Bacheloruddannelse

Bacheloruddannelsen i Medievidenskab

Aarhus Universitet, i Århus
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge Aarhus Universitet?

33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4,2/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

På bacheloruddannelsen i Medievidenskab lærer du at analysere og undersøge medier, medietekster, mediesystemer, målgrupper og deres reaktioner på medier. Du lærer om de strategiske, juridiske, økonomiske, kommunikative og produktionsmæssige vilkår i mediebranchen, samt mediebrug og digital mediekultur, og du arbejder teoretisk med både helt nye og mere veletablerede medier og kommunikationsformer.

Hverdagen på Medievidenskab

Undervisningen på  bacheloruddannelsen i Medievidenskab varierer mellem forelæsninger, holdtimer og arbejde i studiegrupper. Dialog og samarbejde er en stor del af hverdagen på Medievidenskab. Du kommer til at holde oplæg, deltage i diskussioner og bruge meget tid med din studiegruppe, når I arbejder med undersøgelser og laver projekter med brugere og medier i fokus.

Humaniora og samfundsvidenskab

Medievidenskab blander elementer fra humaniora og samfundsvidenskab. Du analyserer genrer, fortolker tekster og arbejder med sociologi, etnografi og livsstilsanalyse. Du kommer også igennem samfundsvidenskabelige discipliner som virksomhedsforståelse og organisationsanalyse, og du arbejder med forskningsområder som globaliseringsteori, netværksteori og innovationsforståelse.

Karrieremuligheder

De fleste, der har taget bacheloruddannelsen i Medievidenskab fortsætter på en kandidatuddannelse. Det kan eksempelvis være kandidatuddannelsen i Medievidenskab, som kan give dig jobmuligheder inden for områder som pressehåndtering, strategiske kommunikationsopgaver, kampagneplanlægning, mediemonitorering, programplanlægning, markedsføring, tilrettelæggelse og produktion.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du skal have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, kan du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12. 

Aarhus Universitet
DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

Velkommen til Danmarks næststørste universitet

Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet