Untitled
Velkommen til Studentums nyhedsbrev, november 2009, hvor du kan læse om nyheder og udviklinger indenfor uddannelse.

I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse en masse om forskellige skoler i Danmark, om at studere i Australien, om konkurrencer, hvor du kan vinde et gavekort på 500 kr. til Arnold Busck og meget mere.

God fornøjelse!

Hvis du har kommentarer til nyhedsbrevet, er du velkommen til at maile os på info@studentum.dk

.

Hair Academy – Bliv frisør på bare 13 måneder

Vil du være frisør, men har du ikke lyst til at bruge fire år på det? Så er Hair Academy helt sikkert noget for dig. Her kan du nemlig uddanne dig på bare 13 måneder!

Hair Academy er en privat frisørskole med afdelinger i Esbjerg og Åbenrå. Skolens lærere består af et dynamisk team på fire faglærere, som underviser på begge skoler. Det sikrer, at eleverne får en ensartet undervisning på samme måde, som eleverne får det bedste fra hver enkelt faglærer, og derfor kan Hair Academy garantere sine studerende en grundig uddannelse af høj kvalitet.


Høj faglighed trods kort uddannelsestid
På Hair Academy er undervisningen tilrettelagt på en anden måde, end den er på den almindelige fire-årige uddannelse til frisør. Hair Academy sætter det altoverskyggende fokus i undervisningen på den praktiske læren. Og derfor foregår størstedelen af undervisningen i en salon, hvor de studerende hurtigt får lov at prøve kræfter med faget på rigtige modeller og reelle kunder - og ikke på dukker. Og det er i høj grad med til at sikre, at Hair Academy´s uddannelse er af lige så høj kvalitet som den almindelige fire-årige uddannelse.

Som studerende på Hair Academy vil du naturligvis også modtage undervisning i teoretiske fag som f.eks. farve, permanent samt kunde- og salgs psykologi. Men for at holde længden på uddannelsen på bare 13 måneder har Hair Academy fravalgt en række fag i forhold til den fireårige uddannelse.

Netop disse fag er fravalgt på baggrund af skolens prioritering af de fag, som har størst relevans for selve håndværket. Hair Akademi udbyder den 13 måneder lange frisøruddannelse både i Aabenraa og i Esbjerg.

Hair Academy - Frisørskole
H.P. Hansensgade 12 1. Sal
6200 Aabenraa
Tel: 74 82 11 70
Email: » net_barber@yahoo.dk
Web: » www.hairacademy.dk
Læs mere på studentum.dk om » Hair Academy - Frisørskole!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.
Aalborg Universitet – højere uddannelse med international fokusering
Aalborg Universitet (AAU) har gjort det til et af sine særlige kendetegn at orientere sig internationalt. Universitetet har et solidt globalt netværk koncentreret bl.a. om forskere, udviklere og undervisere. Og det, på lige fod med prioriteringen af praktikophold i udlandet, er med til at sætte de studerende i stand til at begå sig internationalt efter at have fuldført end af de 70 bachelor,- eller kandidatuddannelser, som Aalborg Universitet udbyder.

Målrettet og unik studieform
Aalborg Universitet adskiller sig ikke bare fra mange andre universiteter pga. dets internationale fokusering, men også pga. dets unikke studieform - en projektorienteret studieform, som sætter fokus på, at de studerende tager udgangspunkt i virkelige og aktuelle problemstillinger i deres arbejde med projekter. Her lægger universitetet nemlig stor vægt på, at de studerende samarbejder med eksisterende virksomheder, organisationer og institutioner, så de studerende får så meget praktisk og brugbar erfaring som muligt.

Aalborg som studieby
Som i andre store universitetsbyer udgør de studerende op mod 10 % af byens befolkning i Aalborg, og det sætter sit præg på byen. Cafeerne skyder op af jorden som paddehatte, og der er kulturelle tilbud for enhver smag. Klassiske og eksperimenterende teatre, hvor du virkelig kommer tæt på, og alternative biografer er blot nogle af byens mange kulturelle tilbud. Som studerende i Aalborg kommer du derfor aldrig til at kede dig!

Læs mere om Aalborg Universitet og studielivet på campus her

Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159
9100 Aalborg
Tel: (45) 99 40 99 40
Email: » aau@aau.dk
Web: » www.aau.dk
Læs mere på studentum.dk om » Aalborg Universitet!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.Din guide til studier i Australien

Drømmer du om at tage en uddannelse i Australien? Hvis du gør, så har du sikkert en masse spørgsmål om, hvilke regler som gælder, hvordan du skal søge, hvad der kræves for at blive optaget og om, hvad du kan forvente, når du ankommer til det store land. Vi har samlet en god portion information og tips, som du kan læse meget mere om ved at klikke på linket nedenfor.

Guide til studier i Australien
.

.

Lasota Terapi Akademi – fuldt fokus på sundhed og idrætsmassage
Lasota Terapi Akademi er en kæde af skoler med speciale indenfor sundhed og idrætsmassage. Her kan du uddanne dig: Uddannelserne kan tages i både København, Aalborg og Fredericia

Gode og brede jobmuligheder Og dine jobmuligheder efter endt uddannelse er stort. For vælger du f.eks. at uddanne dig massør, vil du kunne specialisere dig både til at arbejde med massage i forbindelse med idrætsskader og med massage på etablerede kliniker, i virksomheder eller som selvstændig.

Den bedste af sin slags!
Men Lasota Terapi Akademi er ikke bare en kæde af skoler med efterspurgte uddannelser, det er også en kæde med en målsætning om at være den bedste på fagområdet. Det efterlever Lasota bl.a. ved hele tiden at holde sig ajour med den seneste forskning indenfor fagområdet. Og det betyder, at alle uddannelser på Lasota er af højeste kvalitet.

Få mere information om Lasota Terapi Akademi her

Lasota Terapi Akademi
Nørre Allé 11
7000 Fredericia
Tel: +45 75 91 57 58
Fax: +45 75 91 57 51
Email: » info@sfim.dk
Web: » www.lasota.dk
Læs mere på studentum.dk om » Lasota Terapi Akademi!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.Netbaseret Akademiuddannelse – bliv hvad du vil uanset bopæl!
Med Netbaseret Akademiuddannelse (Netau Fjernundervisning) kan du få din drømmeuddannelse uanset, om du bor tæt på skolen eller ej. Skolen tilbyder dig nemlig at tage et hav af uddannelser som fjernundervisning. Du kan f.eks. tage uddannelser indenfor områder som: God tid til job ved siden af uddannelsen
Netau erstatter den fysiske skole med Internettet. Du kan derfor selv vælge, hvornår på dagen du vil undervises, hvor du vil undervises, og hvornår du vil skrive dine opgave og læse den faglige litteratur. Du kan altså stort set selv sammensætte og tilrettelægge dit studieforløb, og derfor får du ikke bare mulighed for at tage en uddannelse langt væk fra din bopæl – du får også mulighed for at have et fuldtids arbejde eller en tidskrævende fritidsinteresse ved siden af studiet.

Få mere information om Netau her

Netbaseret Akademi Uddannelse
Martin Hammerichsvej 2
6270 Tønder
Tel: +45 73 72 12 01
Fax: +45 74 72 05 84
Web: » www.netau.dk
Læs mere på studentum.dk om » Netbaseret Akademi Uddannelse!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.DGI – uddannelse for dig, der er et rigtigt ude menneske
Hvis du er vild med natur, dyr, udeliv, pædagogik og sundhed – så skal du læse videre her! På DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) kan du nemlig tage en 1-årig uddannelse som friluftsvejleder, hvor du beskæftiger dig med alle disse ting og mere til.

Nationalpark som uddannelsessted
Når du uddanner dig friluftsvejleder er dit primære uddannelsessted DGI Karpenhøj Natur- & Friluftscenter, som ligger i den imponerende Nationalpark Mols Bjerge.

Uddannelsen er delt op i to semestre, hvor du, gennem både teoretisk og praktisk undervisning, tilegner dig alle de kompetencer, som forudsætter, at du kan blive en dygtig friluftsvejleder. De to semestre indeholder følgende fag:

1. semester:
 • Kano, kajak og klatring
 • Natur- og miljølære
 • Pædagogik
 • Naturforvaltning og friluftspolitik
 • Friluftshåndværk
 • Førstehjælp
2. semester:
 • Gruppeprocesser
 • Vinterfjeld
 • Friluftshåndværk
 • Livredderprøve/søsportsprøve
 • Speciale
 • Afgangsprojekt
Efter endt uddannelse kan du starte din karriere mange forskellige steder som f.eks. på produktions- eller daghøjskoler, dag- eller døgninstitutioner, nationalparker, efterskoler eller i beskæftigelsesprojekter.

Få mere information om DGI og uddannelsen som friluftsvejleder her

DGI Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger
Dragsmurvej 12
8420 Knebel
Tel: 86 35 28 04
Email: » info@dgi.dk
Web: » www.dgi.dk/karpenhoej
Læs mere på studentum.dk om » DGI Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.


København, 3 november 2009
STUDENTUM DK


INDHOLDSFORTEGNELSE


» Hair Academy
» Aalborg Universitet
» Din guide til studier i Australien
» Lasota Terapi Akademi
» Netbaseret Akademiuddannelse
» DGI – Danske Gymnastik Idrætsforeninger
Meget mere information på Studentum.dk!
Studentum.dk er blevet en endnu bedre portal for uddannelse. Vi har nemlig udvidet sitet med en masse nye informationer, som du let og enkelt kan navigere rundt i mellem. Overvejer du f.eks. et studie i udlandet, eller vil du vide, hvordan det er at gå på højskole? Så kan du nu finde svar på det på Studentum.dk. Nedenfor er eksempler på nogle af de nye informationer: Prøv dig frem – og kan du ikke finde information om det, du søger, så giv os besked, så vi kan udvide endnu mere.Flere professionelle kunstnere bag katederet!
Studentum deltog i oktober i Nordisk Råds seminar i Kulturhuset i Stockholm. Her fortalte rådets formand for Kultur- og uddannelsesudvalget samt medlem af Folketinget, Mogens Jensen, om rådets nye deklaration om børns rettigheder til kreativ udvikling i skolen i Norden.

