Untitled

Hej,

Velkommen til Studentums nyhedsbrev, oktober 2009, hvor du kan læse om nyheder og udviklinger indenfor uddannelse.

I oktobers udgave af nyhedsbrevet har vi valgt at sætte fokus på en række skoler, som netop nu er i søgefeltet for mange studiesøgende. Samtidig er der sket store udviklinger indenfor Studentum som søgemaskine i de seneste måneder, ligesom vores services og berøringsflade er øget gevaldigt. Og det kan du selvfølgelig også læse en masse om på de følgende sider. God fornøjelse

Hvis du har kommentarer til nyhedsbrevet er du velkommen til at maile os på info@studentum.dk

Mange hilsner fra Studentum

.

IT Universitetet – En hverdag i den digitale verden
IT Universitetet i København blev oprettet i 1999 og er Danmarks nyeste og arkitektonisk mest moderne universitet. Her kan du læse både deltids- og fuldtidsstudier indenfor fag i den digitale verden som f.eks.:

Udover at specialisere sig i uddannelser indenfor IT har IT Universitetet sat særligt fokus på forskning:

"IT-Universitetet i København har som sin mission at levere internationalt førende undervisning og forksning, som gør Danmark usædvanlig dygtig til at skabe værdi med IT. Undervisning og forskning i informationsteknologi omfatter al akademisk aktivitet, der vedrører computere".

IT Universitetet er altså en uddannelsesinstitution med en viljestyrke og en mission, som i høj grad er med til at skabe en dynamisk og inspirerende hverdag for alle, som har sin daglige gang der - både, når det handler om studerende og forskere.

Inspirerende og motiverende studiemiljø
På IT-Universitetet møder du mennesker med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde og fagligheder - både blandt de studerende, underviserne og forskerne. Og det er en forskellighed, som skaber grobund for et inspirerende miljø med innovative projekter og skelsættende forskning.

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S
Tel: +45 72 18 50 00
Fax: +45 72 18 50 00
Email: » itu@itu.dk
Web: » www.itu.dk
Læs mere på studentum.dk om » IT-Universitetet i København!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

Bestil dit sommerkursus inden Nytår og få 100 Euro i rabat på din kursusafgift

Uddan dig til bartender i en af Europas fedeste byer

Barskolen i Barcelona giver dig en unik mulighed for at give dig de grundlæggende færdigheder indenfor bartender erhvervet. Her får du gode kompetencer indenfor klassisk cocktail og vin etikette, og du udvikler en evne til at kunne arbejde i et højt og professionelt tempo. Alle elever på Barskolen i Barcelona forberedes til sin fremtidige karriere og får gode muligheder for hurtigt at få ansættelse i branchen efter endt uddannelse.

Barcelona
Barcelona er en af de byer i Europa, som har flest barer, klubber og hoteller. Og derfor er det det helt rigtige sted for dig, som hurtigt vil tilegne dig en god uddannelse indenfor vin- og spiritushåndtering. Barcelona er blevet en af Europas mest populære turistbyer. Med 7,1 million turister hvert år er efterspørgslen på bartendere stor.

Uddannelsen
Uddannelsen til bartender tager fire uger at færdiggøre. Den giver dig solid viden indenfor områder som arbejdsrutiner, freepouring, råvarekendskab, bar- og vin etikette samt sammensætning af drinks. Kurset kræver ingen forkundskaber og foregår på svensk. Du vil få kendskab til faget helt fra bunden, og du vil skridt for skridt arbejde dig op til at besidde den dygtighed, du behøver for at kunne arbejde i en moderne bar - nemlig hurtighed, effektivitet og teknisk formåen.

Uddannelsen koster 995 Euro eksklusiv bolig. For kun 1490 Euro er prisen inklusiv bolig! Gå ikke glip af muligheden for at blive professionel bartender – søg ind på Barskolen allerede i dag!

Søg herBarskolen i Barcelona
Calle Pau Claris 79
0810 Barcelona
Tel: +34) 931 924 153
Email: » info@barskolanibarcelona.com;karlsson.gustaf@gmail.com
Web: » www.barskolanibarcelona.com
Læs mere på studentum.dk om » Barskolen i Barcelona!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.


Uddan dig sygeplejerske, lærer, pædagog og meget mere på fuldtid eller på nettet

University College Sjælland er en uddannelsesinstitution, som uddanner professionesbachelorer på hele Sjælland, og som har gjort det til sit speciale at kunne tilbyde dig din drømmeuddannelse enten som et fuldtidsstudie eller som E-læring.

Her kan du vælge imellem i alt ni forskellige professionelsbacheloruddannelser indenfor et bredt fagligt område: De kompetencer og kvalifikationer du får med en professionsuddannelse fra University College Sjælland er de samme uanset, om du tager uddannelsen på almindelig vis som et fuldtidsstudium eller som E-læring. Indholdsmæssigt er uddannelserne helt ens.

Som fuldtidsstudium veksler uddannelsen mellem klasseundervisning og praktik. Det samme gør sig gældende, når du læser en uddannelse som E-læring, men selve undervisningen foregår på Internettet i stedet for i et klasselokale sammen med dine medstuderende. På den nåde giver E-læring dig stor fleksibilitet, da du langt hen ad vejen selv kan bestemme, hvor og hvornår du tager din undervisning.

Med E-læring vil detderfor være muligt at beholde et fuldtidsjob eller passe tidskrævende fritidsinteresse, mens du tager en uddannelse.

University College Sjælland
Slagelsevej 7
4180 Sorø
Tel: +45 7248 1000
Fax: +45 7248 1005
Email: » ucsj@ucsj.dk
Web: » www.ucsj.dk
Læs mere på studentum.dk om » University College Sjælland!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.


Er du snart færdig på gymnasiet eller HF? Så find din kommende uddannelse på Syddansk Universitet

Syddansk Universitet tilbyder mere end 100 uddannelser indenfor forskellige faglige områder og af forskellig længde. Så er du endnu ikke helt sikker på, hvordan din fremtidige karriere skal se ud, er der gode muligheder for, at du kan finde svaret her.

Syddansk Universitet er Fyns største uddannelsesinstitution, hvor over 17.000 studerende har deres daglige gang. Som navnet udtrykker, tilbyder Syddansk Universitet uddannelser på campusses i hele Syd Danmark - nemlig i Odense, i Kolding, i Esbjerg, i Sønderborg, i Slagelse og i København.

Uddannelse på højest mulige niveau indenfor fem fakulteter
Syddansk Universitet er en forsknings- og uddannelsesinstitution, som giver dig mulighed for at få en uddannelse på det højest mulige niveau. Og det kan du gøre indenfor fem forskellige fakulteter:
 • Det Humanistiske Fakultet
 • Det Naturvidenskabelige Fakultet
 • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
 • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
 • Det Tekniske Fakultet
Moderne omgivelser og et levende studiemiljø
Som studerende på Syddansk Universitet møder du et studieliv præget af moderne faciliteter som f.eks. læsesale, laboratorier, svømmehal, computerrum, auditorier, fredagsbarer, caféer, biblioteker, opholdssteder og hyggekroge.

Der arrangeres hele tiden sociale arrangementer på de forskellige fakulteter, og du vil derfor hurtigt finde en masse inspiration og blive motiveret af den nye verden af viden og fordybelse, som åbner sig for dig! Et studie på universitetet vil give dig en uddannelse, som er guld værd!

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M
Tel: (45) 65 50 10 00
Fax: (45) 65 50 10 90
Email: » sdu@sdu.dk
Web: » www.sdu.dk
Læs mere på studentum.dk om » Syddansk Universitet!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

Den Danske Zoneterapeut Skole

Vil du arbejde som Zoneterapeut, Erhvervsmassør eller som Kranio-Sakral terapeut?
Så vil en uddannelse fra Den Danske Zoneterapeut Skole (DDZ) hjælpe dig godt på vej til målet.

En skole med erfaring og historie
DDZ er en skole, som bygger bro mellem ny og gammel viden. Skolen har eksisteret i 25 år og har derfor en lang erfaring i at uddanne zoneterapeuter og massører med speciale i forskellige terapiformer.

DDZ sørger hele tiden for at tilpasse de forskellige uddannelser til samfundsudviklingen, så du som færdiguddannet har de bedste forudsætninger for at komme i job og samtidig være kvalificeret til at yde netop den behandlingsform, som kunden efterspørger.

Terapiformer til forkælelse og velvære
DDZ har specialiseret sig indenfor en række terapiformer, når det handler om uddannelse. Ud over zoneterapi er det:
 • Massage
 • Kranio-Sakral Terapi
 • Akupunktur
 • Cosmofacial
 • Japansk Lifting
 • Hotstone Massage
 • Wellness
 • Udvidet Ernæring

Uanset, hvilket fagområde du vælger at gøre til dit speciale, vil du opleve en professionel og faglig høj undervisning, som altid er på forkant med udviklingen og videnskaben indenfor faget.

DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole
Tornerosevej 72
2730 Herlev
Tel: +45 51237723
Email: » ddz@ddz-herlev.dk
Web: » www.ddz.dk
Læs mere på studentum.dk om » DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.


København, 1 oktober 2009
STUDENTUM DK


INDHOLDSFORTEGNELSE


» IT- Universitetet
» Barskolen i Barcelona
» University College Sjælland
» Syddansk Universitet
» Den Danske Zoneterapeut skole

GOD, BEDRE - BEDST!

Blog dig til et gavekort på 500,00 kr.

Som børn fantaserer vi alle sammen om, hvad vi dog skal være, når vi bliver store. For en del ændres disse forestillinger, når man bliver ældre, og for andre bliver de ved at være, som de var.

Er du kommet ind på din drømmeuddannelse og er derfor et skridt nærmere dit drømmejob? Så fortæl om det på Studentums blog og vær med til at inspirere andre samtidig med, at du er med i konkurrencen om et gavekort på 500,00 kr. til Arnold Busck. Alt, du skal gøre er at skabe en blog, som løbende opdateres med nye indlæg, og som samtidig har et indhold, som kan være til inspiration for andre, og så kan du blive Månedens Blogger!
Vi præsenterer Månedens Blogger i Studentums nyhedsbrev hver måned.


Chris MacDonald coacher studerende

Den underholdende og yderst inspirerende sundhedsguru, Chris MacDonald, har netop aflagt besøg på VIA University College. Besøget fra ham var første skridt i Projekt Sund Skole, som VIA nu er en del af.

Der er derfor fremover fokus på sunde vaner, når det handler om kost, søvn og motion. Det er nemlig i høj grad med til at sikre, at de studerende får mest muligt ud af den daglige undervisning!

”Det er helt små adfærdsændringer, der skal til, og hvis man vil, så kan man”, siger Chris Mac Donald.

Men hvordan får han en så stor gruppe unge mennesker til at ville? Ved hjælp af humor! ”Humor spiller en stor rolle, når man skal give andre en aha-oplevelse”, siger han. Og det er præcis, hvad han opnår i salen med hans foredrag, som er en sammenblanding af videnskabelige fakta, egne oplevelser og stand-up comedy. Så nu er VIA´s studerende klar til næste skridt på vejen i Projekt Sund Skole.

Læs mere om VIA og skolens uddannelser herStudentum – i samarbejde med berlingske.dk

Studentum er i dag i tæt samarbejde med Berlingske Tidendes Internetavis, berlingske.dk.

