Vis studentum.dk som: Mobile

Bacheloruddannelsen i Brasilianske studier

Aarhus Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Århus

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Brasilianske studier

Sambakultur og fodboldfeber

Brasilien er fest og farver, kaffe og karneval og enorme kultur- og naturrigdomme. Samtidigt er det verdens femtestørste land og verdens ottendestørste industrination. Denne kombination gør, at Brasilien spiller en stadig mere synlig rolle på den internationale scene, og som brasilianskstuderende lærer du at formidle viden om et alsidigt land i rivende udvikling.

Brasiliansk portugisisk

På Brasiliansk beskæftiger du dig med den brasilianske variant af portugisisk. Du lærer i løbet af din studietid at læse, skrive, tale og forstå brasiliansk portugisisk, og de færdigheder bruger du til at sætte dig ind i Brasiliens kultur og samfundsforhold. Det giver dig en specialiseret viden om Brasilien, som du vil kunne formidle til et dansk publikum ved hjælp af de sproglige og kulturelle kompetencer, du oparbejder igennem studiet.

Fra Cabral til Pele

Udover sprogfagene studerer du også Brasiliens samfundsliv og landets historiske forhold fra år 1500, da den portugisiske opdagelsesrejsende Pedro Alvares Cabral gik i land, og frem til landets aktuelle situation. Du undersøger, hvorfor Brasilien har en af verdens mest ulige indkomstfordelinger, hvorfor brasilianerne er bidt af samba og fodbold, og du kommer under huden på det gigantiske land – fra Amazonas jungle til Rios fattige forstæder. Brasilien har desuden en særegen skønlitteratur, som du kommer til at kende igennem analyse af tekster og forståelse af landets litteraturhistoriske udvikling.

Kolonisering, fonetik og fodbold

På Brasiliansk på Aarhus Universitet beskæftiger vi os med mange spørgsmål og diskussioner, bl.a.:

  • Hvilken betydning har den portugisiske kolonisering haft for Brasiliens udvikling?
  • Hvad er forskellen på portugisisk og brasiliansk?
  • Hvad kendetegner Brasiliansk erhvervsliv i forhold til det danske?
  • Hvorfor har samba og fodbold fået så stor betydning for brasilianerne og deres kultur?

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk