Vis studentum.dk som: Mobile

Miljøteknolog

Cphbusiness
2 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsakademiuddannelse
Hillerød

Om uddannelsen

Miljøteknolog - bidrag til en bæredygtig fremtid

Vil du gerne bidrag til et bedre miljø og spille en fremtrædende rolle i udviklingen af bæredygtighed? Vil du gerne have en uddannelse med mange internationale muligheder under studiet og bagefter? Så er uddannelsen til miljøteknolog noget for dig.

Efter de to år på miljøteknolog uddannelsen er dine muligheder mange. Som miljøteknolog er du rustet til at arbejde med alt fra udviklingsprojekter i u-lande og nye miljøteknologier til forureningsundersøgelser, miljøplaner og bæredygtighed i landets kommuner.

Bliv miljøteknolog - en miljø uddannelse du kan bruge til nogetGå i dybden med uddannelsen til miljøteknolog

Uddannelsen til miljøteknolog tager to år og er en kombination af teori, praktisk arbejde i felten og i laboratoriet samt ekskursioner til mange forskellige virksomheder. Derudover er der mange muligheder for at komme til udlandet under studiet, både af kortere og længere varighed.

Som miljøteknolog kan du beskæftige dig med:

 • Prøvetagning af jord, spildevand, grundvand, støj og røggas.
 • Kortlægning af virksomhedens miljøbelastninger.
 • Intern og ekstern kommunikation af virksomhedens miljø-, arbejdsmiljø- og CSR-aktiviteter.
 • Kemikaliestyring, klassificering af stoffer og substitution af farlige stoffer.
 • Miljøregulering og tilsyn.
 • Planlægning og gennemførelse af virksomhedens affaldshåndtering og kommuners affaldsplaner.
 • Planlægning og praktisk rådgivning i rådgivningsvirksomheder vedrørende håndtering af spildevand og affald.

Bliv miljøteknolog på landets bedste uddannelsessted

Det er ikke uden grund, at netop uddannelsen til miljøteknolog på Cphbusiness blev den absolutte topscorer ved den seneste tilfredsundersøgelse blandt studerende på erhvervsakademier, professionshøjskoler og erhvervsskoler.

Praktik

Efter halvandet år på miljøteknologuddannelsen afsluttes uddannelsen med tre måneders praktik og to måneders projektarbejde. Praktikken er SU-berettigende og foregår enten i en privat virksomhed eller i en offentlig forsyningsvirksomhed. Praktikvirksomheder kunne fx være Niras, Cowi, Vestas, Novo Nordisk, Nordvand, sygehuse, kommuner, genbrugsstationer eller rensningsanlæg.

Praktik i udlandet

At komme i praktik i udlandet er en enestående chance for at udvide dine kompetencer og give dit CV et internationalt præg.

Praktikken foregår som i Danmark i en privat eller offentlig virksomhed.

Praktik i udlandet vil ofte være ulønnet. Hvis det er tilfældet, kan du i modtage SU i praktikperioden. Det er også muligt at søge forskellige legater, afhængigt af hvilket land der vælges.

Cphbusiness Laboratorie og Miljø har for nyligt bl.a. haft miljøteknologstuderende i praktik i Sverige, Uganda, Ghana, Filippinerne, USA og England.

Ansøgning og adgangskrav

For at komme ind på uddannelsen til laborant skal du have matematik, kemi og biologi på C-niveau samt en af følgende adgangsgivende eksamener:

 • Studentereksamen (stx)
 • Højere forberedelseseksamen (hf)
 • Højere handelseksamen (hhx)
 • Højere teknisk eksamen (htx)

Du kan også blive optaget på baggrund af en relevant erhvervsuddannelse, som du har suppleret med kemi, biologi og matematik på C-niveau. Har du ikke dansk, svensk eller norsk som modersmål, skal du desuden have dansk på A-niveau eller have bestået studieprøven i dansk.

Bliv klar til studiestart med et introduktionskursus

Inden du begynder på miljøteknolog uddannelsen har du mulighed for at deltage i et intensivt introduktionskursus i kemi på C-niveau samt matematik som hjælpefag.

Eksamen og diplom

Du afslutter uddannelsen med en mundtlig eksamination på baggrund af en skriftlig rapport over et projekt, du har udført i samarbejde med din praktikvirksomhed. Evalueringen er en helhedsvurdering af rapporten og den mundlige del af eksaminationen. Prøven er med ekstern censur, og der gives karakter efter 7-trinsskalaen. Bagefter har du en erhvervsakademiuddannelse til miljøteknolog.

Kontaktinfo

Cphbusiness

Landemærket 11
1119 København K

 Vis telefonnummer
www.cphbusiness.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Miljøteknolog endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer