Vis studentum.dk som: Mobile
2 år
Heltid
Trainee og Elevpladser
Landsdækkende
Kontakt for information

Om uddannelsen

salgselev

Start din uddannelse som salgselev

Vil du have en uddannelse, der sikrer dig ansvar og åbner døre for dine karrieremuligheder? Bliv salgselev i et dansk byggecenter og start din karriere allerede i dag.

Som salgselev går du forrest for at give de tusindvis af private kunder, der hver dag besøger ét af de danske byggecentre en god oplevelse. Der følger et stort ansvar, når man som salgselev skal sørge for at give den bedste kundeoplevelse. Du er derfor også ansvarlig for at føre virksomhedens værdier og koncepter ud i praksis, så det kommer til udtryk i butikkens image. 

Som salgselev forventes det at du:

 • Er serviceminded
 • Er samarbejdsvillig og kan indgå i teamwork
 • Besidder ordenssans
 • Har sans for detaljer
 • Er god til tal

Uddannelsens indhold og dit udbytte

I undervisningen får du indsigt i forskellige varer og du får ekspertviden inden for fagområdet, hvilket gør dig i stand til at give professionel rådgivning til kunder.

Du lærer blandt andet om:

 • Rådgivende/salg i butik
 • Logistik
 • Indkøb
 • Produktkendskab

Selve uddannelsen forløber over 2 år, hvor du i 8-9 uger modtager undervisning på en handelsfagskole. I størstedelen af tiden befinder du dig som elev på et af de danske byggecentre, hvor du kommer til at beskæftige dig med salg, service, markedsføring, butiksindretning, varepræsentation og meget mere.

Når du har afsluttet uddannelsen som salgselev, står du overfor en karriere med et bredt spektrum af muligheder og det er kun dine egne ambitioner, der sætter grænser. Du kan blandt andet arbejde dig op af karrierestigen og blive afdelingsleder, byggemarkedschef eller direktør i en virksomhed. 

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du lige er blevet færdig med din 9. eller 10. klasse kan du gøre to af følgende muligheder:

 • Tag en EUX (typisk 4 år i alt):

Med en EUX kombinerer du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. Du bliver altså faglært og student samtidig. På en EUX skal du både have fag og undervisning, der hører branchen til, samtidig med du har de mere traditionelle gymnasiale fag.

 • Tag en EUD (typisk 3 år i alt):

En EUD er en erhvervsuddannelse, hvor du gennemgår to teoretiske grundforløb på hver 20 uger med sprogfag, erhvervsfag, IT og meget andet. Herefter starter din praktiske elevuddannelse i det byggecenter, du har aftalt at starte hos.

Hvis du har færdiggjort folkeskolen, men har holdt pause i over et år:

Her er det stadig muligt at komme ind på en EUD, og hvis du har haft relevant erhvervsarbejde i mellemtiden, kan du nøjes med anden del af grundforløbet på 20 uger.

Hvis du har bestået en gymnasial uddannelse:

Hvis du har gået på et teknisk gymnasium (HTX), et handelsgymnasium (HHX) eller et alment gymnasium (STX), og har bestået din eksamen, er det også muligt at blive elev i et byggecenter. Forløbet her vil også omfatte teoretisk undervisning på en skole - ligesom ved en EUD eller EUX.

Kontaktinfo

Danske byggecentre

Egebækvej 98
2850

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Salgselev endnu. Bliv den første!
Det siger andre om skolen
Søren, salgsleder

"Man gør en forskel, og man har en betydning som leder. Gennem sin ekspertise leverer man en ekstraordinær oplevelse."

Læs mere

Du vil måske også være interesseret i: