Vis studentum.dk som: Mobile

Erhvervsuddannelser

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!


SøgSeneste spørgsmål i: Erhvervsuddannelser


15 jun 2015
Receptionist eller kontor uddannelse
Hej.
Jeg er 49 år, og skal nu til at finde mig et andet job, da mine skulder ikke kan klare jobbet som montrice mere.
Har arbejdet inden for elektronik branchen det meste af mit liv, hvor jeg har været piccoline/intern post i nogle år.
Hvad kræver det at arbejde som receptionist i en virksomhed og er der et sted at man kan tage nogle kurser, eller er der en korter kontor uddannelse ?
Jeg har 9 og 10 klasse.
Er ikke interesseret i et langt forløb.
Mvh Annette

Svar:

Hej Annette

Jeg synes, du skal kontakte Advokatsekretærernes Uddannelsescenter. De vil kunne hjælpe dig med en kontor uddannelse. Ellers kan du overveje receptionist uddannelsen, som du kan læse mere om her

24 sep 2013
Økonomi under uddannelsen til Pædagogisk Assistent
Efter at har været familieplejer i næsten 7 år, er det på tide at mit plejebarn skal videre på institution pga svære diagnoser, kunne godt tænke mig pau uddannelsen og arbejde indenfor området, men kan ikke klare os på su ved i om der er muligheder for noget voksen løn?

hilsen Gitte

Svar:

Hej Gitte

Tak for din henvendelse. Hvis du er mindst 25 år og har minimum to års relevant erfaring samt det, der svarer til folkeskolens afgangsniveau, har du mulighed for at tage uddannelsen til pædagogisk assistent via GVU-ordningen. Her får du ikke alene merit for det meste af praktikken på uddannelsen, så du kan gennemføre den på ca. et år. Der er også mulighed for at få VEU-godtgørelse.

Den normale elevløn på PAU uddannelsen er 7000 kr. om måneden, hvis du er under 18 år og 9000 kr. om måneden, hvis du er over 18 år. Er du over 25 år kan du desuden få voksenelevløn, hvis du har minimum et års relevant erfaring. I så fald er lønnen ca. 18000 om måneden. Sidst men ikke mindst kan du få løn under uddannelse, hvis du tager PAU uddannelsen via jobrationsordningen.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

06 feb 2013
Psykolog eller psykoterapeut uddannelse?
Hej. Jeg er social og sundhedsassistent og vil gerne uddanne mig til psykolog. Jeg er 37 år. Er assistenten en gymnasial uddannelse? Hvordan står jeg økonomisk? hvem kan jeg kontakte for at blive vejledt?

Svar:

Hej

En social og sundhedsassist er ikke en gymnasiel uddannelse, og derfor skal du supplere med ekstra fag. Du kan evt. kontakte din studievejleder på din uddannelse og høre, hvad der skal til for at du får en gymnasiel uddannelse. 

En psykolog uddannelse tager mindst 5 år og du får SU hvis du har mere tilbage. Du kan også overveje en psykoterapeut uddannelse, som er kortere men hvor du betaler selv?

Jeg håber, du kan bruge det til noget,

mvh Tina, Studentum. 


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby