Viser 1-20 af 276
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 276
1
2
3
4
...
14

Tag en it uddannelseBrænder du for at arbejde med it og for eksempel softwareteknologi eller informationsteknologi? Med en it-uddannelse har du mange spændende jobmuligheder.

Med en it uddannelse følger du med tiden og lærer dig hele tiden det sidste nye. Du kan læse både på for eksempel IT-Universitetet og DTU - alt efter hvilken it-uddannelse, du er interesseret i.

Eftertragtet med en it-uddannelse

Når du arbejder indenfor IT, computer og lignende, er man ofte en virksomheds nøglekompetence og en eftertragtet medarbejder. De fleste virksomheder er bygget op omkring digitale systemer, og de kan ikke eksistere uden en ekspert, som bl.a. kan kan sørge for:

  • programmering
  • design
  • systemudvikling
  • drift og vedligeholdelse af systemerne

De har brug for en ekspert med en it-uddannelse, som kan tage ansvaret. Der er derfor et hav af muligheder for dig, som ønsker at uddanne dig indenfor en af de mange IT-uddannelser.

Mange virksomheders daglige virke er i dag bygget op omkring digitale systemer, og de vil derfor ikke kunne eksistere uden en kyndig, som bl.a. kan kan sørge for, at programmering, design, systemudvikling, drift og vedligeholdelse af systemerne bliver varetaget med professionalsisme.

Der er derfor et hav af muligheder for dig, som ønsker at uddanne dig indenfor Data, IT og Design.

Hvad bliver jeg med en uddannelse i Data, IT og Design?

Med en uddannelse indenfor Data, IT og Design kan du arbejde mange forskellige steder i erhvervslivet. Alt afhængig af, hvilken uddannelse du har læst, kan du f.eks. arbejde som: 

Design:

  • Brugervenligheds-ekspert
  • Webmaster
  • Projektleder
  • Multimediadesigner

Systemvidenskab

  • Systemudvikler
  • IT-koordinator
  • IT-chef
  • IT-strateg
  • Virksomhedskonsulent
  • Projektleder

Datavidenskab

  • Programmør
  • Databaseadministrator
  • Databasespecialister
  • Datasikkerhedsansvarlig

  

Data, IT og Teknik - hvordan hænger sammen?

IT og informationsteknik er en central del af Data, IT og Design. IT handler kort og godt om de tekniske muligheder, som skabes af datateknik og telekommunikation.

At termen, design, ofte forekommer i sammenhæng med IT, skal forklares med, at IT ofte handler om systematisk planlægning af nye systemer, hvor funktioner og brugervenlighed er store udfordringer.

Det er mængden af information, der, både i den offentlige sektor og i næringslivet, som driver en virksomhed. Informationsteknikeren eller informationslogistikeren udnytter moderne teknik og kan agere, og har viden om forskellige sproglige, kulturelle og organisatoriske forudsætninger.

Mulighederne for at få et spændende job er derfor mange med en uddannelse indenfor Data, IT og Design.

Hvor læser jeg en uddannelse indenfor Data, IT og Design?

Du kan læse uddannelser indenfor Data, IT og Design på alle landets universiteter. Udbuddet er stort, og uddannelserne omfatter adskillige dimensioner af IT-området lige fra softwareteknologi og softwareudvikling og til design og produktion. 

Videnskab og erhverv

Alle IT uddannelser er videnskabelige, og som studerende kommer du til at studere de teoretiske baggrunde bl.a. indenfor den matematik og teknik, som ligger bag produktionen af IT-produkter. Du lærer også, hvordan man designer brugervenlige IT-systemer.

På samme måde som uddannelserne er videnskabelige er de også erhvervsrettede. Undervisningen er derfor bygget op omkring både teori og praksis. Når du arbejder med praksis under uddannelsen, arbejder du med konkrete problemstillinger f.eks. i et undervisningsprojekt eller på en virksomhed.

Alt afhængig af, hvilken uddannelse du vælger er hovedvægten på forskellige ting. Nogle har hovedvægt på teknik. Det vil f.eks. være tilfældet på uddannelser, hvor du beskæftiger dig med udvikling af softwareprodukter og forskellige programmer. Andre uddannelser har derimod hovedvægt på  
design, organisation eller formidling.

Uddannelse i udlandet

Mange universiteter og colleges i udlandet tilbyder både hele uddannelser og enkelte kurser indenfor Data, IT og Design. Du har derfor mange muligheder for at tage din uddannelse eller dele af den andre steder end i Danmark. 

Hvis du vil rejse til udlandet og studere på egen hånd, er det mest enkle at kontakte den pågældende skole for studieinformation.

Du kan også vælge at studere i udlandet ved hjælp af en studieformidler. Det er en populær måde, som mange vælger, da man på den måde får hjælp med information, oversættelse af karakterer og spørgsmål angående bolig, visum og opholdstilstand.

Uddannelser i udlandet kan have forskellige navne som f.eks. Master's Programme in Security and Computing, Undergraduate Engineering, International Master in Information Systems, Bachelor of Science in Mulitimedia Management og ComputerAided Product Design. 

Data, IT og Design som fjernundervisning

Flere og flere uddannelser indenfor Data, IT og Design bliver i dag tilgængelige som fjernundervisning. Efterspørgslen af dem er stor, og det kan bl.a. skyldes, at mange har et arbejde, som de ønsker at beholde og derfor vil tage en uddannelse, hvor man ikke skal møde til undervisning hver dag på en specifik skole. Det kan man gøre gennem fjernundervisning.

At læse en uddannelse som fjernundervisning skaber en stor fleksibilitet, men det sætter samtidig store krav til den studerendes selvdisciplin.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier