Vis studentum.dk som: Mobile

HHX – Handelsgymnasiet

Aalborg Handelsskole
3 år
Ja
Heltid
Gymnasial uddannelse
Aalborg
August

Om uddannelsen

hhx

HHX - all about business

Har du fundet dit gymnasium? Der hvor du kan dyrke og styrke de fag, der netop matcher dine interesser? For mange er Handelsgymnasiet det perfekte springbræt til en videregående uddannelse og senere karriere i erhvervslivet - enten herhjemme eller i udlandet.

I løbet af den 3-årige uddannelse kvalificeres du til et liv med sprog, handel, eksport, marketing og meget mere. Uddannelsens store faglighed kombineret med en direkte kontakt til erhvervslivet skaber et godt samspil, hvor du lærer at omsætte teori til praksis.

Uddannelsens opbygning

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse. Her får du en bred og solid viden om samfunds-, erhvervsmæssige- og kulturelle forhold. Vi har både fag, som du kender fra grundskolen og fag, som er helt nye og unikke for Handelsgymnasiet.På Handelsgymnasiet findes både obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Afhængig af dine valg ift. studieretning og valgfag, kan du være med til at sætte dit personlige præg på din uddannelse og dine fremtidsmuligheder.

Uddannelsen er opdelt i 1.g, 2.g og 3.g. De første 3 måneder kaldes for grundforløb, og her får du et indblik i HHX-fagene og dine muligheder på de forskellige studieretninger. I løbet af grundforløbet skal du beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte med, og dermed hvilke fag du vil fordybe dig i. 

Tættere på virkeligheden

På HHX-uddannelsen lægges der vægt på både det teoretiske og det praktiske. Dine fag vil derfor ofte tage udgangspunkt i helt konkrete problemstillinger fra erhvervslivet. Som elev på handelsgymnasiet kommer du tæt på forskellige virksomheder. Dette sker bl.a. gennem praktik og virksomhedsbesøg, men også i timerne, hvor der arbejdes med cases i samarbejde med virksomheder. 

På HHX er innovation et af fokusområderne. Som elev udfordres du hele tiden til at tænke nyt og anderledes, og du lærer at søsætte nye projekter. Ved at dyrke evnen til at tænke innovativt kvalificeres du til det moderne arbejdsmarked, hvor originale idéer og det at tænke nyt er meget efterspurgt. 

Under din uddannelse på Handelsgymnasiet kommer du også i berøring med det internationale arbejdsmarked og internationale studiemiljøer. Det sker bl.a. gennem udvekslingsophold og studieture.

Ansøgning og adgangskrav

Du kan blive optaget på handelsgymnasiet, hvis du opfylder nedenstående betingelser:

  • Du skal have afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller have modtaget tilsvarende undervisning.
  • Du skal have aflagt folkeskolens obligatoriske prøver efter 9. klasse i henhold til folkeskolelovens regler, og herunder aflægge prøve i tysk eller fransk, hvis faget er blevet udtrukket til prøve.
  • Hvis du efter 9. klasse vælger at tage 10. klasse, skal du følge undervisningen og aflægge prøve i fagene dansk, engelsk og matematik.

Fra 2019 skærpes adgangskravene til de gymnasiale uddannelser med bl.a. et gennemsnitlig karakterkrav på 5.0 i de afsluttende standpunktskarakterer. 

Få information

 

Kontaktinfo

Aalborg Handelsskole

Strandvejen 25
9000 Aalborg

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HHX – Handelsgymnasiet

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af HHX – Handelsgymnasiet endnu. Bliv den første!

Du vil måske også være interesseret i: