Find din uddannelse - Studentums nyhedsbrev april 2010

Velkommen til Studentums nyhedsbrev for april 2010. Her kan du læse de seneste nyheder på uddannelsesområdet og orientere dig indenfor emnet skoler og uddannelse.

Påsken er netop overstået og det samme er fristen for ansøginger gennem kvote 2. Det betyder dog ikke at hele uddannelsesverdenen ligger stille, tværtimod. Det er nemlig nu du skal i gang med at opkvalificere dig, hvis du mangler nogle specielle fagkombinationer eller niveauer, som kræves på den uddannelse du har søgt ind på. Man kan nemlig endnu nå at tage de kurser eller fag, der mangler i ansøgningen, f.eks. på en af landets utallige VUC'er.

For dig, der endnu ikke har søgt ind på en uddannelse i år, er der også kvote 1 fristen d. 5. juli at se frem til. I dette nyhedsbrev har vi samlet en række spændende uddannelser og uddannelsessteder, som du kan kigge nærmere på. Du kan også læse resultatet af vores store nordiske brugerundersøgelse eller læse andre nyheder om uddannelse. Desuden har vi lavet et lille tema om højskoler, så du kan blive inspireret til et ophold, der både styrker faglighed og personlighed.

God fornøjelse!

Hvis du har kommentarer til nyhedsbrevet er du velkommen til at maile os på info@studentum.dk

top
Click to download images Mediehøjskolen - Kreative medieuddannelser Click to download images
Mediehojskolen

Leder du efter en kreativ uddannelse og en karriere i et levende og udviklende miljø? Kunne du tænke dig at være grafisk designer, kreativ kommunikatør, TV & medietilrettelægger eller noget helt fjerde? Så er Mediehøjskolen i København stedet!

På Mediehøjskolen udbydes en række forskellige uddannelser, der alle tager udgangspunkt i lysten til at skabe kreative medieløsninger. 

Kickstart din karriere i mediebranchen på Mediehøjskolen!

Mediehojskolen

button_more_dk
button_info_dk


Click to download images
Click to download images Innowell - Wellnessuddannelser som fjernundervisning  Click to download images
innowell5

Wellness er ved at være et almindeligt kendt begreb i folks bevidsthed. Wellnes handler om at skabe velvære og komme stress i forkøbet. Hos Innowell får du viden og kompetencer til at skabe afslapning og harmoni i krop og sjæl - for dig selv og andre. 

Innowell er Skandinaviens største welness-skole. Skolen udbyder 5 uddannelser og 44 forskellige kurser i wellness. Du kan desuden tage din uddannelse som fjernundervisning, hvilket betyder at du kan arbejde ved siden af, og selv bestemmer hvor hurtigt du bliver færdig med din uddannelse.

logoinno

button_more_dk
button_info_dk


Click to download images
Click to download images Aarhus Universitet - Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning  Click to download images
Tavle

Kunne du tænke dig en relevant uddannelse med fremtid i?
 
Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning er både en handelshøjskole og en ingeniørhøjskole. Derfor kan skolen tilbyde en lang række innovative og nyskabende uddannelser indenfor områderne ingeniørvidenskab, erhvervsøkonomi, international erhvervskommunikation og ledelse.

Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning er en del af Aarhus Universitet.

Aarhus

button_more_dk
button_info_dkClick to download images
Click to download images Vild med dyr? Bliv dyrepasser på Kold College  Click to download images
Dyrepasser

På Kold College i Odense kan dine drømme om en fremtid, hvor du arbejder med dyr blive til virkelighed. Med en dyrepasser uddannelse fra Kold College vil du kunne arbejde med dyr i mange forskellige sammenhænge, f.eks. i zoologiske haver, dyreparker, på hestestutterier eller med plejen af forsøgsdyr indenfor medicinalindustrien. Uddannelsen tildyrepasser er en blanding af teori og praktik.

Kold College tilbyder en lang række andre erhvervsuddannelser. Klik på linket nedenunder for at læse mere om dine mange uddannelsesmuligheder.

