddannelsen til anlægsgartner starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Anlægsgartner

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Anlægsgartner endnu. Bliv den første!

Du vil måske også være interesseret i: