HF og VUC

HF-IN

Længde
Fleksibel længde
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
Fleksibel længde
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • Hillerød

Om uddannelsen

HF-IN

HF-IN for dig, der har brug for trygge rammer og professionel hjælp til dine behov

HF-IN er for dig, der drømmer om at tage en HF og samtidig har brug for overskuelige rammer, tryghed og professionel støtte.

På HF-IN får du mulighed for at tage en gymnasial uddannelse og en dag få huen på. Fagene og det faglige niveau er helt som på den traditionelle HF – rammerne er blot målrettet dig og dine behov.

Udannelses opbygning

HF-IN er bygget op af enkeltfag. Det betyder, at du får tid og ro til at finde ud af, hvilken retning du vil uddannelsesmæssigt og til at lære de enkelte fag godt at kende. I starten går du i en fast klasse, og du bliver undervist i alle de obligatoriske HF-fag: dansk, engelsk, matematik, kemi, geografi, biologi, historie, religion og samfundsfag.

I løbet af det sidste studieår får du valgfag og skal følge undervisningen på skolens øvrige HF-hold. Du får højst fire fag pr. semester og dermed også færre lærere at forholde dig til. Undervisningen består hver dag af cirka seks lektioner, der hver varer 45 minutter. Underviserne bruger primært interaktive digitale bøger, så materialemængden er overskuelig. Der er afsat tid til at lave lektier på skolen, så du bagefter kan gå hjem og lade op til en ny dag

Dit udbytte af uddannelsen

Du får tilknyttet en personlig mentor, som du jævnligt mødes med, og som fungerer som støtte for hele klassen i undervisningen. Som elev på skolen har du naturligvis mulighed for at deltage i fx fester og fredagscaféer. Der vil også være sociale arrangementer udelukkende for HF-IN-klassen, fx studietur. 
Dine undervisere er HF & VUC Nordsjællands faste undervisere, der har stor erfaring med og er efteruddannet i at undervise elever, der har særlige behov.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på HF-IN skal du:

  • have gennemført folkeskolens 9. eller 10. klasses afgangsprøve
  • være mellem 16 og 30 år
  • have en diagnose inden for autismespektret være diagnosticeret med angst eller depression – eller af andre grunde være psykisk sårbar

Din skolehistorik, beskæftigelsesgrad, motivation, dit faglige standpunkt og støttebehov vil indgå i den konkrete vurdering af, om HF-IN er det rette tilbud for dig.

Hvis du ønsker at søge om at blive optaget på HF-IN, så skal din ansøgning igennem en optagelsesprocedure. Ansøgningsfristen er 1. marts.

Eksamen og diplom

Du skal til eksamen efter hvert semester – i stedet for at samle alle eksamener til slut.

HF Og VUC Nordsjælland
Milnersvej 40
3400

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland er stedet hvor alle kan være. Her finder vi dine styrker og forudsætninger, og giver dig værktøjer til viden. Stærke lærerkræfter og et rummeligt studiemiljø giver dig plads til at være den du er – og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Udtalelser

Mary, studerende, HF-IN

"Det bedste ved HF-in er de trygge rammer"

Sponsoreret