Vis studentum.dk som: Mobile
4 år og 6 måneder
Kontakt SU-kontoret på skolen
Heltid
Erhvervsuddannelse
Aars

Tømrer

Tømrer - træfagenes byggeuddannelse

Tømrer - træfagenes byggeuddannelse 

På uddannelsen lærer du at bygge og arbejde med træ og andre byggematerialer. Du kommer til at arbejde med design, fremstilling, udførelse, vedligeholdelse og reperation af konstruktioner samt installatior i bygge- og anlægsbranchen.

Hvad indeholder uddannelsen?

Kommer du direkte fra folkeskolen starter du på grundforløb 1 (GF1). Har du været ude af skolen i mere end et år, eller er du over 25 år, starter du på grundforløb 2 (GF2).

På GF1 kommer du til at udvikle personlige, almene og faglige kompetencer, som er vigtige på en erhvervsuddannelse. På GF2 lærer du om materialer, værktøj samt opstilling af rulle- og bukkestillads. Du får også undervisning i førstehjælp og sikkerhed.

I løbet af grundforløbet skal du opnå niveauerne:

  • Matematik F
  • Teknologi F

Uddannelsen kan også tages som eux, dvs. med fag på gymnasielt niveau, som giver dig gode muligheder for videreuddannelse.

Uddannelsens opbygning

  • GF1 gør dig klar til at vælge retning (20 uger)
  • GF2 er starten på den faglige uddannelse (20 uger)
  • Hovedforløb - her vælger du speciale og veksler mellem skole og praktik.

Efter grundforløbet starter hovedforløbet med en praktikplads, hvor du er i lære. Du kommer både til at arbejde indenførs og udendørs, og du vil komme til at samarbejde med andre håndværkere.

Mulighed for EUX

Eux er en erhvervsuddannelse med en række gymnasiale fag, som gør det muligt for dig at læse videre på en videregående uddannelse. Du vil med den større faglige indsigt også have bedre forudsætninger for at løse opgaver inden for bl.a. planlægning og ledelse efter endt uddannelse.

Eux giver dig det bedste fra to verdener, fordi det faglige håndværk kombineres med boglige fag. Uddannelsen varer typisk et halvt år længere end den normale længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

Ansøgning og adgangskrav

Adgangskrav

Du skal have minimum karakteren 02 i gennemsnit i dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse. Har du ikke det, kan du komme til en prøve med samtale.

Du skal have GF1, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Har du en kontrakt med en virksomhed, kan du dog vælge at starte direkte på GF2.

Skal du starte direkte på GF2 i forbindelse med eux, skal du inden opstart have opnået følgende niveauer:

  • Dansk C
  • Samfundsfag C
  • Engelsk C

Er du over 25 år, skal du på Erhvervsuddannelse for Voksne (EUV). 

Økonomi

Økonomi

Grundforløb 1 og 2 giver dig adgang til at søge SU. Når du starter på hovedforløbet vil du få elevløn i både praktik og på skoleophold.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars

Østre Boulevard 10
9600 Aars

 Vis telefonnummer
www.erhvervsskolerne.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Tømrer

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Tømrer endnu. Bliv den første!