Vis studentum.dk som: Mobile

Kontoruddannelsen

Aalborg Handelsskole
Ca. 4 år
Ja
Heltid
Erhvervsuddannelse
Aalborg
Kontakt for startinformation

Om uddannelsen

Tag en kontoruddannelse på Aalborg Handelsskole

Få en grundlæggende viden om de forskellige opgaver på et kontor. Lær at smile i telefonen. Styrk din kommunikation. Find ud af, hvordan man arkiverer og bogfører, bruger IT i hverdagen m.m. Uddannelsen sigter bredt. Næsten alle virksomheder har en kontorfunktion - de store og små, de offentlige og private, de danske og internationale.

Retninger inden for kontor

Du kan vælge mellem følgende retninger inden for kontor på hovedforløbet:

Administration

Er du interesseret i kommunikation, økonomi, markedsføring, IT og administrative opgaver? Uddannelsen administration er målrettet alle typer virk­somheder – små og store, samt danske og internationale. Her kommer du til at håndtere markedsføringsopgaver, kommunikationsopgaver samt opgaver indenfor regnskab og økonomi. Du lærer også at formulere dig på andre sprog og bruge it-programmer.

I løbet af din skoleperiode får du en række administrative fag som fx planlægning, regnskab, administration og sagsbehandling. Derudover undervises du også i IT, webkommunikation og grafisk præ­sentation.

Lægesekretær

Er du interesseret i sundhedssektoren? Og har du lyst til at hjælpe og kommunikere med mange forskellige menneskegrupper? Så er uddan­nelsen til lægesekretær noget for dig. Uddannelsen er ét af kontorud­dannelsens retninger og er målrettet mod et arbejde i en almen læge­praksis eller det offentlige sygehusvæsen.

I løbet af dit skoleforløb får du bl.a. undervisning i faglig kommuni­kation- og informationsteknologi, sundhed og sygdom, sundhedsadministration m.fl. Via disse fag lærer du bl.a. om patientjournaler, kom­munikation, samarbejdspsykologi, sundhedsjura, medicinsk fagsprog, personale- og arbejdsmarkedsforhold, IT og budget. 

Økonomi

Har du interesse for økonomi og beregninger og kunne du tænke dig at arbejde på et kontor? Så er kontoruddannelsen inden for økonomi noget for dig. Her lærer du at udarbejde budgetter, bogføre indtægter og udgifter i forbindelse med fx varesalg og løn, lave økonomiske rapporter samt stå for områder som økonomistyring og budgetlægning.

I dine skoleperioder vil du få fag som fx økonomistyring og budget, fakturering, debitor- og kreditorbogholderi samt lønnings­bogholderi og afregning og afstemning til det offentlige.

Revision

Kontoruddannelsen inden for revision er for dig, der brænder for kundekontakt, formidling, service, bogføring og regn­skaber. Uddannelsen er målrettet mod offentlige og private virksomheder, der udfører revisionsopgaver.

I dine skoleperioder får du en række administrative fag som fx økonomistyring, bogføring, regnskab, budget, kontrol og analyse samt skat, moms og afgifter. Herudover undervises du også i bl.a. IT og kom­munikation. Og karrieremulighederne er mange – du kan bl.a. blive afdelingsleder, kontorchef, fuldmægtig eller lignende. Du har også mulighed for at videreuddanne dig inden for økonomi, formidling eller international handel, fx til service- eller handelsøkonom.

Ansøgning og adgangskrav

Kontoruddannelsen skal gennemføres med EUX Business eller tilsvarende. For at kunne begynde på hovedforløbet skal du desuden have en uddannelsesaftale. 

Få information

 

Kontaktinfo

Aalborg Handelsskole

Strandvejen 25
9000 Aalborg

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Kontoruddannelsen

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Kontoruddannelsen endnu. Bliv den første!

Du vil måske også være interesseret i: