Signalbehandling og beregning (Engelsksproget) (Aalborg) - kandidat
Aalborg UniversitetOm uddannelsen
Signalbehandling og beregning (Engelsksproget) (Aalborg)
Civilingeniøruddannelsen i Signalbehandling og beregning på Aalborg Universitet fokuserer på teorier, metoder og algoritmer inden for avanceret signalbehandling anvendt på et bredt spekter af applikationer, fx trådløs kommunikation, talegenkendelse, positionsbestemmelse, spil, høreapparater, audio / video, sensornetværk, overvågning, test og måling, samt inden for sundhedssektoren.
Der er rift om civilingeniører i Signalbehandling og beregning
Du får en stærk profil inden for avanceret signalbehandling, og befinder dig dermed i en stærk branche, hvor der er gode jobmuligheder. Danske virksomheder som beskæftiger sig med høreapparater, mobiltelefoner, højttalere, audioudstyr og måleudstyr står stærkt både nationalt- og internationalt med betydelige markedsandele.
Det er kendetegnende for civilingeniører i Signalbehandling og beregning, at de
- har en høj grundfaglighed inden for
avanceret signalbehandling - har forståelse for og erfaring med anvendelse af signalbehandling til løsning af teoretiske og praktiske problemstillinger
En studerende fortæller ...
"Med det store udbud af karrieremuligheder indenfor signalbehandling var jeg aldrig i tvivl om, at dette skulle være emnet for mine civilingeniørstudier. Jeg blev færdiguddannet i 2006, og havde blandt andet gennemfort store dele af mit speciale hos den amerikanske virksomhed D2Audio, Austin, Texas. I mit afgangsprojekt studerede jeg design og implementering af smarte signalbehandlings-algoritmer til Class-D forstærkere – teknikker, som bliver værdsat af ægte Hi-fi-entusiaster verden over.
Ved at kombinere AAU’s problembaserede læringsmodel med muligheden for at henlægge en del at studiet hos en privat virksomhed, fik jeg en solid og lærerig oplevelse. Jeg besluttede således efter mit afgangsprojekt at påbegynde et ph.d.-studium, som fokuserede på udvikling af værktøjer til design af fleksible signalbehandlingssystemer. For mig har kombinationen af signalbehandling og beregning været en ubetinget god oplevelse, idet samspillet mellem disse fagområder har en positiv betydning for min fortsatte karriereudvikling."
Andreas Popp, tidligere studerende
Bonusoplysninger om uddannelsen:
- Signalbehandling og beregning er en engelsksproget overbygning, som følges af studerende fra forskellige steder i verden. Det er udfordrende og berigende både for dem, der har en dansk baggrund, og dem der har studeret andre steder, før de valgte Danmark.
- Der er mulighed for et semester i udlandet.
- Uddannelsen giver gode muligheder for at komme i praktik et semester i en virksomhed
- Undervejs i uddannelsen samarbejder mange studerende med virksomheder. Du får herved tidligt i din karriere oparbejdet et stort fagligt netværk.
Ansøgning og adgangskrav
Søg optagelse, se adgangskrav · Signalbehandling og beregning (Engelsksproget) (Aalborg)
Følgende bacheloruddannelser giver adgang til kandidatuddannelsen i Signalbehandling:
- (diplomingeniør) fra Aalborg
- (diplomingeniør) fra Esbjerg
- fra Esbjerg
- (diplomingeniør) fra Aalborg
- fra Aalborg
- fra Aalborg
Se også og for flere muligheder.
Ansøgere med tilsvarende dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau kan optages efter studienævnets individuelle vurdering. Hvis din bacheloruddannelse ikke er direkte adgangsgivende til kandidatuddannelsen, sender Studiekontoret ansøgningen til godkendelse hos det relevante studienævn.
Engelsk på minimum B-niveau for alle kandidatuddannelser (der udbydes på engelsk).
Fri adgang for kvalificerede ansøgere
Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.
Søg optagelse
Ansøgningsfristen er den 1. april med studiestart den 1. september.
Udfyld og send det til adressen anført på skemaet. Husk at vedlægge dokumentation for din bacheloruddannelse.
Læs også vores vejledning om , herunder information til ansøgere, der er forsinkede i deres bacheloruddannelse.
Svar på ansøgning
Alle ansøgere, der rettidigt har søgt om optagelse med studiestart pr. 1. september, får svar senest medio juni.
Ansøgere fra AAU
Er du allerede indskrevet på AAU, kan du finde information om optagelse på en kandidatuddannelse på .