Startdato
Om uddannelsen
2-årig STX
Den 2-årige STX er særligt attraktiv for dig, der har direkte kurs mod universitetet og de lange videregående uddannelser.
2-årig STX giver adgang til de samme videregående uddannelser som den traditionelle 3-årige STX, og du får en rød hue sammen med dit eksamensbevis - præcis som på det traditionelle gymnasium.
2-årig STX er en fokuseret gymnasial uddannelse for dig, der ved, hvad du skal bruge til din efterfølgende videregående uddannelse, og som måske har anden erfaring med dig.
I Odense har vi et stærkt uddannelsesmiljø for unge og unge voksne med udbud af 2-årig hf og hf-enkeltfag. Den 2-årige STX bliver en del af det fælles studiemiljø, hvor der er fokus på faglighed, fællesskab og faste klasser.
Hvordan kan det lade sig gøre?
En 2-årig STX er mere komprimeret end den 3-årige uddannelse. Men du får undervisning i de samme fagområder inden for sprog, naturvidenskab og samfundsvidenskab.
På den 2-årige STX starter du direkte på din studieretning og på dit andet fremmedsprog. Du har både obligatoriske fag og valgfag.
Studieretninger
Du kan vælge mellem 4 studieretninger:
- Naturvidenskabelig
- Sproglig
- Sproglig samfundsvidenskabelig
- Matematisk samfundsvidenskabelig
Naturvidenskabelige grundforløb (NV) og Almen Sprogforståelse (AP) klæder dig på til det faglige arbejde i fagene og forbereder dig på de øvrige tværfaglige forløb herunder Studieretningsprojektet (SRP) på andet år.
Merit
Hvis du bestået fag fra andre gymnasiale uddannelser, kan du i mange tilfælde få merit for faget.
Ansøgning og adgangskrav
-
Du kan optages direkte fra 10. klasse, eller du kan starte på den 2-årige STX tidligst ét år efter, du har afsluttet din 9. klasse.
-
Du kan optages direkte fra 10. klasse. I forbindelse med optagelsen indkaldes du til en optagelsessamtale med vores vejledere.
-
I forbindelse med optagelsen indkaldes du til en optagelsessamtale med vores vejledere, som ud fra en helhedsvurdering, evt. suppleret med en faglig test, afgør om du kan optages.
Få information
HF & VUC FYN
Lige adgang til uddannelse er essentiel for en bæredygtig og demokratisk udvikling af vores samfund. Det handler om den måde, vi møder unge og voksne. Vi begynder altid dér, hvor kursisterne er – fagligt og personligt. Mission: Vi sikrer alle lige...