Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Bliv fitnessinstruktør eller personlig træner

Interesserer du dig for kroppen, sundhed og træning? Kan du lide at lære fra dig, når det kommer til at sammensætte personlige programmer med fokus på forskellige træningsmål, og ønsker du at hjælpe andre? Så er en uddannelse som personlig træner måske lige noget for dig.

Bliv uddannet personlig træning

Med en personlig træner uddannelse bliver det din opgave at hjælpe dine klienter med at nå deres mål. Det kan være alt lige fra vægttab, til vægtøgning i form af muskelmasse til bodybuilding til at stille op i konkurrencer med fitness.

Med uddannelsen som personlig træner vil du opnå kompetencer, der ruster dig til at hjælpe dine klienter i fremtiden. Så selvom personlig træner ikke er en beskyttet titel, og enhver i princippet kan kalde sig det, så er der op til flere rigtig gode grunde til at tage en personlig træner uddannelse, hvis det er dét du ønsker at beskæftige dig med i fremtiden.

Hvad laver en personlig træner?

Som personlig træner har du mange forskellige roller og arbejdsopgaver. Nogle af de arbejdsopgaver der følger med jobbet som personlig træner er for eksempel at du skal motivere dine klienter, men du kan heller ikke undgå at skulle presse dem en smule, for at de opnår deres ønskede resultater. Jobbet indebærer for eksempel:

  • Rådgivning, løbende sparring og kostvejledning
  • Personlig træningssessioner
  • Opfølgning på delmål 
  • Udarbejde individuelle træningsprogrammer
  • Evt. løbende tilpasning af trænings- og/eller kostplan

Ovenstående er et generelt billede af, hvad du kan forvente af arbejdsopgaver som personlig træner. Nogle har flere eller andre opgaver. Det varierer meget fra træner til træner, og om du er ansat eller om du er selvstændig.

Grundet dine arbejdsopgaver som personlig træner er det derfor også vigtigt at du er god til at motivere dine klienter, sætte dig i andres sted og kunne hjælpe med at ændre kurs undervejs. Derudover er det også essentielt at du har kendskab til kroppen og forstår potentielle sundhedsmæssige problemstillinger. Og så skal du selvfølgelig kunne sammensætte de rigtig programmer, så de passer til det enkelte individs behov. 

Samfundet set en markant udvikling, hvor den enkelte har mere fokus på sundhed og velvære, hvilket tydeliggøre behovet for personlige træner. Der er mange veje for at nå målet om denne beskæftigelse. Her kan du for eksempel læse mere om fitnessinstruktør uddannelsen.

Hvor kan jeg tage en personlig træner uddannelse? 

Der er mange måder at blive personlig træner på, og der findes flere gode uddannelser i både Danmark og udlandet.

Vil man være dygtig personlig træner med de bedste forudsætninger for at hjælpe klienterne, bør man søge mod en af de mere ambitiøse uddannelser, hvor man bliver rustet til virkelig at hjælpe med unikke programmer og med at forstå udviklingen i længere forløb. På denne måde bliver øvelserne løbende tilpasset eksempelvis:

  • Resultater
  • Skavanker
  • Hverdagen hos den enkelte person

Uddannelsen til personlig træner er en privat uddannelse, hvorfor du vil opleve, at du selv skal betale for uddannelsen. Uddannelsen som personlig træner kan tages hos private udbydere, ligesom du kan tage på højskoleophold, og vælge en højskole med personlig træner som linje.  

Personlig træner uddannelse pris

Da de fleste uddannelser som personlig træner er private uddannelser, hvor du derfor selv skal betale, er prisen jo ikke en uvæsentlig faktor. Det kan koste alt fra 10.000 kroner og op til i omegnen af 20.000 kroner at tage en personlig træner uddannelse. De fleste af uddannelserne er tilrettelagt på deltid, hvor du derfor har mulighed for at passe et eventuelt arbejde ved siden af. Varigheden af uddannelsen kan variere lige så meget som prisen på uddannelsen, og kan tage alt fra 1 måned og op til 5 måneder - det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder.

Hvad indeholder uddannelsen til personlig træner?

Du vil på uddannelsen til personlig træner enten skulle have på forhånd - eller opnå grundviden omkring anatomi og træning, da dette er vigtige forudsætninger for at kunne hjælpe dine klienter på bedst mulig vis. 

På en personlig træner uddannelse vil du blandt andet komme omkring emner som:

  • Træning
  • Træningsplanlægning
  • Motivation
  • Skadesforebyggelse
  • Kost og kostvejledning

Der er naturligvis typisk en del decideret træning på uddannelserne, hvor du typisk træner og underviser med de øvrige studerende. En vigtig del af uddannelsen er dog også teori om eksempelvis:

  • Muskler
  • Kost
  • Skader
  • Pædagogik
  • Centerledelse og lignende

Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse, hvordan uddannelsen præcis er opbygget, og nogle uddannelser vil være ekstra gode, hvis du har meget specifikke mål med din uddannelse.

Er der optagelseskrav til at blive personlig træner?

På mange uddannelser skal du have tidligere erfaring med at undervise i træning og sundhed. Du er måske uddannet fitnessinstruktør og har fået blod på tanden til at gøre det til en levevej som personlig træner. 

Det er en rigtig god idé at have praktisk erfaring, så du har en ballast at tage udgangspunkt i under læringsforløbet og kan reflektere over dine erfaringer.

Mange uddannelser kræver også, at du har grundviden om anatomi og træning på forhånd. Men det er langt fra alle, så undersøg dine muligheder baseret på den viden og erfaring du allerede har. Hos de fleste udbydere er det dog et krav, at du er fyldt 18 år når undervisningen starter. 

Hvilke fremtidsmuligheder er der som personlig træner?

Du har både uddannelses- og jobmuligheder, når du er uddannet personlig træner. Du kan vælge at blive selvstændig, men du kan også blive ansat i diverse fitnesscentre som personlig træner. 

Du kan også vælge at videreuddanne dig som:

  • Fitnessinstruktør
  • Kostvejleder

Du kan også uddanne dig eksempelvis til fysioterapeut eller massør, der giver dig en stærkere faglig profil. Hvis du eksempelvis ønsker at blive selvstændig, kan du supplere din faglige og personlige viden mod et større kundesegment.

Samtidig kan der være overlap i uddannelserne, hvorfor de vil ligge inden for dit interessefelt.

Lyder uddannelsen til Personlig træner som noget for dig? Udforsk dine muligheder i listen ovenfor, og find din kommende uddannelse som personlig træner. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier