Viser 1-20 af 209
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 209
1
2
3
4
...
11

Her er samlet en række uddannelser, som kan karakteriseres under et æstetisk og kunstnerisk område. Der findes mange spændende, æstetiske uddannelsesområder at vælge mellem som f.eks. kunst, billede og form, sang og musik, teater, drama, filmproduktion og foto. Fællesnævneren for alle æstetiske uddannelser og erhverv er, at de er kreative, aktive og nyskabende.

Æstetiske uddannelser i Danmark og i udlandet

Det er ikke bare de traditionelle uddannelser, du kan tage både i Danmark og i udlandet. Der findes mange muligheder for at tage en æstetisk uddannelse i udlandet. Hvis du vil studere i udlandet, kan du vælge at rejse gennem en agent, som hjælper med at skabe de nødvendige kontakter, eller også kan du selv tage direkte kontakt med skolen. 

I Danmark byder vi også på et stort udvalg af æstetiske uddannelser. En række højskoler tilbyder æstetiske uddannelser og kurser, som fungerer som en forberedende og grundlæggende kunstnerisk uddannelse. Der findes f.eks. filmhøjskoler, teaterhøjskoler og musikhøjskoler. Læs mere om æstetiske uddannelser som højskoleophold. 

Samtidig findes der kunstneriske specialuddannelser inden for maleri, grafik og skulpturer samt erhvervsrettede æstetiske uddannelser som videregående uddannelser ved universiteter og professionshøjskoler i Danmark.

Æstetiske Studier = Kultur

Ofte havner æstetiske uddannelser og erhverv under kategorien "kultur”. For mange er det en drøm at arbejde inden for kulturområdet, og det medfører, at konkurrencen er hård. Ikke bare om skolepladserne, men også om fuldtidsjobbene og freelance opgaver. Derfor kræver de frie kunstneriske erhverv ikke bare talent, men også stædighed og ben i næsen.

I æstetiske erhverv arbejder du ofte i en produktion, for eksempel med en teaterforestilling eller en filmproduktion. Andre arbejder alene som f.eks. forfattere, oversættere og billedkunstere. Offentlige satsninger betyder meget for arbejdsmiljøet ved teater, kunst, TV og film og for arbejde med kunstneriske udsmykninger.

Efterspørgslen af formgivere og services inden for reklameverdenen varierer i takt med den økonomiske udvikling. Men design er blevet et vigtigt konkurrencemiddel for virksomheder, og derfor forventes det, at der vil komme flere jobmuligheder inden for dette felt i fremtiden.

Billede og form

Der findes mange æstetiske uddannelser inden for billede og form. Uddannelsen sætter bl.a. fokus på at se, tolke og gestalte billeder samt på at udvikle den studerendes evner til at udtrykke sig gennem billeder, layout, formgivning og håndværk. I denne process kan man arbejde med forskellige teknikker som f.eks. tegning, maleri og skulpturopbygning, ligesom man kan arbejde med forskellige materialer som blyant, akvarel, ler, gips, kobber, sten, bronze, metal og træ.

Teater og drama

Æstetiske uddannelser inden for teater og drama varierer meget i form og indhold. De kan indeholde dramaøvelser, historiefortælling, skrivning og fremførelse af eget materiale, stemme og tale og gestalte roller. Ofte er det også nødvendigt, at eleverne får viden om og oplever kroppens fysiognomi. Dette fordi, kroppen er et af skuespillernes vigtigste instrument. Faget drama indeholder også tryghedsøvelser, lege, improvisationer, samarbejdsøvelser og øvelser i socialt samspil. Æstetiske uddannelser inden for teater og drama har som mål at gøre eleverne bevidste om tale og mimik.

Musik

Fælles for alle på musikuddannelsen er, at man synger eller spiller et eller flere instrumenter. Der findes utrolig mange forskellige stilarter at vælge imellem. Nogle eksempler er jazz, blues rock, pop, house & techno, country, afroamerikansk og opera. Du kan også vælge at specialisere dig inden for arrangement og komponering. 

Film og TV

Både TV,- og filmproduktion er selvstændige brancher, der i en stor del af den faktiske produktion finder sted i et produktselskab. Produktionsleder, producent, regissør, kameramand, lydtekniker og studietekniker er nogle af de funktioner, som kræves for, at en radio eller TV og filmproduktion skal nå sine mål. Du kan uddanne dig indenfor TV og film på forskellige skoler i Danmark og i udlandet - både som en universitetsuddannelse eller en erhvervsrettet uddannelse som ofte varer omkring to år.

Fjernundervisning i Danmark og i Udlandet

Mange studerende vælger i dag at studere på distance. Det kan man f.eks. gøre, hvis man arbejder og ønsker en uddannelse samtidig. Med et fjernstudie inden for æstetiske uddannelser får man derved en større fleksibilitet, som så til gengæld kræver en god studiedisciplin og en Internetopkobling. I dag findes der ikke mange æstetiske uddannelser som fjernundervisning i Danmark, men hvis behovet stiger, øges udbuddet sandsynligvis også. I udlandet findes der muligheder for fjernstudier i længere udstrækning end i Danmark.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier