Bacheloruddannelse

Bacheloruddannelsen i Kunsthistorie

Aarhus Universitet, i Århus
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Infomøde
28 maj, 2024 16:30
(+ Læs mere )
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Infomøde
28 maj, 2024 16:30
(+ Læs mere )

Hvorfor vælge Aarhus Universitet?

33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4,2/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Kunsthistorie handler om kunst og visuelle udtryk i alt lige fra antikke statuer til nutidens reklamefilm. Vi lever i en kultur, hvor det visuelle fylder mere og mere. Vores fysiske og virtuelle rum er tætpakket med visuelle signaler, og vi konsumerer og deler uendelige mængder af billeder på internettet. Vil du lære at afkode visuelle fænomener og forstå, hvordan blikket er blevet iscenesat i kunst og visuel kultur gennem tiden, er kunsthistorie noget for dig. På kunsthistorie lader vi synslyst krydse med kulturkritisk analyse, så fortidens kunst kan forstås i lyset af nutidens og omvendt.

Fra sengotik til selfies


På bacheloruddannelsen i Kunsthistorie bliver du undervist af nogle af landets dygtigste forskere og teoretikere, der indvier dig i den nyeste forskning i kunst og visuel kultur. De både historiske og nutidige emner omfatter maleri, grafik, arkitektur, design, skulptur, street art, performance, biokunst, digital kunst, foto, video, reklamer og billedkultur på sociale medier. Du kommer til at arbejde med billedanalytiske, kulturhistoriske, religiøse, æstetikteoretiske, idehistoriske, kønsteoretiske, neuroæstetiske, medie- og teknologifilosofiske perspektiver. Derudover reflekterer vi over, hvordan kunsten iscenesættes og formidles på museer og andre kulturinstitutioner.

Hverdagen på Kunsthistorie


Undervisningen på bacheloruddannelsen i Kunsthistorie veksler mellem forelæsninger, gruppearbejde, øvelsestimer og ekskursioner til udstillinger og museer. Faget sigter mod at skærpe dine analytiske færdigheder på grundlag af en alsidig viden om kunst og visuel kultur. På bachelorniveau uddybes den teoretiske indsigt gennem praktiske øvelser og projekter, der ofte afvikles på kunstmuseer, i byrummet eller hos private virksomheder.

Karrieremuligheder


Med bacheloruddannelsen i Kunsthistorie kan du læse videre på en række kandidatuddannelser, eksempelvis kandidatuddannelsen i Kunsthistorie. Uddannelsen kvalificerer dig til mange forskellige typer jobs på eksempelvis kunstmuseer, gallerier og auktionshuse i ind- og udland, undervisning på gymnasier og højskoler og forskning i kunst og visuel kultur. Din evne til at forstå og anvende billeder og dine skriftlige kompetencer åbner desuden for jobmuligheder inden for kommunikation. Kandidater fra Kunsthistorie er også blevet ansat som kulturkonsulenter, projektledere, fondsrådgivere og kulturjournalister.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du skal have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, kan du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12. 

Aarhus Universitet
DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

Velkommen til Danmarks næststørste universitet

Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet