Untitled
.

En forskel, som virkelig kan mærkes – bliv studerende ved Forsvaret

Forsvaret er en arbejdsplads, der ikke er som alle andre. Det er nemlig en arbejdsplads, hvor 25.000 mænd og kvinder på den ene eller anden måde arbejder for en fredelig og demokratisk udvikling i verden. Samtidig er det også Det Danske Forsvar, som i høj grad er med til at sikre, at Danmark bliver ved med at være et sikkert land at leve i. Og det kan du også være med til.

Hos Forsvaret kan du uddanne dig indenfor Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet og dermed komme til at arbejde med med mange forskellige ting. Nogle af dem er f.eks.:
 • Deltagelse i internationale operationer
 • Miljøovervågning
 • Redningstjeneste
 • Isbrydning
Vær med til at gøre en forskel på den internationale scene

Forsvaret har længe involveret sig i internationalt militært samarbejde, og sådan vil det også være i fremtiden. Søværnet har f.eks. tidligere deltaget i den første Golfkrig, Hæren har deltaget i krigsramte områder (senest Irak), og Flyvevåbnet har deltaget i kampen mod terrorisme i Afghanistan.

Danske soldater tilknyttes hele tiden internationale engagementer, og antallet bliver ikke mindre i de kommende år. Og her kan du være med til at gøre en forskel, som virkelig kan mærkes – en forskel, som er med til at sikre en fredelig og demokratisk udvikling i verden.

Vil du vide mere om Det Danske Forsvar, så udfyld en interesseanmeldelse og kom i direkte kontakt med uddannelseninstitutionen.

Forsvaret
Jonstrupvej 240
2750 Ballerup
Tel: +45 44895000
Fax: +45 44 68 26 10
Email: » fvr@fvr.dk
Web: » www.forsvaretsuddannelser.dk
Læs mere på studentum.dk om » Forsvaret!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

Tag en time-out, mens du bliver specialist i et idrætsfag


Kan du lide at dyrke sport, knytte nye venskaber, feste og gå på opdagelse på ægte Bubber og BS-manér? Så er Idrætshøjskolen Århus noget for dig. Her kan du nemlig gøre det hele på én gang.

En højskole med tid til fordybelse og uforglemmelige oplevelser
Idrætshøjskolen Aarhus kan tilbyde dig specialer indenfor både sportsgrene samt træner-, instruktør- og lederuddannelser. Der er tid til fordybelse i dit foretrukne fagområde, og du kan vælge mellem følgende specialer:
På alle specialerne får du både holdundervisning og individuel vejledning, så du styrker dine faglige kompetencer på den mest optimale måde. Men det er ikke bare din faglighed, som er i fokus på højskolen. Du kommer til at opleve en intimitet med dine medstuderende, som du ikke kan finde noget andet sted, og derfor vil du også få et væld af uforglemmelige oplevelser, ligesom du kommer til at knytte venskaber for livet.

Alle hold i efterårssæsonen, som begyndte d. 16. August er fyldte, men der er plads igen, når de næste hold begynder efter nytår i 2010.

Idrætshøjskolen Aarhus
Vejlby Centervej 53
8240 Risskov
Tel: +45 86 21 38 00
Fax: +45 86 21 61 60
Email: » ihaa@ihaarhus.dk
Web: » www.ihaarhus.dk
Læs mere på studentum.dk om » Idrætshøjskolen Aarhus!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

Vil du have en uddannelse, som er tilpasset samfundsudviklingen?


CPH West er et uddannelsescenter, som sætter store krav til den faglige kvalitet – både i forhold til omverdenen, og når det handler om de kompetencer, som du som færdiguddannet forlader skolen med.

Skolen arbejder derfor hele tiden med kvalitetsudvikling, så de forskellige uddannelser hele tiden er optimerede i forhold til samfundsudviklingen. Og det giver studerende, som er glade og tilfredse med at studere på CPH West.

CPH West anbefales af tidligerere studerende
På Studentum.dk kan alle, som har lyst, give de forskellige skoler karakterer, og det har tidligere studerende fra CPH West gjort med en yderst positiv vinkel. Alle, som har givet karakterer, anbefaler skolen til kommende studerende og giver endda udtryk for, at undervisningen er i top, så man er godt rustet til at begynde sin karriere efter endt uddannelse.

Erhvervs- eller voksenuddannelser
CPH West tilbyder både erhvervs- og voksenuddannelser, og udbuddet er stort. Inden for erhvervsuddannelser tilbydes blandt andet frisør, kosmetiker, fitnessinstruktør og eventkoordinator. Som voksenuddannelse tilbydes blandt andet HR, ledelse, indkøb og finansiel rådgivning.

Udfyld en interesseanmeldelse her, hvis du ønsker direkte kontakt med skolen

CPH WEST
Glentevej 61
2400 København NV
Tel: +45 33 88 00 00
Fax: +45 33 88 00 01
Email: » cphwest@cphwest.dk
Web: » www.cphwest.dk
Læs mere på studentum.dk om » CPH WEST!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

Studerende på KU – så bliver det ikke meget bedre


Vil du læse en bachelor eller en kandidat i København? Og vil du have din daglige gang i et miljø, som er præget af en internationalitet? Så er det Københavns Universitet (KU), du skal vælge.

Her venter dig nemlig et spændende og alsidigt studiemiljø, når du studerer en af de mere end 200 forskellige uddannelser, som universitetet tilbyder indenfor følgende fakulteter:


 • Det Biovidenskabelige Fakultet
 • Det Farmaceutiske Fakultet
 • Det Humanistiske Fakultet
 • Det Juridiske Fakultet
 • Det Naturvidenskabelige Fakultet
 • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
 • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
 • Det Teologiske Fakultet

Både dansk og international kultur hver eneste dag
Mulighederne er mange i landets hovedstad. Du kan studere på KU, som er et moderne universitet med høj prioritering af internationalt samarbejde med andre universiteter og uddannelsesinstitutioner. Derfor kan du også tage mange af uddannelserne på engelsk, ligesom du kan få indblik i fremmede kulturer gennem det daglige samvær med nogle af universitetets mange internationale udvekslingsstuderende.

København som studieby
Når du læser på Københavns Universitet, opholder du dig også i en pulserende, begivenhedsrig og studievenlig by. Her kan du nemt møde en masse nye mennekser, og der er altid noget at give sig til. Udbuddene indenfor musik, film, teater, kunst, natteliv, shopping og caféer er større end i mange andre byer, så du vil ikke komme til at kede dig, når du er studerende på Københavns Universitet.

Københavns Universitet
Nørregade 10 Postboks 2177
2177 København K
Tel: (45) 35 32 26 26
Fax: (45) 35 32 26 28
Email: » ku@ku.dk
Web: » www.ku.dk
Læs mere på studentum.dk om » Københavns Universitet!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.

.

To år, hvor du lærer at skabe uforglemmelige oplevelser?


Er du interesseret i en dagligdag indenfor køkken-, restaurant-, og hotelbranchen, og har du lyst til at producere mindeværdige oplevelser for en masse mennesker? Måske gennem planlægning af en aften for et kærestepar på en delikat og indbydende restaurant, en ferie på et hyggeligt hotel ved den franske riviera eller måske gennem planlæging af den daglige mad, som serveres i kantinen på virksomheder som f.eks. Maersk eller Danfoss?

Så er en uddannelse fra Hotel- og Restaurantskolen noget for dig!

Hotel- og Restaurantskolen har et stort udbud af uddannelser indenfor restaurant-, køkken-, og hotelbranchen. Her er nogle eksempler:
Moderne faciliteter og en undervisningsform, som følger med tiden
Skolen ligger i København og har 20 fuldt udrustede køkkener til rådighed med plads til mellem 20 og 50 studerende. Samtidig råder skolen over syv restauranter og caféer – både Internetcaféer og almindelige caféer, teorilokaler, kontorer og auditorier.

Det er altafgørende for Hotel- og Restaurantskolen, at den er trendsætter indenfor branchen. Derfor kan dine idéer og meninger blive hørt her – både, når det handler om nyskabelse og undervisningsform. Samtidig vil du også hele tiden være opdateret med de sidste nye teknikker og udviklinger indenfor de forskellige fag fra både ind- og udland.

Send en interesseanmeldelse til skolen her og få svar på dine spørgsmål.

Hotel- og Restaurantskolen
Niels Hemmingsens Gade 24
1153 København K
Tel: 33 86 22 00
Email: » hrs@hrs.dk
Web: » www.hrs.dk
Læs mere på studentum.dk om » Hotel- og Restaurantskolen!

Udfyld en interesseanmeldelse!

.


København, 1 september 2009
STUDENTUM DK


INDHOLDSFORTEGNELSE


» Forsvarets Rekruttering
» Idrætshøjskolen Århus
» CPH West
» Københavns Universitet
» Hotel og Restaurantskolen


twitter billede
Følg Studentum på Twitter

Studentum – nu på Twitter.com
Studentum er nu aktiv på det sociale netværk, Twitter.com.

Vi holder dig opdateret
Twitter.com er et forum på Internettet, hvor brugerne kan fortælle hinanden om deres tanker og gøremål.
”Grunden til, at Studentum nu er tilknyttet Twitter er, at det er en måde, hvorpå vi kan nå ud til et stort antal brugere med aktuel information og nyheder om uddannelse”, siger informationschef Magnus Obel.

Twitter er et forum for mikroblogging på Internettet, og det er det hurtigst voksende sociale netværk i verden netop nu.

”Vi opfordrer alle, som har en Twitter-profil, til at følge os, så de hele tiden er opdaterede om alt fra ledige studiepladser, kommende studiemesser samt om hvilke studier, der er de mest populære. Studentum ønsker også, gennem Twitter, en dialog med nuværende og kommende studerende omkring deres holdninger til og opfattelser af den aktuelle uddannelsessektor”, siger Obel.

Følg vores profil, hvis du vil holde dig opdateret om dine muligheder for uddannelse både i Danmark og i udlandet.Vind den sidste nye Studiehåndbog

I den nye Studiehåndbog, fra forlaget Samfundslitteratur, får du al den information, du behøver, når du netop er begyndt på et nyt studie.

Her kan du nemlig finde svar på dine spørgsmål om f.eks. læsegrupper, deltagelse i undervisning, informationssøgning, opgaveskrivning, studieteknik, mundtlige oplæg, akademisk argumentation, gruppearbejde, skrive- og læseblokeringer, eksamen, økonomi, karriereplanlægning og studiejob.

For at vinde et gratis eksemplar af denne bog er alt, du skal gøre at svare på følgende spørgsmål: Hvad hedder de to forfattere, som har skrevet Studiehåndbogen? Vil du have lidt hjælp til at besvare spørgsmålet, så klik her, hvor du også kan få et smugkig i bogen.

Send dit svar til os på mail nfo@studentum.dk. Mailen skal indeholde svaret på spørgsmålet samt dine kontaktoplysinger (navn, adresse og e-mail). Vi trækker lod mellem fem vindere, og er du en af de heldige, vil du modtage Studiehåndbogen indenfor få dage.

Få en stemme i det store billede

Er du nuværende eller kommende studerende? Er du tilfreds med dit studie, eller trænger det til forbedringer af den ene eller den anden art? Eller kom du ikke ind på drømmeuddannelsen denne gang pga. for få studiepladser?

Deltag i Studentums brugerundersøgelse og se dine holdninger om disse emner skitseret (anonymt) både på Studentum og i artikler i landets skriftlige medier. Vi hjælper dig til at blive hørt, når den kommende udvikling indenfor uddannelse i Danmark skal påbegyndes.

Deltag i undersøgelsen her – det tager bare et par minutterBliv blogger på Studentum.dk

Vi har netop lanceret en ny blog på Studentum.dk, som bare venter på dine erfaringer og tanker om uddannelse.

Uanset, om du er studerende netop nu, overvejer at blive det eller, om du allerede har afsluttet en uddannelse, så er Studentums blog noget for dig. Her kan du nemlig dele dit studieliv med andre interesserede.

Du kan hjælpe andre ved at fortælle om dine egne erfaringer, og du kan selv få svar på en masse spørgsmål fra andre, som ved, hvad både du og de snakker om.

Det er nemt og enkelt at oprette en blog på Studentum. Følg instruktionerne her, og så er du klar til at blogge.

Bloggen har allerede fået brugere, og netop nu kan du f.eks. læse om, hvordan du kan undgå det evige speciale. Du kan også følge med i de sidste nye udviklinger indenfor videregående uddannelser.

Vi glæder os til at se dig på bloggen. Det er let og enkelt at komme igang – klik her for mere information eller tilmelding.Overbygningsuddannelser er en succes

Mange unge med en kort videregående uddannelse tager imod tilbuddet om at få direkte adgang til en professionsbachelor – også kaldet overbygningsuddannelse. Tilslutningen til otte nye 1½-årige overbygningsuddannelser er en succes. I alt er 1.140 studerende blevet optaget.

Mange unge med korte videregående uddannelser med interesser inden for eksempelvis design, udvikling af hjemmesider, internationalt salg og markedsføring griber nu muligheden for at få en professionsbacheloruddannelse.

Den 1. august i år blev der oprettet otte nye uddannelser – de såkaldte overbygningsuddannelser – der gør det nemmere at få direkte adgang fra en kort videregående uddannelse til en professionsbacheloruddannelse. Det tilbud oplever stor popularitet, viser de foreløbige optagelsestal. Der er blevet afvist ansøgere i størrelsesordenen 150-200.

De nye erhvervsakademiuddannelser er i det hele taget kommet godt fra start. Der er i år blevet optaget 8.817 ud af 16.727 ansøgere i alt. Heraf 9.994 som havde søgt som 1. prioritet. De endelige optagelsestal kendes ikke, da der stadig optages studerende.

Kilde: uvm.dkPopulært erhvervsakademi officielt indviet

Københavns Erhvervsakademi, KEA, fejrede 20. august sin officielle indvielse. Undervisningsministeren klippede snoren og roste akademiets høje ansøgertal. Samtidig opfordrede han det til at optage endnu flere studerende. Siden årsskiftet har det været muligt at læse til designteknolog, kort- og landmålertekniker, datamatiker eller gå en anden erhvervsrettet vej på Københavns Erhvervsakademi, KEA.

Akademiet udbyder korte, videregående uddannelser, professionsbacheloruddannelser og efteruddannelse inden for byggeri/produktion, medie/it, design/business og ledelse/efteruddannelse.

Optag gerne flere
20. august blev KEA så officielt indviet. Undervisningsminister Bertel Haarder klippede snoren og fremhævede i sin tale, at det gode samarbejde mellem uddannelserne uden tvivl er en af grundede til akademiets flotte ansøgertal. 2.188 har søgt om optagelse. 1.300 fik positivt svar om, at de er optaget på en af KEAs otte forskellige adresser i København.

”Når det gælder ansøgertallene overgår I både Roskilde Universitetscenter og Danmarks Tekniske Universitet. Så bare bliv ved med det. Kan I optage nogle flere, synes jeg, I skal gøre det. Kræver det medvirken fra Undervisningsministeriet, skal I sige til, for vi er på udkig efter steder, hvor det giver mening at optage flere studerende,” sagde Bertel Haarder.

Kilde: uvm.dk
.