Lær japansk

“Eeshow ni kahrahokeh ni eekoh ka?“

Japansk er på niendepladsen over verdenssprog med 125 millioner, der taler sproget. Samtidig er det et unikt sprog, der ikke er beslægtet med noget andet til trods for, at skriftsproget er delvist baseret på de kinesiske Kaniji skrifttegn.
Viser 1-9 af 9
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-9 af 9

Fordyb dig i japansk sprog og kultur på dit niveau

Er sushi, manga, bonsaitræer, kampsport og sumobrydere det første, du tænker på, når Japan dukker op i samtalen? Det er blot nogle af de ting, som japansk sprog og kultur har at byde på. I Japan møder kaotiske, topmoderne metropoler som Tokyo en kultur, der er mange tusinde år gammel, og en fantastisk natur i et stort fascinerende sammensurium, der ikke findes noget andet sted på jorden. Det gør landet til en unik oplevelse.

Er du nysgerrig efter at komme bag mainstream Japan og lære et helt nyt skriftsprog med støtte fra flere fonetiske alfabeter? Har du måske altid drømt om at opleve forvirrende, eksotiske Tokyo? Så er et kursus eller en uddannelse i japansk lige noget for dig. Her giver vi dig et overblik over dine valgmuligheder. Den udelukker ikke den anden. 

Oplev Japan og lær japansk

Lær japansk på sprogskole i Tokyo

Vil du gå fra absolut nybegynder til at kunne tale og forstå japansk på rekordfart? Er du samtidig sulten efter at komme ud og opleve verden, og er Tokyo højt på din ønskeliste? Slå forretning og fornøjelse sammen og tag på sprogrejse til Tokyo. Her får du:

  • Et japansk kursus, der er skræddersyet til dit niveau uanset om du er nybegynder eller øvet. Der er startdatoer året rundt, og du kan være afsted fra få uger til flere måneder
  • Mulighed for at opleve cool subkultur i Harajuku, et inferno af forlystelser i Kabuko-cho, japansk kunst på Nationalmuseet, Kokuritsu Hakubutsukan, og verdens største fiskemarked, Tsukiji ichiba

Under dit ophold på sprogskole i Tokyo har du sproget og kulturen omkring dig døgnet rundt. Det giver dig chancen for lære japansk på en helt anden måde, end når du følger undervisning i japansk herhjemme.

Lær japansk som enkeltfag eller på gymnasiet

Interessen for japansk er støt stigende, og i dag er der stadig flere gymnasier samt HF- og VUC-centre, der udbyder japansk fra 0-A niveau. Her kommer du blandt andet til at arbejde med:

  • Skøn- og faglitteratur på japansk 
  • Japansk ordforråd, udtale og grammatik
  • Udtale, oplæsning og intonation
  • Dialoger, fri samtale og oversættelse
  • Japanske samfundsforhold og kultur

Du kommer også til at arbejde med det unikke japanske skriftsprog, der er baseret på de kinesiske Kaniji tegn med støtte fra to selvstændige fonetiske alfabeter. Du kan vælge at tage sproget som en del af din ungdomsuddannelse eller som enkeltfag.

Læs Japanstudier på universitetet

Drømmer du om at arbejde med undervisning, formidling, turisme eller marketing og kommunikation med det japanske sprog og kulturen bag det som omdrejningspunkt? Med en uddannelse i Japanstudier ved Københavns Universitet eller Aarhus Universitet får du sammenlagt fem års studier japansk kultur, historie og litteratur krydret med udfordrende sprogundervisning. Undervejs kommer du blandt andet til at arbejde med:

  • Temaer som familie, kønsroller, uddannelse og arbejdsliv i det moderne Japan
  • Japansk kulturhistorie fra de gamle dynastier til nutidens samfund

Efter de første tre år opnår du en bachelortitel. Herefter kan du fortsætte på kandidatuddannelsen i Japanstudier, der giver dig mulighed for at specialisere dig. Ved du allerede nu, at du vil arbejde i erhvervslivet med marketing og virksomhedsudvikling i danske eller internationale virksomheder med relationer til Japan, kan du også vælge en engelsksproget bachelor i business og Asienstudier med japansk ved Copenhagen Business School.

Hvad er adgangskravene til Japanstudier på universitetet?

Vil du læse japansk på universitetet, skal du have en studentereksamen eller tilsvarende med specifikke adgangskrav. Har du ikke sproget på A-niveau kan du tage det som gymnasial supplering eller enkeltfag eller vælge et indledende studieår med forberedende undervisning i japansk. Klik dig videre i oversigten længere oppe på siden og læse mere om adgangskrav, varighed, indhold og meget mere for de forskellige kurser og uddannelser i japansk. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12