Vis studentum.dk som: Mobile
4 måneder med 10 lektioner pr. uge - Vinterskole
Højskoleophold
Slagelse
Vinteropstart

Om uddannelsen

kamp og yoga

Kamp og Yoga - Fysisk og mental fordybelse – der giver selvindsigt

På hovedfaget Kamp og Yoga blander vi forskellige former for kampsport med yoga. Undervisningen rummer både fysisk og mental træning samt indføring i filosofien bag kampsport og yoga.

Kreativitet, selvindsigt og kropslig velvære

I Kamp og Yoga bliver du fysisk og mentalt udfordret gennem forskellige former for kampsport og kampsituationer, som rummer fysisk kontakt med andre – og yoga, hvor du arbejder på med dig selv, på din egen måtte. Vi lever i et hurtigt, resultatorienteret, teknologi-drevet samfund, som efterlader os med en sult. En sult efter at logge ud, rette opmærksomheden indad og bruge kroppen. Denne sult er vores brændstof til kreativitet, selvindsigt og kropslig velvære. Og det er den sult, vi vil tilfredsstille med hovedfaget Kamp og Yoga.

Undervisningen på hovedfaget Kamp og Yoga

Undervisningen foregår i en tryg atmosfære og består af mange forskellige praktiske øvelser og eksperimenter i kombination med teori og dialog. På yoga-måtten arbejder vi bl.a. med åndedrætsøvelser, meditation og fysisk praksis med klassiske yoga asanas (øvelser). Her igennem forbedres din fleksibilitet, styrke, modstandsdygtighed og bevidsthed om kroppen som en helhed. En yogalektion kan derfor være fysisk krævende og genoprettende på samme tid.

Lær dig selv at kende

I kampdelen bliver du udfordret med hårde fysiske træningsøvelser, som på en betænksom måde vil bringe dig ud af din komfortzone. Gennem kamplege og bevægelses-situationer lærer du dig selv at kende, at præstere under pres, vise mod, viljestyrke og følelser. Dét gør, at du kommer til at stole på dine evner til at møde modgang. Samtidig forbedres dine atletiske evner, herunder især styrke, balance og koordination.

Uanset om der står yoga eller kamp på skemaet, så handler det i bund og grund om at lære dig selv at kende. Så meld dig ‘på måtten’ og bliv en peaceful warrior!

Alsidig studietur

På vores studietur besøger vi forskellige former for yoga-studier og kampkunst-klubber i Danmark. Undervejs møder vi en masse spændende folk, der arbejder med kroppen i relation til yoga og kampkunst.

Kontaktinfo

Gerlev Idrætshøjskole

Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Kamp og Yoga endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 8 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Nikolaj Nilsson, tidligere elev

”Læringsmiljøet er superfedt, og der er gode faciliteter både inden- og udendørs"

Læs mere
Kirstine Saxe, tidligere elev

”Der er plads til alle på alle niveauer"

Læs mere
Blake Evitt,  former internation...

"It wasn’t about being the best at a particular activity, but more about personal growth and development”

Læs mere

Du vil måske også være interesseret i: