Vis studentum.dk som: Mobile
2 år
SU-godkendt
Heltid
HF og VUC
København
Efterår

Om uddannelsen

HF

2-årig HF - En HF der giver mange muligheder!

HF er en 2-årig gymnasial uddannelse, der giver et bredt kendskab til forskellige emner - fx sprog, naturvidenskab og samfundsforhold - og forbereder dig fagligt til at tage en videregående uddannelse.

HF er målrettet dig, som ønsker at læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse og fx uddanne dig til lærer, sygeplejerske, laborant, finansøkonom, jordbrugsteknolog eller socialrådgiver. Mulighederne er mange.

Hvis du ønsker at tage en lang videregående uddannelse på universitetet efter din HF-eksamen, udbyder vi en udvidet fagpakke, som tager et halvt år, hvor du kan løfte en række fag til A-niveau. Dvs. at din HF sammenlagt tager to og et halvt år.

Vælg mellem to linjer 

På den 2-årige HF kan du vælge mellem 2 linjer: 

Den samfundsfaglige- og erhvervsøkonomiske linje

Den samfundsfaglige-erhvervsøkonomiske linje er tonet, så den henvender sig til dig, der gerne vil læse videre på fx erhvervsakademiet, journalisthøjskolen eller lærer- og pædagogseminarerne. På andet år indgår samfundsfag B og erhvervsøkonomi C som linjefag.

Den sundhedsfaglige linje 

Den sundhedsfaglige linje er tonet, så den henvender sig til dig, der gerne vil læse videre på fx lærer- og pædagogseminarerne, socialrådegiveruddannelsen, sygeplejerskeuddannelsen, til jordemoder eller til fysioterapeut. På andet år indgår biologi B og pyskologi C som linjefag.

Søg optagelse

For at blive optaget, skal du søge via www.optagelse.dk inden d. 1. marts. 

Krav til optagelse, hvis du søger i direkte forlængelse af 9. eller 10. kl.:

Er du erklæret uddannelsesparat, skal vi reservere af en plads til dig.

Når du har bestået din 9. kl. afgangseksamen med mindst 4.0 i snit, eller hvis du søger i direkte forlængelse af 10. kl., skal du have:

- Aflagt prøve i 2. fremmedsprog efter 9. eller 10. kl.
- Aflagt mundtlig og skriftlig prøve i dansk, engelsk og matematik

- Aflagt fælles 9. kl. prøve i fysik/kemi, biologi og geografi, eller 10. kl. prøve i fysik/kemi

- Opnået mindst 2.0 i både dansk og matematik i 10. kl. prøverne

Du vil blive inviteret ind til en samtale med en af vores studievejledere, og opfylder du kravene, vil du blive optaget.

Hvis du er erklæret ikke-uddannelsesparat:

Kan du optages, hvis du får mindst 6.0 i snit i de lovbundne prøver ved folkeskolens afgangseksamen og i øvrigt opfylder adgangskravene.

Eller du kan optages, efter du har bestået en centralt stillet optagelsesprøve, og er blevet vurderet egnet efter en samtale med en studievejleder.

Hvis du ikke søger i direkte forlængelse af 9. eller 10. kl.:

Kan du optages, hvis en studievejleder efter en samtale med dig vurderer, at du vil kunne klare forløbet såvel fagligt, socialt som personligt - det kaldes også en standardiseret vurdering.

Få information

 

Kontaktinfo

Akademisk Studenterkursus

TITANGADE 13A
2200 København N

 Vis telefonnummer
www.akadstud.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om 2-årig HF

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af 2-årig HF endnu. Bliv den første!