Vis studentum.dk som: Mobile
2 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Aars

Gastronom

Gastronom - Speciale: Kok, smørrebrød og catering

Gastronom - Speciale: Kok, smørrebrød og catering

Drømmer du om at fremstille mad, få en karriere inden for hotel- og restaurant, sammensætte og udvikle lækre menuer til forskellige events og gæster, så er uddannelsen som gastronom helt sikkert den rigtige vej for dig.

Det laver en gastronom:

En gastronom arbejder med at lave mad. En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden. Som gastronom lærer du også meget om indkøb og kundeservice.

Gastronomer kan arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder, eller de kan starte deres eget firma, der f.eks leverer mad ud af huset. En gastronom skal være dygtig til at frembringe gode smagsoplevelser og finder ofte på nye opskrifter og kommer med ny inspiration til køkkenet.

Arbejdet kan være stressende, og det er en fordel at besidde et vist overblik. Derudover skal man være indstillet på skiftende arbejdstider/aftenarbejde/weekendarbejde.

Uddannelses opbygning:

  • Grundforløb 1 som gør dig klar til at vælge retning (20 uger)
  • Grundforløb 2 som er starten på den faglige uddannelse (20 uger) målrettet gastronom
  • Hovedforløb, hvor du vælger speciale og veksler mellem skole og praktik

Grundforløb 1 (GF1)

Du bliver klar til at vælge den rigtige uddannelse for dig. Du kommer til at arbejde med at udvikle personlige, almene og faglige kompetencer som er vigtige for dig på en erhvervsuddannelse. På Erhvervsskolerne Aars er undervisningen meget praksisnær. Det betyder, at størstedelen af undervisningen foregår i skolens køkkener og restaurant. Du skal også med ud af huset for at se, prøve, opleve og lære om brancherne.

Undervisningen består af teoretiske fag og konkrete emner inden for faget. Grundforløb 1 er for dig, som kommer direkte fra grundskolen. Det varer 20 uger. GF1 er fælles for alle uddannelser på Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

Grundforløb 2 (GF2)

Du lærer grundlæggende faglige kompetencer, målrettet gastronom, som gør dig klar til at fortsætte på hovedforløbet. Grundforløb 2 varer 20 uger. Du afslutter med en grundforløbsprøve.

Hovedforløb

For at starte på hovedforløbet, skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed eller være optaget i skolepraktik. Du kan ikke tage hovedforløbet hos os.

Økonomi på uddannelsen

Grundforløb 1 og 2 giver adgang til at søge SU. Når du starter på hovedforløbet vil du få elevløn i både praktikken og på skoleophold. Som skolepraktikelev får du en særlig skolepraktikydelse på niveau med SU.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars

Østre Boulevard 10
9600 Aars

 Vis telefonnummer
www.erhvervsskolerne.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Gastronom

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Gastronom endnu. Bliv den første!