Vis studentum.dk som: Mobile

Maskin og produktion, civilingeniør (Aalborg) - bachelor

Aalborg Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsen er på: Dansk
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Sidste ansøgningsfrist: 1. Juni
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Aalborg

Om uddannelsen

Maskin og produktion, civilingeniør (Aalborg)

Vil du være med forrest fremme i feltet, når det gælder industriel udvikling?

Vil du have en uddannelse, der åbner døre til mange forskellige brancher?

Vil du have en uddannelse, hvor der er bud efter dig - ikke kun i fremtiden, men også nu!

Med en ingeniøruddannelse i Maskin og Produktion bliver du i stand til på kreativ og systematisk vis at konstruere, fremstille og styre maskiner og produktionssystemer.

Om uddannelsen

På bacheloruddannelsen i maskin og produktion får du grundlæggende viden om konstruktion og produktdesign, materialer og fremstillingsprocesser, styring og automatisering samt produktion og produktionssystemer.

Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at du hele tiden udfordres til at tænke både kreativt og systematisk og teoretisk og praktisk.

Uddannelsen varer 3 år og afsluttes med et bachelorprojekt.

Mød en studerende

Søren Nørgaard Sørensen, Studerende på Design af Mekaniske Systemer

Jeg læser Design af mekaniske systemer, fordi teknik, teknologiudvikling og industriel produktion altid har fascineret mig, og fordi der arbejdes i grupper på Aalborg Universitet. Der er mange spændende udfordringer ved at arbejde tæt sammen i en stor gruppe gennem et helt semester, og jeg er overbevist om, at teamwork er et vigtigt element i erhvervslivet. Gruppearbejdet sikrer desuden et godt socialt netværk helt fra studiestart.

Studieformens projekt- og studieenhedskurser sikrer et bredt teknisk fundament. Gennem det problembaserede projektarbejde knyttes fagene sammen til en helhed, hvor anvendelsen af det forelæste står klart, samtidig med at forståelsen af teorien højnes. Projekterne omhandler altid realistiske problemstillinger, og ofte foregår projektarbejdet i samarbejde med en virksomhed. Det er netop på baggrund af Aalborg Universitets omfattende gruppearbejde og de problembaserede projekter, at jeg føler mig rigtig godt rustet til fremtiden.

Unicorn Racerbil bygget af studerende fra AAU deltager i konkurrence på Silverstone

For femte gang deltager Aalborg Universitet i et internationalt Formula Student event. Holdet af studerende, som står bag Aalborg Universitets Unicorn Racerbil, tog tirsdag aften racerbilen med til England for at deltage i konkurrencen.

Vil du hellere læse til maskiningeniør i Esbjerg?

Klik ind på søsteruddannelsen i og se nærmere.

Mere information

 

Ansøgning og adgangskrav

Søg optagelse, se adgangskrav · Maskin og produktion, civilingeniør (Aalborg)

Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

  • Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux, hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik A
  • Fysik B
  • Kemi C eller Bioteknologi A

Opfylder du adgangskravene

Tjek om du opfylder adgangskravene til uddannelsen via . Er dette ikke tilfældet kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos . Påtænker du at læse til ingeniør, har du også mulighed for at tilmelde dig et enkeltfag på .

For ikke-nordiske ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen kan  i kombination med modersmålsundervisning til højeste gymnasiale niveau erstatte kravet om Dansk A.

Fri adgang for kvalificerede ansøgere

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Søg optagelse

Ansøgningsfristen via er den 5. juli, men du opfordres til at søge tidligere. Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere, der søger om optagelse på skal dog søgesenest den 15. marts.

Du har mulighed for at søge , dvs. at søge om optagelse uden at opfylde alle adgangskrav den 5. juli. Adgangskravene skal blot være opfyldt inden studiestart 1. september.

Udlandsophold med Aalborg Universitet

Hvis du gerne vil opleve verden, mens du læser, har du gode muligheder for at realiserer dette gennem et studium på Aalborg Universitet. Universitetet har nemlig samarbejdsaftaler med en række universiteter rundt om på kloden, hvor du kan læse et halvt til et helt år. Men har du et særligt ønske, så kan du også søge uden om samarbejdsaftalerne. Aalborg Universitet har et internationalt kontor som hjælper dig med et uddannelsesophold i udlandet. Udfyld en interesseanmeldelse og få mere at vide.

Eksamen og diplom

Civilingeniør i Maskin og Produktion.

Pris

Denne uddannelse er SU- berettiget.

Kontaktinfo

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.aau.dk