Bacheloruddannelse

Bacheloruddannelsen i Japanstudier

Aarhus Universitet, i Århus
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge Aarhus Universitet?

33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4,2/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Japan fascinerer folk overalt i verden. Som studerende på Japanstudier lærer du at forstå aktuelle problemstillinger gennem forskellige fag – specielt historie, sociologi og statskundskab. Du studerer blandt andet politiske perioder og fordyber dig i Japans forhold til nabolandene Korea og Kina. Udover historie- og samfundsfaglige perspektiver fokuserer uddannelsen også på Japan i en global kontekst – fx ved at dykke ned i japansk populærkultur, der tiltrækker fans fra hele verden.

På Japanstudier lærer du at tale og skrive japansk. Sproget spiller en vigtig rolle i undervisningen og er derfor en central del af uddannelsen. Sprogundervisningen varetages ofte af japanere, og den bygger på dialog, så du får øvet det japanske sprog i det daglige. Du kommer til at læse tekster på japansk, ligesom at du også arbejder med grammatik og oversættelse.

Et semester i Japan

Uddannelsen indeholder normalt mulighed for et studieophold af et semesters varighed på et universitet i Japan, så du kan opleve og studere landet indefra. Her kan du finpudse dit japanske sprog og lære det japanske samfund bedre at kende. Du får et indgående kendskab til det moderne Japan, du oplever den særlige japanske kultur på nærmeste hold, og du opbygger en forståelse for det japanske samfund, så du kan bygge bro mellem Japan og Danmark. Samtidig er det en unik mulighed for at opbygge et netværk og få nye internationale venskaber.

Karrieremuligheder

Med bacheloruddannelsen i Japanstudier er det oplagt at læse videre på kandidatuddannelsen i Globale områdestudier. Her kan du udnytte din områdeekspertviden om Japan i en verden med øget globalt samspil og voksende tværregional udveksling. Fra Japanstudier får du vigtige analytiske og kommunikative færdigheder, der også værdsættes i områder uden for japanske studier – både inden for den offentlige og private sektor. Du kan fx arbejde i virksomheder og institutioner, som er aktive i Japan. Du kan også arbejde inden for områder som kommunikation og formidling, udviklingsarbejde, kulturel udveksling eller fungere som oversætter mellem forskellige kulturer. Du har desuden mulighed for at læse videre på en lang række andre kandidatuddannelser.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du skal have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, kan du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12. 

Aarhus Universitet
DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

Velkommen til Danmarks næststørste universitet

Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet