Viser 1-10 af 10
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-10 af 10

Mere om Frisøruddannelse

Kan du lide at style hår, snakke med forskellige typer mennesker og lytte til, hvad de ønsker? Og drømmer du om en karriere med mange job og udviklingsmuligheder? Så er uddannelsen til frisør måske det rigtige for dig. Tag en uddannelse, hvor du får lov til at være kreativ!

Frisør uddannelsen

Som frisør er det vigtigt, at du er god til at lytte og forstå, så du altid kan omforme en kundes ønsker og forestillinger til en frisure, som han/hun bliver tilfreds med. Du kommer til at vaske, krølle, klippe og farve hår samt vejlede ved valg af frisure og hårsætning.

Hvilke egenskaber bør en frisør have?

Når du arbejder som Frisør, arbejder du hver dag med at få forventninger og ønsker fra kunder til at blive til virkelighed. Du

  • klipper
  • farver
  • toner
  • permanenter
  • laver håropsætninger

Nogle saloner specialiserer sig endda også i at lægge make-up til festlige lejligheder.

De fleste Frisører klipper både mænd og kvinder, men nogle vælger også at specialisere sig inden for enten dame- eller herrefrisurer. Mange frisører arbejder desuden også som stylister inden for hårmode. Endelig er det i dag også meget moderne at kombinere frisørsaloner med tilbud om negle- og hudpleje.

Hvordan er frisør uddannelsen opbygget?

Når du tager en uddannelse som frisør i Danmark, er det meget almindeligt, at du tilmelder dig en erhvervsuddannelse. Uddannelsen tager 4 år og 6 mdr., men du kan også starte på en EUX uddannelsen, hvor du bruger 5 år og 6 mdr. på at blive uddannet frisør.

Uddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.

Du kommer til at have fag på skolen som engelsk, erhvervsøkonomi, stilhistorie samt salg og service. Derudover bliver du undervist i de mere praktiske færdigheder ved faget som frisør:

  • Klipning
  • Farvning
  • Permanent
  • Håropsætning
  • Manicure og makeup

Hvis du gennemfører din erhvervsuddannelse som EUX, får du  generelle studiekompetencer, der er ligestillet med den gymnasiale eksamen. På den måde kan du videreuddanne dig på samme vilkår som personer med gymnasial eksamen.

I praktikforløbene arbejder du i den samme frisørsalon, hvor du bliver oplær i forskellige arbejdsopgaver. Du kan selv finde din praktikplads, eller få hjælp på skolen til at finde den helt rigtige salon for dig. 

Kan jeg bliver uddannet frisør i udlandet?

Du kan tage en uddannelse som frisør i hele verden. For ligesom frisørskolerne, findes frisørerne overalt. Dog skal man være bevidst om, om uddannelsen giver et godkendt svendebrev, som senere kan bruges i EU - dette især, hvis du vælger at læse uddannelsen udenfor EU. Spørg den pågældende skole, hvis du er i tvivl.

Hvordan afsluttes frisør uddannelsen?

Efter endt grundforløb skal du til prøve i en række fag. Består du prøverne, får du et bevis, der giver adgang til hovedforløbet. Under hovedforløbet er der prøver undervejs, hvor du får karakter for hver bestået prøve.

Hele uddannelsen afsluttes med en svendeprøve og et uddannelses-bevis.

Hvilke fremtidsmuligheder har jeg som frisør?

Når du er uddannet frisør og dermed er indehaver af et svendebrev, har du fået kompetencer til at arbejde inden for en række erhvervsområder.

Du kan vælge at åbne din egen frisørsalon og få din helt egen kundekreds, hvor du brander dig inden for dine spids kompetencer. 

Du kan også få job:

  • i frisørsaloner
  • ved film-, teater- og fjernsynsproduktion
  • på plejehjem
  • på hospitaler

Mange store frisørsaloner fungerer også sådan, at du bliver ansat i deres salon, men alligevel bliver din egen arbejdsgiver og derfor selv bestemmer dine arbejdstider og lignende. 

Efter uddannelse kan du også vælge at udvikle dine kompetencer eksempelvis inden for makeup, skønhed, negleteknik og så videre. 

Lyder frisør uddannelsen som noget for dig? Så læs mere om dine uddannelsesmuligheder her på siden.

FAQ

  • Hvis du vil udleve drømmen som frisør, har du forskellige uddannelsesmuligheder. Du kan for eksempel tage en frisøruddannelse som en erhvervsuddannelse, eller du kan udforske udbuddet hos de forskellige private udbydere. Der kan være forskellige adgangskrav, afhængigt af, hvilken uddannelse du vælger. Der kan ligeledes være forskel på, om du er SU-berettiget eller ej.

  • Varigheden af en frisør uddannelse afhænger af, hvilken uddannelse du vælger. Vælger du at tage din frisøruddannelse som en erhvervsuddannelse, vil denne typisk have en varighed af cirka 4 år. Udover den 4-årige frisøruddannelse findes der også et udbud af private uddannelser, hvor varigheden kan være alt mellem 6 måneder og 2 år.

  • Prisen for din frisøruddannelse afhænger af forskellige faktorer. For eksempel spiller det en rolle, om du vælger at tage din frisør uddannelse som en erhvervsuddannelse eller gennem en privat udbyder. En frisør uddannelse som erhvervsuddannelse koster dig ikke noget. Gennem en privat udbyder vil du selv skulle betale for uddannelsen. Her varierer prisen fra udbyder til udbyder.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12