For dig, som er studiesøgende eller studerende betyder det, at du også kan finde information om uddannelse og søge i Studentums søgemaskine gennem berlingske.dk. Og for dig, som er uddannelsesudbyder betyder det, at din skole er mere synlig på nettet end skoler, som ikke er en del af Studentums database.

Aktuelle markedsundersøgelser i fokus

På Studentum har vi fokus på aktuelle markedsundersøgelser. Dvs. at vi ofte foretager dybdegående spørgeskemaundersøgelser om relevante og aktuelle udviklinger og problemstillinger indenfor uddannelse. Disse undersøgelser fører konklusioner med sig, som er yderst brugbare i aktuelle politiske debatter, og derfor kan du ofte læse om dem på berlingske.dk.

Lærerstuderende?
Er du Lærerstuderende, eller overvejer du at blive det? Så kan du være til stor hjælp for os.

Vi har nemlig netop påbegyndt en spørgeskemaundersøgelse, som skal afdække baggrunden for den stigende interesse for
Læreruddannelsen blandt studiesøgende.

Det tager ikke mere end et par minutter at deltage, og det vil gøre en verden til forskel for os.

Vi håber, du vil hjælpe os.

Klik her for at komme direkte til undersøgelsenZentropas elever får balle-tatoos

Seks elever fra Zentropa har fået firmaets logo tatoveret på deres baller - og de kommer forrest i køen til job og lønforhøjelse. Sådan skrev Politiken.dk for nylig i en artikel.

"Jeg betaler, men så skal den også sidde midt på røven!"

Sådan lød kravet fra Zentropa-boss Peter Aalbæk Jensen, da han en fredag aften blev ringet op af 25-årige Jesper Jarl Pedersen, der havde besluttet at takke ja til filmbossens tilbud om en gratis firma-tatovering. Det skriver avisen.dk. I dag har seks ud af de i alt 25 elever på filmselskabet Zentropa valgt at tage imod Peter Aalbæk Jensens noget specielle bonusordning.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de elever, der vælger at få en tatovering, har langt større chancer for at få job i Zentropa på et senere tidspunkt. Under elevtiden vil de også avancere hurtigere op i hierarkiet og få mere i løn end de andre", siger Peter Aalbæk Jensen, der selv forventer, at flere elever vil lægge krop til de tatoverede firma-logoer.

Læs hele artiklen herMere fokus på iværksætteri

På bare et år er antallet af iværksætterfag og -kurser på universiteterne vokset med næsten en fjerdedel. Videnskabsministeren glæder sig over udviklingen, men er også bekymret over kursernes tilsyneladende faldende vægt i uddannelsessystemet. Sådan skriver Videnskabsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringens mål er, at alle unge på de videregående uddannelser skal have tilbud om undervisning i iværksætteri.

– Det er positivt, at universiteterne gør mere for at styrke de studerendes muligheder for at tage iværksætter- og entreprenørskabskurser. Hvis vi skal fastholde vores høje levestandard, er det brændende nødvendigt, at de unge både får høje faglige kvalifikationer og samtidig får mod på at skabe fremtidens videntunge vækstvirksomheder, siger videnskabsminister Helge Sander.

Læs hele artiklen herGlobalisering redder erhvervsuddannelserne

Globaliseringsinitiativerne fastholder flere elever i deres erhvervsuddannelse. Med succes har 85 procent af erhvervsskolerne nu indført en mentorordning. 90 procent vurderer, at mentorer og kontaktlærere reducerer frafald. Sådan skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse i dag.

En mentor, der ringer til eleven, når hun eller han ikke møder til undervisningen. Et bedre grundforløb med mere stabile rammer for eleverne og efteruddannelse af lærerne, så de bliver bedre til at håndtere den uensartede elevgruppe fagligt og personligt.

Erhvervsskolerne gør en stor indsats for at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse – og det virker. Det viser en af evalueringerne af globaliseringsinitiativerne, som blev aftalt i forbindelse med udmøntningen af globaliseringsaftalen (den 2. november 2006).

Læs hele artiklen her
.