Viser 1-20 af 59
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 59
1
2
3

Drømmer du om at tage en alternativ behandling uddannelse?

Alternativ behandling er defineret som behandling, der ikke endegyldigt kan dokumenteres videnskabeligt og som oftest findes som et alternativ til den etablerede lægeverden. Det kaldes også for komplementær behandling, som er supplement til konventionel behandling. 

Alternativ behandling bygger på tusind år gammel viden om kroppen og dens basale funktioner, viden som i nogle tilfælde kommer fra andre civilisationer og kulturer end den vestlige kulturkreds. F.eks. er akupunktur en traditionel kinesisk behandlingsmetode. Reiki healing er en anden, som stammer fra Japan. 

Alternativ behandling skal mærkes - ikke forstås

Mange af de alternative behandlingsformer kan være svære at gennemskue, og oftest er det noget, der skal prøves af og mærkes. Det er ikke som lægevidenskaben, hvor vi kan måle på alting.

Ofte undersøger en alternativ behandlinger symptomer for derefter at arbejde med årsag. Og denne årsag kan være helt andre steder end symptomerne. Dette kan du prøve på en klinik for alternativ behandling. 

Alternativ behandler uddannelser - RAB uddannelser

De fleste alternativ behandler uddannelser er RAB godkendt, dvs. Registreret Alternativ Behandler, godkendt. Du kan få tilskud til disse behandlinger fra fx. Sygesikringen Danmark og denne titel er af Lægemiddelloven og Lægeloven, så rent juridisk er branchen kontrolleret. Læs mere længere nede på siden. 

Hvad bruges alternativ behandling til?

Alternativ behandling er især velegnet når det handler om at kurere og forebygge kroniske og ikke præcist definerede lidelser eller smerter. Det kan f.eks. være i form af rygproblemer, hovedpine, ledsygdomme, knogle- og muskelsmerter, søvnløshed, depression og angst.

Supplement til kemobehandling - gør besværet lettere

Hvilken behandlingsmetode, der er mest effektiv overfor klientens problemer afhænger selvfølgelig af hvilke lidelser klienten lider af. En alternativ behandling kan også fungere som et supplement til medicin i fx. et forløb med kemoterapi eller lign. Det vil være med til at lette klientens ubehag, mens kemobehandlingen står på. 

Mulighed for selvstændig virksomhed som alternativ behandler

At tage en uddannelse til alternativ behandler er i mange tilfælde en rigtig god begyndelse, hvis du drømmer om at drive egen virksomhed. De fleste alternative behandlere arbejder som regel i egen selvstændige praksis. Det kan være en klinik, der tilbyder behandlinger i form af zoneterapi, akupunktur, massageterapi af forskellig slags, fodpleje eller meget andet.

akupunkturRAB - Registreret Alternativ behandler

Registreret Alternativ Behandler, RAB, er en beskyttet titel, som man kun kan opnå, hvis man opfylder minimumskravene til gennemført uddannelse og klinisk praksis.

At være RAB-behandler indebærer desuden, at man er medlem af en brancheorganisation. Disse brancheorganisationer skal igen være godkendte af Sundhedsstyrelsen til at kunne registrere alternative behandlere efter RAB-ordningen.

Lever op til krav fra branchen

RAB-ordningen er derfor en måde for alternative behandlere at kunne vise, at de er organiserede, har gennemgået den rette uddannelse og i øvrigt lever op til samtlige krav fra branchen. RAB-ordningen skal være med til at sikre klienterne når de bruger alternative behandlere. RAB-titlen betyder dog ikke, at Sundhedsstyrelsen har blåstemplet hverken behandlingsformen eller behandleren.

Læs mere om RAB godkendelse i guiden: "Sådan bliver Registreret Alternativ Behandler"

Nogle af de mest almindelige former for alternativ behandling er:

Akupunktur

Akupunktur er en flere tusind år gammel behandlingsform, hvor meget tynde nåle bruges til at stimulere nerve- og balancepunkter på forskellige steder på klientens krop. Akupunktur har sin oprindelse i Kina og er en del af den traditionelle kinesiske medicin. Akupunktur tager udgangspunkt i, at kroppen består af en masse energibaner, som indenfor akupunkturen kaldes for meridianer.

På disse meridianer sidder en lang række energipunkter, som kan stimuleres og dermed kan energien i kroppen reguleres. Når akupunktøren stikker nåle ind i kroppen på klienten kan han eller hun på den måde genoprette balancen i kroppen og man mener at kunne kurere og forebygge en lang række sygdomme via akupunktur.

Zoneterapi

Zoneterapi kan karakteriseres som en form for massage af fødderne, hvor bestemte punkter stimuleres. Princippet og teorien bag zoneterapi er, at foden indeholder en lang række såkaldte reflekszoner, som er indbyrdes forbundet med kroppens nerve- og energibaner.

Ved at behandle reflekszonerne i foden kan man således løsne op for blokeringer, stimulere organer og frigøre energi i de områder af kroppen, som hører til den specifikke reflekszone på foden. Dette vil genoprette balancen i kroppen.

Mange alternative behandlingsformer

Af andre alternative behandlingsformer kan nævnes: Kraniosakral-terapi, yogarelateret massage, f.eks. thaimassage, aromaterapi, ernæringsterapi, kinesiologi, Reiki healing, ansigtsrefleksterapi, Osteopat uddannelse, Shiatsu og meget mere.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier
cupping  
Fantastiske lærere og netværk
Den Danske Zoneterapeut Skole

Lærerne på skolen – specielt Lene Schmidt (skoleleder) – var fantastiske til at støtte op omkring den udvikling og vejlede i hvordan man kom videre.

Læs mere