Vis studentum.dk som: Mobile
Fleksibel længde
SU-godkendt
Heltid/deltid
HF og VUC
Hillerød
Kontakt for information

Om uddannelsen

HF-IN

HF-IN for dig, der har brug for trygge rammer og professionel hjælp til dine behov

HF-IN er for dig, der drømmer om at tage en HF og samtidig har brug for overskuelige rammer, tryghed og professionel støtte.

På HF-IN får du mulighed for at tage en gymnasial uddannelse og en dag få huen på. Fagene og det faglige niveau er helt som på den traditionelle HF – rammerne er blot målrettet dig og dine behov.

Udannelses opbygning

HF-IN er bygget op af enkeltfag. Det betyder, at du får tid og ro til at finde ud af, hvilken retning du vil uddannelsesmæssigt og til at lære de enkelte fag godt at kende. I starten går du i en fast klasse, og du bliver undervist i alle de obligatoriske HF-fag: dansk, engelsk, matematik, kemi, geografi, biologi, historie, religion og samfundsfag.

I løbet af det sidste studieår får du valgfag og skal følge undervisningen på skolens øvrige HF-hold. Du får højst fire fag pr. semester og dermed også færre lærere at forholde dig til. Undervisningen består hver dag af cirka seks lektioner, der hver varer 45 minutter. Underviserne bruger primært interaktive digitale bøger, så materialemængden er overskuelig. Der er afsat tid til at lave lektier på skolen, så du bagefter kan gå hjem og lade op til en ny dag

Dit udbytte af uddannelsen

Du får tilknyttet en personlig mentor, som du jævnligt mødes med, og som fungerer som støtte for hele klassen i undervisningen. Som elev på skolen har du naturligvis mulighed for at deltage i fx fester og fredagscaféer. Der vil også være sociale arrangementer udelukkende for HF-IN-klassen, fx studietur. 
Dine undervisere er HF & VUC Nordsjællands faste undervisere, der har stor erfaring med og er efteruddannet i at undervise elever, der har særlige behov.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på HF-IN skal du:

  • have gennemført folkeskolens 9. eller 10. klasses afgangsprøve
  • være mellem 16 og 30 år
  • have en diagnose inden for autismespektret være diagnosticeret med angst eller depression – eller af andre grunde være psykisk sårbar

Din skolehistorik, beskæftigelsesgrad, motivation, dit faglige standpunkt og støttebehov vil indgå i den konkrete vurdering af, om HF-IN er det rette tilbud for dig.

Hvis du ønsker at søge om at blive optaget på HF-IN, så skal din ansøgning igennem en optagelsesprocedure. Ansøgningsfristen er 1. marts.

Eksamen og diplom

Du skal til eksamen efter hvert semester – i stedet for at samle alle eksamener til slut.

Få information

 

Kontaktinfo

HF Og VUC Nordsjælland

Milnersvej 40
3400

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HF-IN

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af HF-IN endnu. Bliv den første!
Åbent hus
maj 2021
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Det siger andre om skolen
Mary, studerende, HF-IN

"Det bedste ved HF-in er de trygge rammer"

Læs mere