Viser 1-20 af 39
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 39
1
2

Opdag verden med en sociologi uddannelse

Er du nysgerrig af natur? Vil du vide mere om, hvorfor vi handler som vi gør, og hvorfor samfundet udvikler sig i den retning, som det gør? Så er en sociologi uddannelse måske drømmestudiet for dig. I sociologi fordyber du dig i mødet mellem individer, grupper, organisationer og samfundet som helhed.

Som sociologistuderende får du redskaberne til at gå i kødet på strukturer såvel som tendenser i samfundet på flere niveauer. Du lærer at undersøge og analysere sociale relationer på både mikro- og makroniveau ved hjælp af kvantitative og kvalitative metoder samt sociologiske teorier. Det giver dig et solidt fundament for en spændende karriere i både den private og den offentlige sektor.

Du kan læse en bachelor i sociologi på tre år og fortsætte på en kandidatuddannelse i sociologi eller en tværfaglig kandidatuddannelse i krydsfeltet mellem humaniora og samfundsvidenskab. Flere universiteter udbyder også uddannelser, der kombinerer sociologi med et andet fagligt felt som for eksempel pædagogik, kulturanalyse eller business administration.

Hvad lærer jeg på en uddannelse i sociologi?

Undervisningen på uddannelsen i sociologi veksler mellem forelæsninger og projektarbejde på både bachelor- og kandidatniveau. I den teoretiske del af undervisningen har du foruden fag inden for klassisk sociologi samt teori og metode også undervisning i emner som:

  • Kultursociologi
  • Politisk sociologi
  • Arbejdslivets sociologi
  • Kønssociologi

Du lærer desuden om både kvantitative og kvalitative metoder i praksis. Som sociologistuderende kommer du altså til at arbejde med metoder som spørgeskemaundersøgelser og forskningsinterviews som redskaber til at undersøge emner, der berører det sociale liv.

Hvor kan jeg læse sociologi?

Sociologi er en universitetsuddannelse. Det betyder, at det sammenlagt er et studie på fem år fordelt på en treårig bachelor i sociologi og en toårig kandidatuddannelse i sociologi. Du kan læse sociologi to steder:

  • Københavns Universitet (KU)
  • Aalborg Universitet (AAU)

Derudover kan du blandt andet tage kombinationsuddannelser med sociologi og et andet fag ved:

  • Aarhus Universitet (kandidat i Pædagogisk sociologi)
  • Syddansk Universitet (bachelor i Sociologi og kulturanalyse)
  • Copenhagen Business School (Bachelor i Business administration & Sociology)

Du har således mulighed for at tage en sociologi uddannelse uanset, hvor i landet du vil studere.

Hvad er adgangskravene til sociologi?

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i sociologi, skal du have en gymnasial eksamen som for eksempel STX, HF, HHX eller HTX. Derudover skal du have bestået følgende fag:

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Samtidshistorie B, Samfundsfag B, Idéhistorie B eller Historie B

Vær opmærksom på, at adgangskvotienten til sociologi uddannelsen i København oftest er væsentligt højere end i Aalborg. Det kræver en bacheloruddannelse i sociologi eller tilsvarende at blive optaget på kandidatuddannelsen.

Hvordan er fremtidsmulighederne med en kandidat i sociologi?

Som dimittend fra en sociologi uddannelse har du stærke kompetencer inden for feltarbejde, analyse, administration, rådgivning, forskning og udvikling. Det åbner op for en lang række spændende jobmuligheder i offentlige og private organisationer som:

  • Kommuner, regioner og stat
  • Interesseorganisationer og ngo’er
  • Analyseinstitutter
  • Politiske organisationer
  • Rådgivningsvirksomheder

Hvilken type job, der bliver dit første, afhænger af dit fokus i løbet af din sociologi uddannelse samt eventuelle erfaringer fra studiejob eller praktik.

Lyder en sociologi uddannelse som noget for dig?

I oversigten her på siden får du et bredt overblik over uddannelsesmulighederne inden for det sociologiske felt lige fra sociologi over kombinationsuddannelser til uddannelser i socialvidenskab. Klik dig ind på de enkelte uddannelser eller sammenlign op til tre alternativer og kom i gang med din drømmeuddannelse. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12