Vis studentum.dk som: Mobile

Biløkonom uddannelse

Cphbusiness
2 år og 6 måneder
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsakademiuddannelse
Lyngby

Om uddannelsen

Bliv biløkonom - din indgang til en marketingkarriere i bilbranchen

Drømmer du om at kombinere din passion for biler med en spændende karriere inden for marketing, salg og økonomi? Så er uddannelsen til biløkonom det oplagte valg. Her får du en solid viden om bilbranchen samtidig med, at du bliver markedsføringsøkonom.

Ved at læse til biløkonom får du en uddannelse som giver dig en bred teoretisk samt praktisk viden indenfor bilbranchen. Du har mulighed for at benytte den teoretiske viden du lærer på skolen i din praktikvirksomhed.
Hvis du allerede har fundet en praktikvirksomhed er du velkommen til at kontakte skolen i København eller Århus.

Hvad lærer du på uddannelsen til biløkonom?Bliv biløkonom på Cphbusiness

De første fire semestre følger du de samme fag som på uddannelsen til markedsføringsøkonom. Her lærer du om:

 • finansiering
 • leasing
 • erhvervsjura
 • økonomistyrin
 • markedsføring og salg

Biløkonom - viden om bilbranchen

Som studerende er du i tæt dialog med både undervisere og dine medstuderende, og undervisningen byder på en kombination af forelæsninger og cases. Sideløbende får du omfattende viden om bilbranchen via:

 • Kurser og foredrag
 • Virksomhedsbesøg
 • Konferencer
 • Studieture

Du er derfor godt rustet til at anvende teorierne i praksis på tværs af fagene.

10 ugers praktikperiode på biløkonom uddannelsen

Det giver dig kompetencer og specialistviden, der klæder dig på til at varetage en bred vifte af jobfunktioner i en bilbranche, der er i hastig forandring og bliver stadig mere global orienteret. Derfor er der også indlagt en praktikperiode på 10 uger hos en udenlandsk bilvirksomhed på 4. semester. Du får således et solidt afsæt for din karriere i bilbranchen som færdiguddannet. Efterfølgende har du et traineeforløb på 6 mdr. i din praktikvirksomhed.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive biløkonom skal du have engelsk på C-niveau samt matematik, erhvervsøkonomi eller virksomhedsniveau på B-niveau og en af følgende adgangsgivende eksamener:

 • Studentereksamen (stx)
 • Højere forberedelseseksamen (hf)
 • Højere handelseksamen (hhx)
 • Højere teknisk eksamen (htx)
 • En merkantil erhvervsuddannelse inden for detailhandel, engroshandel, kontor- eller finansområdet

Har du ikke dansk, svensk eller norsk som modersmål, skal du desuden have dansk på A-niveau eller have bestået studieprøven i dansk.

Der er uddannelsesstart på uddannelsen til biløkonom slutningen af august eller starten af september, og du skal have indgået en aftale med en uddannelsesvirksomhed senest 1. juli det år, hvor du starter på uddannelsen.

Eksamen og diplom

Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt, der tager udgangspunkt i din praktikperiode på 5. semester. Derefter har du en erhvervsakademiuddannelse som markedsføringsøkonom med speciale i biløkonomi.

Økonomi

Markedsføringsøkonomuddannelsen er SU-berettiget.


Med praktikvirksomheden indgås der i forlængelse af uddannelsesaftalen en ansættelsesaftale med underskrivelse af et ansættelsesbevis. Heri aftales lønnen individuelt. Niveauet kan svinge, men aftales timeløn, ligger denne formentlig omkring 100,- kr., mens en fast løn selvsagt bl.a. afhænger af den aftalte arbejdstid.


Virksomheden betaler en uddannelsesafgift på kr. 12.000 pr. år. Desuden betaler virksomheden som regel bøger (5-6.000 kr. på 1. år og 2-3.000 kr. på 2. år).

Kontaktinfo

Cphbusiness

Landemærket 11
1119 København K

 Vis telefonnummer
www.cphbusiness.dk


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Biløkonom uddannelse endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer