Sprogstudier - Er de små sprogfag noget for dig?

Kinesisk, tyrkisk, japansk og russisk - vælg dit sprog

Elsker du at rejse og at fordybe dig i andre kulturer, eller drømmer du måske om en international karriere? På de små sprogfag finder du en lang række spændende sprogstudier som for eksempel kinesisk, tyrkisk, japansk og russisk. 
Viser 1-10 af 10
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-10 af 10

Følg din drøm på de små sprogfag

Har du et godt sprogøre, og vil du tage en nicheuddannelse, hvor du skiller dig ud og bliver ekspert i en kultur eller et sprog, som ikke alle kender til? Så er sprogstudier måske noget for dig! Foruden vigtige sprog i forhold til international handel som f.eks. kinesisk, russisk eller tyrkisk, kan du også gå i en hel anden retning og vælge et sprogfag som eskimologi, hebraisk, persisk eller tibetologi.

Du læser typisk sprogstudier på universitetet, hvor du starter på en bachelor og fortsætter på en kandidat inden for det samme sprogfag efter tre år. Efter din bachelor kan du dog også vælge at gå en anden vej og tage til udlandet, læse en tværfaglig kandidat eller søge arbejde. Undervejs i din uddannelse, er der ofte også gode muligheder for at læse et semester i udlandet i det land, hvor det sprogfag, du studerer, er modersmål for befolkningen.

Søger du et kortere sprogkursus, kan du også finde det på et HF og VUC center eller på sprogskole i udlandet.

Fordyb dig i en anden kultur med sprogstudier

Hvad lærer jeg på et sprogstudie?

Indholdet på uddannelsen varierer fra sprogfag til sprogfag. Som udgangspunkt får du dog altid en grundig indføring i alle facetter af det eller de lande, hvor det valgte sprog tales. Det omfatter blandt andet undervisning i:

  • Historiske forhold
  • Sociale forhold
  • Politiske forhold
  • Kulturelle forhold

Derudover vil du i løbet af studiet også arbejde med dit sprogfag i skrift og tale via undervisning i:

  • Grammatik
  • Oversættelse
  • Lydlære
  • Talefærdigheder

Sidst men ikke mindst kan du på enkelte sprogstudier også kombinere med virksomhedsrettede fag inden for ledelse, organisation og kombination, der styrker dine chancer for at bruge sprogfaget på det globaliserede marked.

Hvem kan søge ind på et sprogfag?

Adgangskravene kan variere en smule, men for de fleste sprogstudier gælder det, at du skal have en gymnasial uddannelse i form af en af følgende:

  • STX - studentereksamen
  • HF - Højere Forberedelseseksamen
  • HTX - Højere Teknisk Eksamen
  • HHX - Højere Handelseksamen

Afhængigt af hvilket sprog du vælger, kan der være specifikke adgangskrav. Klik dig ind på de enkelte sprogstudier i listen oven over for at se adgangskravene på det sprogfag, du brænder for. Vælger du at læse et sprog på sprogskole i udlandet eller på HF og VUC, er der typisk ingen krav om forudgående kendskab til sproget.

Hvordan ser fremtiden ud efter et sprogstudie?

Som kandidat i et sprogfag er dine fremtidsmuligheder i høj grad afhængige af dine valg undervejs i studiet. Mange kandidater finder beskæftigelse inden for undervisning, eksport og handel, kommunikation og medier eller turisme og service. Her er mange ansat i generaliststillinger. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12