Koldlogo
button_info_dkClick to download images
Click to download images Randers Tekniske Skole - Mulighedernes hus  Click to download images

randers1 Har du lyst til at tage en uddannelse som fitness instruktør? Stylist? Teknisk designer? Frisør? Fodterapeut? Hvis ja, så er det bare et lille udsnit af de uddannelser Randers Tekniske Skole udbyder!

Randers Tekniske Skole har noget for enhver smag og er meget fokuseret på at forandre og udvikle sine uddannelser i takt med erhvervslivet. Derfor udbyder Randers Tekniske Skole kvalitetsuddannelser, som altid omfatter det sidste nye, og derfor giver de studerende de bedste muligheder for en inspirerende fremtid!   
randers logo

button_more_dk
button_info_dk


Click to download images
Sådan søger danskerne uddannelse

 

Study

De uddannelsessøgende har lagt finanskrisen bag sig og vælger igen uddannelse efter interesse. Ifølge Studentums store nordisk brugerundersøgelse af unges valg af uddannelse, vælger de allerfleste danskere deres fremtidige studie efter personlig interesse, og i mindre grad efter, hvor pengene eller de gode jobmuligheder findes. Hele 74 % angiver, at det er interessen der driver værket, når de vælger uddannelse. Sidste år var tallet helt nede på 56 %.

Undersøgelsen viser også, at det i høj grad er pigerne, der ligger forrest i feltet, når der skal søges efter uddannelser på nettet og når fremtiden skal planlægges. Hele 80 % af de adspurgte respondenter er piger. Denne tendens, at pigerne er i overtal på uddannelsessiderne på nettet, går igen i alle de øvrige nordiske lande, hvor andelen af piger udgør 75 % af de svenske respondenter, 85 % i Norge og hele 90 % i Finland.

studentum_dk Du kan læse mere om Studentum undersøgelse og resultater her
pixel
Indholdsfortegnelse 

studentum_dk

Mediehøjskolen

Innowell
Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning
Dyrepasser - Kold College
Randers Tekniske Skole
Click to download images

VUC er klar til din opkvalificering!

VUCVUC

Har du netop søgt ind på en uddannelse gennem Kvote 2, men mangler nogle adgangsgivende fag? Så er de mange VUC'er landet over klar til at hjælpe dig med at komme ind på drømmestudiet.

Du kan tage et eller flere fag på forskellige niveauer, f.eks. folkeskole- eller gymnasieniveau. Mange uddannelses-institutioner tilbyder både almindelig holdundervisning og fjernundervisning, hvor du selv bestemmer tempoet.

button_more_dk

Click to download images
  Flere vil allerhelst være lærer!

Laerer

De netop indkomne kvote 2 ansøgninger afslører, at de studerende strømmer til uddannelser, der er rettet mod velfærd, f.eks. lærer-, pædagog-, socialrådgiver-og sygeplejerskeuddannelsen. 

Alene lærerstudiet har oplevet en 44 procents stigning i forhold til sidste år.

button_more_dk

Click to download images

Følg os på Twitter & Facebook

 

twitter

facebook
fghj

Click to download images
Fokus på Højskoler 

 

 

hoejskole

Ikke nok med at du kommer til at have det sjovt og møde masser af nye venner - på et højskoleophold har du chancen for at optimere dine kompetencer og kvalificere dig til et fremtidigt studie på f.eks. en videregående uddannelse.

I denne måned har vi valgt at lave et lille tema omkring højskoleuddannelser og de mange spændende kurser og ophold, som landets mange højskoler tilbyder.
dfg

button_more_dk

Click to download images
Besøg vores søstersider
erhvervsudd
fjernundervisning1
udlandsstudeir
folkehoejskole
sprogrejser


house Studentum AB c/o Nova 100
Bredgade 56, 3 sal
1260 København K, DANMARK
Vi respekterer dine ønsker
klik her for at afmelde dig
mail