Studiesøgende ser positivt på fremtiden

Pressemeddelelse d. 6. april 2010:

Studiesøgende ser positivt på fremtiden

- Alligevel ville 28 % hellere arbejde hvis situationen tillod det

74 % af danske studiesøgende vælger uddannelse ud fra interesser, og lader sig ikke påvirke af finanskrisen. Det er en kraftig stigning fra sidste år hvor tallet lå på 56 %. Ikke desto mindre ville 28 % hellere være i arbejde hvis situationen tillod det. Det viser en undersøgelse lavet af Studentum, nordens største portal for uddannelse, som 4589 nordiske studiesøgende har deltaget i.

- Lavkonjunkturen er stadigt lige aktuel, men de studiesøgende har i højere grad end sidste år vænnet sig til tanken om finanskrisen og lader sig ikke påvirke i valget af uddannelse længere. Langt størstedelen vælger uddannelse ud fra deres interesser, med en forventning om, at finanskrisen ikke vil begrænse deres jobmuligheder når de er færdige, siger Carsten Schmidt, informationschef på Studentums danske afdeling.

På trods af de positive forventninger til fremtiden, er rigtig mange danskere blevet ’tvunget’ til at studere for at opkvalificere sig, og få en fod indenfor jobmarkedet. Hele 28 % ville hellere arbejde end at studere, men har valgt studiet fordi jobmarkedet er svært tilgængeligt for mange nyuddannede. Denne tendens understreges yderligere af, at mere end 13 % af respondenterne allerede har en uddannelse, men vælger at tage en ny for at imødekomme erhvervslivets krav.

- Hvis tallene holder stik vil vi se en stor stigning i ansøgninger til landets uddannelsessteder til sommer. Uddannelse er blevet midlet imod finanskrisens negative konsekvenser, forklarer Carsten Schmidt

Pigerne tænker mest på fremtiden
Af de frivillige deltagere i Studentums undersøgelse var ikke mindre end 80 % piger. Et tal som gentog sig i Studentums undersøgelser i de andre nordiske lande.

- Pigerne er helt klart et skridt foran når det kommer til at søge information om uddannelse. Vi oplever dagligt at pigerne er bedre til at udnytte internetmediet end drengene. Og det er ikke bare et dansk fænomen, i Sverige, Norge og Finland ser vi samme tendens. Pigerne bruger ganske enkelt mere tid på at planlægge fremtiden end drengene gør, siger Carsten Schmidt.

Undersøgelsen viser ligeledes at pigerne stadig søger imod de typiske kvindefag, som undersøgelsen viser, har fået en markant stigning i år.

For yderligere kommentarer kontakt:
Informationschef Carsten Schmidt
Direkte telefon: 70 14 20 64
Email: Carsten.Schmidt@studentum.dk

Studentum er Nordens mest anvendte søgetjeneste indenfor uddannelse. Vi hjælper uddannelsesinstitutioner med at finde studerende til deres uddannelser. Det gør vi via vores Internetportal, gennem samarbejdspartnere samt ved deltagelse på uddannelsesmesser. Studentum blev grundlagt i 2001 af tre studerende, som ville hjælpe andre studiesøgende med at finde frem til drømmeuddannelsen på en og samme hjemmeside. Koncernen Studentum AB har i dag 90 medarbejdere  

Senest opdateret: 06 apr 2010

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide