Vis studentum.dk som: Mobile

Højt fagligt og socialt miljø tiltrækker de studerende

Kommende studerende kigger ikke bare på bylivet, øl-priserne og karrieremulighederne, når de overvejer deres næste studieby. Studiestedernes omdømme har nemlig rigtig meget at sige, når de unge vælger studie - og dermed studieby.

I april 2019 kårede Studentum.dk Danmarks Bedste Studieby anno 2019. I den forbindelse kiggede vi bl.a. på, hvordan de studerende rankede de forskellige uddannelsesinstitutioner i de 21 udvalgte studiebyer. Her kiggede vi bl.a. på hvordan de ranker det faglige og sociale studiemiljø, samt kvaliteten af uddannelsen.

I en undersøgelse på Studentum.dk i februar 2019 spurgte vi vores brugere, hvilke parametre de vælger deres kommende studieby ud fra. Her var det tydeligt, at kvaliteten og dermed omdømmet af studiestedet havde et stort fokus blandt de unge. Faktisk pegede 48% af de unge på dette som ét af de tre vigtigste parametre, når de skulle vælge studieby.

Vi har derfor kigget på Uddannelses Zoom, som har samlet en lang række tal inden for uddannelse. De har blandt andet spurgt de studerende på uddannelsesinstitutionerne, hvordan de ranker deres uddannelse på en skala fra 1-5, når det kommer til fagligt miljø, kvalitet og socialt miljø.

Sønderborg, Holstebro & Viborg er alle med i slutspurten

Aarhus ligger nr. 1 på omdømme af studierne i byen, og det er bl.a. et af de parametre der har givet byen titlen som vinder i 2019. Umiddelbart ville man forvente, at Aarhus blev efterfulgt af de andre klassiske København, Odense og Aarhus, men de ligger alle sammen og roder rundt nede midt på listen.

I stedet er det de gode danske købstadsbyer Sønderborg, Holstebro og Viborg der indtager henholdsvis 2. 3. og 4. Pladsen. Specielt Sønderborg ligger særligt højt på både socialt og faglige niveau, hvor uddannelsesinstitutionernes studerende har givet dem et gennemsnit på henholdsvis 4,23 og 4,30.

Kun Aarhus ligger bedre i fagligt miljø med et gennemsnit på 4,26.

Se alle tallene her

Vil du vide mere om os?
Udfyld felterne nedenfor. Så kontakter vi dig og fortæller mere om, hvordan vi hjælper jer i kontakt med de rette studiesøgende.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Dine informationer gives ikke videre til andre og tilføjes ikke mailinglister eller lignende.

Senest opdateret: 13 jun 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-07-2019

Top 10 studiebyer i Danmark i 2019

Hvad er det, der gør en by til en god studieby? Det har vi spurgt 1679 unge om og - baseret på 7 faktorer - derefter kåret de 10 bedste af slagsen i Danmark. Se listen her og find ud af, hvor du skal studere. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-04-2019

Storbyen tiltrækker de unge grundet de mange karrieremuligheder

De unge har et stort fokus på deres fremtidige karrieremuligheder, når du vælger hvilken studieby de skal vælge at læse videre i.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger

Boligmarkedet i Danmark er ikke kendt som verdens billigste, og med god grund. I hovedstaden skal man forvente at punge ud med ikke mindre end 186,16 kr. pr kvadratmeter.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2019

Hvordan vi har regnet top 10 studiebyer ud

Hos Studentum.dk har vi undersøgt, hvilke parametre kommende studerende og studerende lægger vægt på, når de leder efter deres videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Guide til højeste løn og laveste ledighed

Løn og karriere er ofte noget af det de unge har stort fokus på når de skal vælge deres kommende uddannelse.

Læs mere