Vis studentum.dk som: Mobile
4 måneder med 10 lektioner pr. uge - Efterårs- og forårsskole
Engelsk
Heltid
Højskoleophold
Slagelse
Opstart i efterår og forår

Video

Om uddannelsen

Vælg parkour som hovedfag på Gerlev Idrætshøjskole
Parkour som hovedfag - Toneangivende Parkour-linje siden 2006 med egen parkour-park

Gerlev har siden 2006 været et internationalt hot spot for parkour, og vores parkour-linje er blevet en af de mest markante og toneangivende i Danmark.

Dit udbytte

Med Parkour på Gerlev bliver du en del af en bevægelseskultur, der udforsker din krops potentiale, din mentale styrke og miljøet omkring dig. Det er en inkluderende og social idrætsform – på Gerlev kan alle være med uanset køn, erfaring og fysik. Og så har vi verdens første konstruerede udendørs parkour-park. Faget er legende og står i kontrast til den fitnesskultur, der kun fokuserer på resultater, du kan se, måle og veje.

Fysisk og mental styrke

Parkour fokuserer på at udvikle de fundamentale bevægelsesfærdigheder; balance, styrke, koordination, dynamik, udholdenhed, præcision, rumlig bevidsthed og kreativ tænkning. Det er en måde at træne sin krop og sit sind på, som gør dig så funktionel og effektiv som muligt i den fysiske verden. Det er en “state of mind”, det er selvdisciplin, individualitet og viljestyrke. Gennem vores træning vil du opnå en stærk integritet og en fortrolighed med dine bevægelser og din krop i selv de mest pressede situationer. Undervisningen er baseret på bevægelseskunsten l’Art du Déplacement, der stammer fra 80’ernes undergrundsmiljøer i Paris. 

Paris og professionalitet

Tager du Parkour som hovedfag på Gerlev, vil du blive undervist af Street Movements erfarne crew, som har været med til at grundlægge skolens parkour-linje. Med udgangspunkt i teknisk præcision og styrke lærer du at bruge dit nærmiljø kreativt. Med vores parkour-park som udgangspunkt opbygger vi et fælles fundament og tager vores kultur med os på hovedfagsrejse. Om foråret tager vi til Paris for at træne i fagets oprindelige omgivelser med Yamakasi, den første parkour-gruppe i verden, og deres følgere. Om efteråret rejser vi til lidt varmere – men lige så relevante – himmelstrøg. Derudover er Gerlev hvert år centrum for International Parkour Gathering, så du får rig mulighed for at snakke og løbe med udøvere fra hele verden.

Ansøgning og adgangskrav

Alle kan deltage på dette Parkour hovedforløb på Gerlev Idrætshøjskole

Kontaktinfo

Gerlev Idrætshøjskole

Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Parkour endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 8 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Nikolaj Nilsson, tidligere elev

”Læringsmiljøet er superfedt, og der er gode faciliteter både inden- og udendørs"

Læs mere
Kirstine Saxe, tidligere elev

”Der er plads til alle på alle niveauer"

Læs mere
Blake Evitt,  former internation...

"It wasn’t about being the best at a particular activity, but more about personal growth and development”

Læs mere

Du vil måske også være interesseret i: