Vis studentum.dk som: Mobile

Maskinmesteruddannelsen

Aarhus Maskinmesterskole
3-4½ år
Ja
Heltid
Professionsbachelor
Århus

Video

   

Om uddannelsen

Maskinmesteren er mere end teknik og maskiner. Du får personlige værktøjer, der gør dig i stand til at være en holdspiller og projektleder i en teknisk branche, hvor fremtiden er grøn omstilling og bæredygtig energi. Uddannelsen til maskinmester gør dig teknisk dygtig med både hovedet og hænderne.

I 2050 skal Danmark være uafhængig af kul, gas og olie, og vores energisystem skal omstilles til vedvarende energi som sol, vind og bølger. Maskinmesteren spiller en central rolle i fremtidens omstillingen til grøn og bæredygtig energi, fordi maskinmesteren leder, drifter og udvikler de energisystemer og tekniske anlæg, som vores samfund er baseret på.

En moderne lederuddannelse med gruppe- og projektarbejde i centrum

Maskinmester er Danmarks bredeste tekniske uddannelse. Her får du en faglig viden om alt fra maskin- og elektroteknik til automation. Den tekniske faglighed spilles sammen med fag som ledelse, økonomi og sikkerhed, så du er i stand til at lede og styre tekniske projekter. 

70% af studietiden foregår i studiegrupper. Du lærer meget om dig selv ved at arbejde sammen i grupper med studiekammerater, der ikke nødvendigvis har samme baggrund – eller ligner dig. Gruppearbejdet på uddannelsen giver dig evnerne til at samarbejde, skabe relationer, analysere og være forandringsparat, og det er evner, som virksomhederne efterspørger nu og i fremtiden.

De sidste 30 % af studietiden går på klassisk undervisning og selvstudie, og du går til individuelle eksaminer. Vi dyrker den tætte og personlige kontakt mellem underviser og den enkelte studerende, som for os er alfaomega for en god studietid.

Teori og praksis går hånd i hånd. Du arbejder med projekter i samarbejde med virksomheder og er i praktik i løbet af uddannelsen. Og virksomhederne vil gerne vil have dine projekter og netværke, så de kan gøre sig attraktive overfor dig, når du er færdiguddannet.

Maskinmesteren er nemlig med sin ledelsesprofil og brede tekniske faglighed eftertragtet på arbejdsmarkedet. Du vælger i princippet selv, hvilken karrierevej der er interessant for dig. Kun 3 % går ledige.

Optagelse

Der er flere veje ind på maskinmesteruddannelsen, men fælles for dem alle er, at du skal have de adgangsgivende kvalifikationer.

På maskinmesteruddannelsen stilles der krav til alle studerende om teoretisk og praktisk kendskab. Som student skal du derfor undervises i praktiske fag, medens ansøgere med svendebrev skal igennem en række teoretiske fag. På den måde har alle nogenlunde samme forudsætninger for at starte på 4. semester sammen.

maskinmester

Er du i tvivl om du har de adgangsgivende kvalifikationer? Så kontakt os her. 

Eksamen

Uddannelsens 9. semester består af afsluttende praktik samt bachelorprojekt. 

Langt de fleste eksaminer er mundtlige.

Få information

 

Kontaktinfo

Aarhus Maskinmesterskole

Inge Lehmanns Gade 10
8000 Århus

 Vis telefonnummer
www.aams.dk

Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer

Belinda
(5)
Det fedeste sted at blive uddannet. Der er rum til at jeg kunne udvikle mig, lære af mine fejl og opnå et solidt netværk. Jeg var super spændt inden jeg started mht. kravene I forhold til jeg var pige. Men heldigvis er dette en skole hvor der ikke er forskel på køn, vi skal alle lære det samme og kunne det samme når vi er færdige. Mega fedt st...
Vis alt
Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Maskinmesteruddannelsen

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer