Vis studentum.dk som: Mobile

Unge vælger uddannelse der åbner op for jobmuligheder

89% af unge har jobmulighederne med i overvejelserne når det kommer til deres fremtidig uddannelse. Som uddannelsesinstitution er det altså et vigtigt kriterium at slå sig op på, når I markedsfører jer overfor kommende studerende.

I en studieundersøgelse fra foråret 2019 blandt Studentum.dks brugere, taler tallene sit eget tydelige sprog, når det kommer til unges valg af uddannelse. De unge prioriterer nemlig uddannelser, der dels interesserer dem og dels giver jobmuligheder efter studietiden.

89% af de adspurgte har peget jobmuligheder som noget de har med i overvejelserne, når de kigger på potentielle uddannelser. Her er det fremtidsudsigterne for at ramme et job efter endt studie, der styrer de unge, sammen med deres interesse.

Interesse har nemlig også noget at sige. Sammen med jobmulighederne ligger disse to kriterier langt foran både høj løn og praktik som faktorer, der kunne gøre at de unge valgte en uddannelse. 11% af de adspurgte har undersøgt at jobmulighederne ikke er ideelle, men har valgt at søge ind på den uddannelse de brænder for alligevel. Således er efterspørgslen på arbejdsmarkedet og fremtidsudsigterne altså med til, til dels, at styre de unges uddannelsesvalg.

Hvilke jobmuligheder giver jeres uddannelse?

Med en viden i baghovedet, er det måske værd at tage et kig på jeres markedsføringsstrategi og content. Hvis ikke I allerede, meget direkte, fortæller de unge om deres muligheder, efter de har gået på lige netop jeres uddannelse, så kan det i sidste ende være en af grundene til, at de måske vælger en af jeres konkurrenter.

Overvej derfor at inkludere tal der støtter op om, hvor mange der ender i arbejde, efter endt uddannelse fra jer. Lav portrætter med tidligere studerende, som nu er i nogle seje jobs, og del erfaringer og viden omkring, hvordan de studerende - og kommende studerende - nemmest og hurtigst kommer fra nyuddannet til ny-i-job.

Måske har I nogle helt specifikke moduler der har fokus på, hvordan de unge kommer fra uddannelse til job, hvordan de overføre deres studiekompetencer til kompetencer der kan bruges i erhvervslivet, der er mulighed for at praktikken fører direkte til job - hvis det er normen.

Overvej alle de muligheder jeres uddannelse giver, for at de studerende kan finde mange og gode jobmuligheder, og få beskrevet, hvad det er for et type job de kommer ud til efter endt uddannelse.

Vil du vide mere om os?
Udfyld felterne nedenfor. Så kontakter vi dig og fortæller mere om, hvordan vi hjælper jer i kontakt med de rette studiesøgende.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Dine informationer gives ikke videre til andre og tilføjes ikke mailinglister eller lignende.

Senest opdateret: 07 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-10-2019

Danish Students Abroad - What and where do they study?

It is becoming increasingly popular for young people to take a part or all of their studies abroad. But what study programmes and destinations are the most popular amongst Danish students? Get the answers here! 

Læs mere
Sidst opdateret 14-06-2019

Brug studerende som ambassadører for jeres skole

Der er mange fordele ved at bruge jeres nuværende studerende som ambassadører for jeres instititution. Læs med her, hvordan I bedst kommer i gang med et ambassadørprogram lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-10-2019

3 grunde til, at e-learning er fremtiden

E-learning er fleksibelt og tilgængeligt for alle. Læs med her og få tre bud på, hvorfor I skal udbyde onlineundervisning. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-10-2019

Mest søgte uddannelser i udlandet blandt danske unge

Flere og flere danske unge ønsker at tage hele eller dele af deres uddannelse i udlandet. Men hvilke uddannelser og destinationer er de mest populære blandt danske studererende?  Studentum.dk har foretaget en undersøgelse, og her kan du se top 5 over mest eftertragtede uddannelser i udlandet blandt danske studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2019

3 tips: Sådan svarer I bedst interesserede studerende

Der er benhård konkurrence om de fremtidige studerende. Få derfor de bedste tips til, hvordan du får dem til at vælge jeres institution lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-06-2019

Tiltræk flere studerende med virtuelt åbent hus

Hvad skal man uddannelsesinstitution gøre for at tiltrække internationale studerende og studerende fra andre dele af Danmark? Svaret er: Virtuelt åbent hus. 

Læs mere