Deklarationen skal sikre, at der kommer flere professionelle kunstnere bag katederet, og at der bliver oprettet flere kreative fag. Undersøgelser viser nemlig at individer, som har haft fokus på kreativitet i skolen, vokser op med en øget selvtillid, personlig styrke og med stærke kreative evner. Og det styrker deres succes i skolen og hele uddannelsesniveauet.

Endelig vil det være afgørende for hele Nordens fremtidige virke på verdensplan, når det handler om positionen i den globale konkurrence indenfor viden og innovation.

Læs meget mere om rådets mission herGiv os din mening
Så er der kommet en ny funktion på Studentum.dk, nemlig "Ugens spørgsmål". "Ugens spørgsmål" ligger i højre side på alle sider på Studentum.dk. Hver uge stiller vi et nyt spørgsmål indenfor uddannelse. Vi bruger svarene til at finde ud af, hvad du som studiesøgende eller studerende tænker og mener om uddannelse netop nu. Så skynd dig at svare på denne uges spørgsmål og se også, hvad andre har svaret.

Skriv også gerne til os med et svar på dette indlæg eller på info@studentum.dk, hvis du har forslag til kommende spørgsmål, som skal stilles i boksen.Månedens Studieblogger – Oktober 2009
Studentum.dk kårer hermed – Sanne med bloggen ”Mit studieliv i København” som Månedens Studieblogger og dermed som vinder af et gavekort til Arnold Busch på 500,00kr.

Sanne vinder fordi hendes blog først og fremmest kan være lærerig for læseren, den fortæller om helt aktuelle emner, og så er den ikke mindst skrevet på en humoristisk måde, som gør den yderst underholdende at læse. Stort tillykke til Sanne – vi glæder os til at høre mere fra dig.

Du kan også blive blogger på Studentum.dk og vinder af et gavekort
Giv din skole karakter
På Studentum.dk kan du give din nuværende eller tidligere skole karakter. Og det kan være til stor hjælp for studiesøgende, som måske overvejer at søge ind på netop din skole. Så giv din mening til kende og hjælp andre på vej til deres drømmeuddannelse.Så skal der dyrkes motion
Borgmesteren, ministeren, lærere og elever fik sved på panden, da Københavns Kommune lancerede motionsbogen "Move On". Bogen skal inspirere elever og lærere på kommunens erhvervs- og produktionsskoler til små motionspauser.

Det var egentlig meningen, at det kun var eleverne fra en række erhvervs- og produktionsskoler, der skulle illustrere øvelserne i motionsbogen ”Move On” ved lanceringen på Niels Brock i København fredag den 23. oktober 2009.

Men både Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsborgmester, Mogens Lønborg, og undervisningsminister Bertel Haarder tog ivrigt del i øvelserne.

Læs hele artiklen herSU-en bruges på at pendle
Studerende, der bor i en anden landsdel end der, hvor de læser, skal betale stort set hele deres SU for et månedskort hos DSB. Linnea Birk bor i København og læser sin overbygning på Syddansk Universitet i Odense. Derfor tager hun toget til Fyn tre dage om ugen. "Lige præcis det jeg gerne ville læse, var der i Odense og ikke i København", siger hun til P3Nyheder.


Men Linneas studievalg koster hende dyrt. Faktisk 2940 kroner om måneden. Det er nemlig prisen for et månedskort hos DSB, når man læser på en videregående uddannelse.


"Størstedelen af min økonomi går til pendlerkortet, det er rimelig umuligt at få det til at hænge sammen", siger hun. Men det er ikke kun Linneas tur til og fra studiet, der er en dyr fornøjelse. Studerende der pendler mellem Århus og Ålborg skal betale 1610 kroner om måneden i transport - et almindeligt månedskort koster 2290 kroner.

Læs hele artiklen herFlere studerer i udlandet
Med udlandsstipendieordningen er det blevet muligt for de danske studerende at få betalt uddannelsesgebyret ved en udenlandsk uddannelse helt eller delvist.

Udlandsstipendieordningen er blevet modtaget godt af de studerende. I det første år er i alt 629 studerende begyndt på et studieophold ved en udenlandsk uddannelsesinstitution med udlandsstipendium. 226 er gået i gang med en hel kandidatuddannelse. Det viser en netop offentliggjort statusopgørelse over udlandsstipendieordningen. "Det er rigtig godt, at udlandsstipendieordningen ser ud til at være blevet positivt modtaget af de danske studerende. Men jeg ser gerne, at endnu flere benytter sig af muligheden for at tage ud og tilegne sig kompetencer på en udenlandsk uddannelse", siger videnskabsminister Helge Sander.

Læs hele artiklen her
.