Vis studentum.dk som: Mobile

Students on set - European Film College

Mere end en filmskole

Den Europæiske Filmhøjskole er det rigtige valg, hvis du drømmer om at arbejde med film eller medier. Her kommer du igennem alle væsentlige dele af en filmproduktion samtidig
med, at du opbygger et fremtidigt netværk af venner og filmkolleger fra hele verden.

Den Europæiske Filmhøjskole er en højskole, hvor film pulserer gennem dit blod 24 timer om dagen, syv dage i ugen. At producere film eller serier er ikke et soloprojekt, det er et kollektivt foretagende. Det sociale liv, og det faktum at du bor, lever og spiser på skolen sammen med de andre studerende og lærerne er en vigtig nøgle, som giver dig en enestående oplevelse.

En af højskolens mest fundamentale værdier er at lære gennem social aktivitet, og filmproduktion er blandt de mest sociale og samarbejdskrævende processer som findes. Denne holdning gør Den Europæiske Filmhøjskole unik og derfor søger også rigtig mange unge udenlandske filminteresserede ind på højskolen.

At lave en god film handler om samarbejde

Som elev på Den Europæiske Filmhøjskole vælger du ikke en specifik linje, som fx instruktørlinjen eller producerlinjen. Vi har kun én uddannelse, og det er vores filmgrundkursus. (se link nederst).

Det skyldes to ting:

  • Vi ser film som en kollektiv kunstform. Så hvis du vil være en dygtig filminstruktør, skal du vide, hvordan manuskriptforfattere og skuespillere arbejder. Og hvis du vil være en dygtig filmfotograf, skal du vide, hvordan filmklippere og lyddesignere arbejder. Og så videre.
  • Vi hjælper dig med at afklare, hvor dit talent er. Måske tror du, du skal være filminstruktør, men måske viser det sig i virkeligheden, at du har et større talent for at blive filmklipper eller lyddesigner, du ved det bare ikke endnu!

Det vil sige, at du i løbet af første halvdel af vores filmgrundkursus skal vælge mindst 3 forskellige basiskurser ud af de 9, vi tilbyder (dokumentar, instruktør, skuespiller, manuskriptforfatter, lyddesigner, filmklipper, producer, lysdesigner og filmfotograf). Og herefter har du så mulighed for at specialisere dig i forårssemestret og på de mange filmprojekter.  

Hele verden samlet på ét sted

Den Europæiske Filmhøjskole har 120 elever, og 50% af dem er udenlandske og kommer fra hele verden, op til 25 forskellige lande ad gangen. Derfor er skolens officielle sprog engelsk, og al undervisning og daglig kommunikation foregår på engelsk.

Det betyder, at du – udover at få en masse erfaring inden for filmproduktion – også får styrket dit engelsk og bliver del af et stort, globalt netværk af unge filmtalenter.

Den europæiske filmhøjskole

At bo på Den Europæiske Filmhøjskole

Den Europæiske Filmhøjskole blev bygget som filmskole i 1993 og tilbyder alt, hvad man behøver for at lære om filmproduktion. I hovedbygningen finder man blandt andet et filmstudie, to biografer, film- og lydredigeringssuiter, et filmbibliotek med tusindvis af titler samt selvfølgelig køkken, spisesal og opholdsrum til eleverne. Både elever og lærere bor på campus, og alle dele af campus er handikaptilpassede og med wifi overalt.

Skolen ligger på i Ebeltoft på Mols og har den smukkeste udsigt til både hav og skov. I Ebeltoft by er der masser af gode handlemuligheder samt svømmehal, fitnesscentre og mange gode restauranter, barer og caféer.

Fra Ebeltoft er der gode transportmuligheder til Aarhus og København via bus og færger. Og kun 20 minutter fra skolen ligger den nærmeste lufthavn (Aarhus), hvor der dagligt afgår fly til København, London, Göteborg og Oslo.


Vis alle uddannelser fra Den Europæiske Filmhøjskole

Uddannelser

Højskoleophold
Kommunikation og medier
TV, Radio & Film Sted Gennemsnit
Den Europæiske Filmhøjskole (8,5 måneders filmgrundkursus) Ebeltoft

Vis alle

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med Den Europæiske Filmhøjskole og høre mere om deres uddannelser.

Kontakt

Den Europæiske Filmhøjskole

Carl Th Dreyers vej
8400 Ebeltoft

 Vis telefonnummer
www.europeanfilmcollege.com

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Den Europæiske Filmhøjskole

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer

Der er ingen evalueringer af Den Europæiske Filmhøjskole endnu. Bliv den første!