Vis studentum.dk som: Mobile

Handelselev

Danske byggecentre
2 år
Elevløn
Heltid
Trainee og Elevpladser
Landsdækkende
Kontakt for information

Om uddannelsen

handelselev

Bliv handelselev i et dansk byggecenter

Vil du have ansvar og kundedialog? Er du serviceminded og god til at se muligheder og finde løsninger? Tag en uddannelse som handelselev og få kompetencer til at kunne vejlede professionelle kunder i byggebranchen. Med en elevstilling hos de danske byggecentre får du teoretisk undervisning, der giver dig ekspertviden inden for fagområdet samtidighed med at du får afprøvet teorien i praksis når du er ude som elev. 

Som handelselev forventes det at du:

  • Er serviceminded
  • Er samarbejdsvillig og kan indgå i teamwork
  • Har sans for detaljer
  • Er god til tal
  • Besidder ordenssans

Uddannelsens indhold og dit udbytte

Undervisningen fokuserer på at give dig viden om de forskellige produkter og byggematerialer, og sørger for at klæde dig på til at kunne yde den bedste kundeservice. 

Du lærer blandt andet om:

  • Salg - tilbudsgivning og-opfølgning
  • Rådgivning
  • Produktkendskab

Selve uddannelsen forløber over 2 år, hvor du i 9 uger modtager undervisning på en handelsfagskole. I størstedelen af tiden befinder du dig som elev på et af de danske byggecentre, hvor du kommer til at beskæftige dig med kundekontakten til virksomheder og leveranderer.

Når du har afsluttet uddannelsen som handelselev, står du over for en karriere med et bredt spektrum af muligheder og det er kun dine egne ambitioner, der sætter grænser. Når du er udlært handelsassistent kan du blandt andet stige mod at blive salgs- eller butikschef. 

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du lige er blevet færdig med din 9. eller 10. klasse kan du gøre to af følgende muligheder:

  • Tag en EUX (typisk 4 år i alt):

Med en EUX kombinerer du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. Du bliver altså faglært og student samtidig. På en EUX skal du både have fag og undervisning, der hører branchen til, samtidig med du har de mere traditionelle gymnasiale fag.

  • Tag en EUD (typisk 3 år i alt):

En EUD er en erhvervsuddannelse, hvor du gennemgår to teoretiske grundforløb på hver 20 uger med sprogfag, erhvervsfag, IT og meget andet. Herefter starter din praktiske elevuddannelse i det byggecenter, du har aftalt at starte hos.

Hvis du har færdiggjort folkeskolen, men har holdt pause i over et år:

Her er det stadig muligt at komme ind på en EUD, og hvis du har haft relevant erhvervsarbejde i mellemtiden, kan du nøjes med anden del af grundforløbet på 20 uger.

Hvis du har bestået en gymnasial uddannelse:

Hvis du har gået på et teknisk gymnasium (HTX), et handelsgymnasium (HHX) eller et alment gymnasium (STX), og har bestået din eksamen, er det også muligt at blive elev i et byggecenter. Forløbet her vil også omfatte teoretisk undervisning på en skole - ligesom ved en EUD eller EUX.

Kontaktinfo

Danske byggecentre

Egebækvej 98
2850

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Handelselev endnu. Bliv den første!
Det siger andre om skolen
Rasmus, handelselev

"Jeg elsker dialogen med kunderne og virksomhederne. Det er gennem denne, at du finder de gode løsninger."

Læs mere