Agrarøkonom

Dalum Landbrugsskole
40 uger
0 DKK inkl. moms
Dansk
SU-godkendt
Heltid/deltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
29-01-2024  (Dansk)
03-02-2025  (Dansk)

Video

Karrieremuligheder

En del læser til agrarøkonom for at blive ansat som leder indenfor primær landbruget eller for at drive selvstændig erhvervs- virksomhed. Andre læser til agrarøkonom for at kende og dermed kunne servicere primær landbruget optimalt. Som færdiguddannet agrarøkonom kan du blandt andet:

 • Overtage større produktionslandbrug fra forældre eller andre.
 • Etablere dig ved at indgå i produktionsselskaber.
 • Erhverve en stilling som bestyrer, fodermester el.lign.

Om uddannelsen

AØ på Dalum Landbrugsskole 2

Agrarøkonom

Uddannelsen til Agrarøkonom har fokus på at gøre dig i stand til at erhverve, drive og udvikle en jordbrugsvirksomhed med ansvar for økonomi, strategi og ledelse. Med denne uddannelse har du også mulighed for at tage job inden for andre erhverv eller følgevirksomheder.

På Agrarøkonom-uddannelsen lærer du at: 

 • Fastlægge en overordnet langsigtet strategi for virksomheden
 • Varetage den overordnede økonomiske styring af virksomheden
 • Udarbejde en markedsføringsplan for en jordbrugsvirksomhed
 • Udvikle personlige lederegenskaber, etablere netværk og arbejde innovativt

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er et 40 ugers forløb og afsluttes med en eksamen i tre hovedfagsområder, som hver især skal bestås. Desuden skal der udarbejdes et afsluttende projekt.

De tre hovedfagsområder på Agrarøkonom-uddannelsen er:

 • Virksomhedsudvikling i landbruget
 • Landbrugets økonomi & finansiering og strategisk virksomhedsledelse
 • Personlig lederudvikling

Undervisningen foregår via dialog-baseret undervisning, kombineret med ugeprojekter og eksamensprojekter, alt sammen erhvervsrettet med udgangspunkt i selvvalgte og andre eksisterende landbrugsvirksomheder.

I uddannelsesforløbet bliver dit netværk udvidet via eksterne og interne interessenter, opnået på temadage, besøg, kongresser og lignende.

Der tilbydes følgende akademi-merkonomfag på Agrarøkonom-studiet:

 • Økonomistyring
 • Innovation
 • Erhvervsøkonomi
 • Global økonomi
 • Erhvervsret
 • Afgangsprojekt

Ophold under uddannelsen

På Dalum Landbrugsskole stopper skolelivet ikke, når den sidste lektion er overstået, for kostskolemiljøet gør hele døgnet til en speciel skoleoplevelse.

Som studerende på Agrarøkonom-uddannelsen har du mulighed for at bo på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Odense. De fleste studerende bor og spiser på skolen, hvilket giver mange gode oplevelser og et rigtigt godt fællesskab.

Vi vægter en aktiv fritid. Dels i forhold til forberedelse af faglige opgaver, dels i forhold til sociale arrangementer, der kan være med til at gøre dit skoleophold sjovt og uforglemmeligt. Du kan for eksempel tage del i aktiviteterne i idrætsudvalget eller melde dig under fanerne i vores cafeudvalg, som blandt andet arrangerer temafester og lignende.

På Dalum Landbrugsskole hjælper vi hinanden, og du er altid velkommen til at kigge forbi lærerværelset eller kontoret, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Vi har også en lektiecafe på Dalum Landbrugsskole, og da kammeraterne altid er lige i nærheden, er der også altid hjælp at hente, hvis du har brug for hjælp til en opgave.

Afdelingen i Odense er hovedsageligt for skolens ældste elever. Her vil du møde mennesker ikke bare fra hele Danmark, men også fra mange andre lande i verden. På Dalum Landbrugsskole har vi mange internationale studerende, og vores placering centralt i Danmarks tredjestørste by har gjort det muligt at skabe et helt unikt studiemiljø på tværs af andre nationaliteter og studieretninger. På Dalum Landbrugsskole knytter du venskaber og netværk for livet.

Ansøgning og adgangskrav

For at starte på agrarøkonom-uddannelsen skal du være faglært landmand og have bestået uddannelsen til produktionsleder. Landbrugsuddannelsen kan tages enten som EUD eller EUX. 

Eksamen og diplom

Som agrarøkonom kan du som konsulent arbejde med ledelse og rådgivning inden for praktisk landbrug og i virksomheder og organisationer med tilknytning til landbrugserhvervet.

Pris

Uddannelsen er gratis. Du kan ikke få elevløn, mens du læser til agrarøkonom, men du har mulighed for at søge om SU.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Agrarøkonom
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Dalum Landbrugsskole

Landbrugsvej 65
5260 Odense S

 Vis telefonnummer


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Agrarøkonom

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Agrarøkonom endnu. Bliv den første!
Åbent hus
april 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7