Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Collegium Medicum gav mig muligheden for at forfølge min drøm

Små hold og nære relationer til underviserne, laboratorieundervisning med professionelle læger og løbende entrance tests, der motiverer til endnu mere intensiv læsning er blot nogle af de fordele, som Sujiga Mylvaganam fremhæver ved medicinstudiet ved Collegium Medicum i Bydgoszcz i Polen.

Sujiga fortæller om livet som medicinstuderende ved Collegium MedicumHer læser hun medicin på tredje år og er ikke i tvivl, når man spørger hende, om hun kan anbefale andre at gå samme vej.

”Gør det! Jeg har fået virkelig meget igen ved at vælge Collegium Medicum. Her fik jeg muligheden for at forfølge min drøm om at læse medicin i stedet for at vælge en eller anden uddannelse, hvor jeg måske ville ende med at droppe ud.”, fortæller Sujiga.

Hendes bedste råd til andre, som drømmer om at læse medicin er at bruge et sabbatår efter gymnasiet på at prøve sin drøm af gennem frivilligt arbejde inden for medicin og pleje. For at blive en god læge, skal du nemlig virkelig ville det – og være sikker i sit valg.

Er du det, får du i Polen en medicinuddannelse, der fuldt ud kan måle sig med den danske. Samtidig får du en oplevelse for livet og et væld af muligheder ved at uddanne dig til læge på engelsk i et andet land.

Kompetent vejledning gennem hele optagelsesprocessen

Sujiga hørte første gang om Collegium Medicum gennem en bekendt, da hun var frivillig i Indien efter 3.g. Efter opholdet i Indien brugte Sujiga resten af sit sabbatår på at samle relevant erfaring til at søge ind i kvote 2 året efter.

Da det for andet år i træk ikke lykkedes at komme igennem nåleøjet til drømmestudiet, sendte hun i april en ansøgning til medicinstudiet ved Collegium Medicum til Agder Vitenskapsakademi.

”Netop fordi, at de kender det faglige niveau, karakterskalaen og linjerne på de gymnasiale uddannelser i Danmark, er de enormt gode til at sammenligne din gymnasiale baggrund med det internationale niveau. På den måde kan de give dig kvalificeret vejledning om dine chancer for at komme ind på medicinstudiet ved Collegium Medicum, når du søger.”

Internationalt studiemiljø med godt sammenhold og små årgange

Sammenholdet med medicinstuderende fra mange forskellige lande er nogle af de fordele, Sujiga fremhæver ved studielivet i Bydgoszcz. Her er de omkring 200 medicinstuderende på den engelsksprogede lægeuddannelse ved Collegium Medicum.

”På grund af de små hold er der et virkeligt godt sammenhold på tværs af årgangene, hvor vi alle kender hinanden, og hvor vi er fra. Vi laver mange sjove ting sammen i fritiden, og så er alle meget åbne over for at sammenligne og fortælle om både forskelle og ligheder mellem studiet og sundhedssystemet i Polen og i deres hjemlande. Det giver mig som dansker et godt indblik i, hvordan sundhedssystemet i andre lande fungerer.”

Som medicinstuderende ved Collegium Medicum er den professionelle og personlige relation til underviserne en af de helt store fordele. Samtidig er det en af de mest markante forskelle på at studere medicin i Danmark og i Polen.

"På Collegium Medicum er vi højest 46 på en årgang, og på mit hold er vi endda kun omkring 30 medicinstuderende. Det giver os mulighed for at være på samtaleniveau med vores underviser. Samtidig kender underviserne os så godt, at de ved, hvordan de kan hjælpe os bedst med det, vi har svært ved. Det ser jeg som en kæmpe fordel.”

Forskelle på medicinstudiet i Danmark og i Polen

En anden væsentlig forskel på medicinstudiet i Polen i forhold til Danmark er, der de første to år er langt mere fokus på teorien, før de medicinstuderende på tredje år begynder at komme med på patient rounds på Universitetssygehuset, hvor 5 – 6 medicinstuderende følger en læge rundt til patienterne.

De første to år var der i stedet praktiske tutorials, der svarer til laboratorieundervisning i Danmark. I stedet for ældre medicinstuderende, er det dog rigtige læger, som står for undervisningen her i Polen.

Citat om laboratiorieundervisning og tests

Drømmer du også om at læse medicin i udlandet? Læs hele interviewet med Sujiga og bliv klog på mulighederne som medicinstuderende ved Collegium Medicum.
Læs mere om Medicinuddannelse på engelsk i Bydgoszcz, Polen

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide