Vis studentum.dk som: Mobile

Bacheloruddannelsen i Japanstudier

Aarhus Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Århus

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Japanstudier

Kulturforståelse og kommunikation

For os vesterlændinge er japansk et fremmedartet sprog. Men hvis du først får smag for det, åbner der sig en spændende verden for dig. Det japanske samfund, kultur og historie åbner nemlig op for tanker og perspektiver, som er forskellige fra mange af dem, vi kender fra Danmark og Europa. Japanstudier er derfor et studium for dig, der brænder for at lære et sprog og samtidigt få indblik i et fascinerende lands kultur.

Fra Meiji til Manga

Den japanske historie er lang og spændende. På Japanstudier vil du få mulighed for at studere Japans kultur- og åndshistorie, samt politiske perioder og begivenheder. Dette indbefatter bla. kejserdømme, shogunatet og Japans rolle under 2.verdenskrig. I den sammenhæng vil du læse japansk litteratur og sætte teksterne ind i deres rette kulturelle, historiske og samfundsmæssige sammenhæng. Du får også mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den japanske populærkultur, som for eksempel anime, manga og film.

Japansk i Århus og Japan

På Japanstudier vil du bruge en stor del af din tid på at studere det japanske sprog. Det første år er et forberedende kursus, propædeutik, hvor du vil få et basalt kendskab til japansk tale- og skriftsprog samt grammatik. Undervisningen foregår som holdbaseret undervisning, og den varetages ofte af japanerne. På bacheloruddannelsen vil du også studere det japanske sprogs udvikling og historie. Der er i løbet af uddannelsen mulighed for at tage på udveksling på et japansk universitet, hvad der varmt kan anbefales. Et semester i Japan giver mulighed for at finpudse ens sproglige kompetencer. Derudover giver opholdet en bedre og dybere forståelse for kulturen og samfundet.  

Spørgsmål

Nogle af de spørgsmål, du kan komme til at arbejde med på Japanstudier, er:

  • Hvad kom Meiji-perioden til at betyde for Japans forhold til resten af verden?
  • Hvordan er Japans forhold til de øvrige lande i den østasiatiske region?
  • Hvordan bruger japanske politikere den japanske populærkultur aktivt?
  • Hvordan formulerer man sig korrekt i en samtale?

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk