Vis studentum.dk som: Mobile

Laborant uddannelse i Hillerød

Cphbusiness
2 år og 6 måneder
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsakademiuddannelse
Hillerød

Om uddannelsen

Laborant - uddan dig til en spændende karriere

Vil du arbejde med en bred vifte af analysemetoder i laboratorier inden for mange forskellige brancher? Så er laborantuddannelsen noget for dig.

Laborantuddannelsen kobler teoretisk og praktisk viden i et stærkt studiemiljø, og du får ét års lønnet virksomhedspraktik, hvor dine kvalifikationer bruges i praksis.

Det er derfor, der er meget lav arbejdsløshed blandt færdiguddannede laboranter. I 2012 var arbejdsløsheden kun 2,7%. Bedre jobmuligheder får du ikke!

I undervisningen kommer du i berøring med den nyeste viden og de nyeste teknologier på området, mens du lærer om:

 • KemiTag laborant uddannelsen på Cphbusiness
 • Mikrobiologi
 • Laboratorieteknik
 • Biokemi
 • Kvalitetssikring
 • Bioteknologi

Det sker igennem en vekselvirkning af virksomhedsbesøg, holdundervisning, laboratorieøvelser og projektarbejde, hvor teori og praksis går op i en højere enhed på laborant uddannelsen.

Kom i et års lønnet praktik som laborant i udlandet eller i Danmark

Efter halvandet år på din uddannelse til laborant, skal du ud i den virkelighed, som du kommer til at møde som færdiguddannet. Her skal du et år i praktik som laborant med løn, hvor du vil opnå viden og kompetencer inden for fire hovedområder:

 • Arbejdspladsens organisering og kultur
 • Sikkerhedsarbejde og arbejdsmiljø
 • Kvalitetssikring
 • Laboratorietekniske metoder

De fleste laborantstuderende kommer i praktik i private virksomheder i medicinalindustrien, men afhængigt af dine interesser kan du også søge inden for andre industrier, offentlige institutioner eller forskningsområdet. Sidst men ikke mindst kan du vælge at tage i praktik i udlandet.

Hvorfor tage laborantuddannelsen på Cphbusiness?

Der er mange fordele ved at vælge Cphbusiness Laboratorie og Miljø i Hillerød som rammen for din laborantuddannelse. Her studerer du nemlig i et nært studiemiljø med 25 - 30 studerende i hver klasse og et engageret lærerteam på 2 - 3 undervisere, der følger holdet under hele uddannelsen.

Studielivet på laborantuddannelsen i Lyngby

På campus er omgivelserne perfekte til både afslapning og gruppearbejde, mens samtlige 2000 m2 er lyse, rummelige og velindrettede. Det giver dig optimale betingelser for læring og et godt studieliv.

Kontakt Cphbusiness allerede i dag og hør mere om laborantuddannelsen i Hillerød!

Ansøgning og adgangskrav

For at komme ind på uddannelsen til laborant skal du have matematik på C-niveau samt kemi på C-niveau eller bioteknologi på A-niveau og en af følgende adgangsgivende eksamener:

 • Studentereksamen (stx)
 • Højere forberedelseseksamen (hf)
 • Højere handelseksamen (hhx)
 • Højere teknisk eksamen (htx)

Har du ikke dansk, svensk eller norsk som modersmål, skal du desuden have dansk på A-niveau eller have bestået studieprøven i dansk.

Bliv klar til studiestart med et introduktionskursus

Inden du begynder på laborantuddannelsen har du mulighed for at deltage i et intensivt introduktionskursus i kemi på C-niveau samt matematik som hjælpefag.

Eksamen og diplom

Du kan gennemføre dit afgangsprojekt i samarbejde med uddannelsesinstitutionen, din praktikvirksomhed eller en kombination af begge. Projektet består af en skriftlig rapport på baggrund af det praktiske arbejde med en problemstilling, som du skal fremlægge ved en mundtlig prøve med ekstern censur. Efterfølgende har du en erhvervsakademiuddannelse som laborant.

Kontaktinfo

Cphbusiness

Landemærket 11
1119 København K

 Vis telefonnummer
www.cphbusiness.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Laborant uddannelse i Hillerød endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer