Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Eksamensregler - Forum

06-06-2011 15:00   Kasper

Hej kloge hoveder :)

Jeg går på pædagogseminariet og har indtil for ganske nyligt været i den tro at jeg skulle op til førsteårsprøve her om et par dage. Jeg har skrevet min opgave og alt var fryd og gammen.

Så pludselig, her 3 dage før prøven skal afleveres, og 6 dage før den mundtlige prøve, får jeg et brev om at mit fravær på andet semester er for højt, og jeg bliver indkaldt til en samtale.

Her får jeg at vide at jeg ikke kan gå op til den mundtlige prøve og få min karakter, før jeg har kompenseret for mit fravær, og at det kun kan ske efter sommerferien, et sted på 3 semester. Med andre ord jeg må først gå op til eksamen efter jeg har påbegyndt 3. semester.

Det kunne jeg selvfølgelig bare gøre og så havde det været fint, men nu er situationen den at jeg stopper på pædagogseminariet for at prøve kræfter med en anden uddannelse.

Min plan var så at gennemføre 1.årsprøven fordi jeg troede at jeg så ville have adgang til at påbegynde andet år på pædagoguddannelsen på et senere tidsunkt, hvis nu det skulle vise sig at den nye uddannelse alligevel ikke var noget.(man ved jo aldrig)

Men til denne hersens samtale fik jeg så at vide, at det kan man slet ikke. Hvis jeg starter på en ny uddannelse, og jeg senere finder ud af at jeg egentlig gerne vil være pædagog alligevel, skal jeg altså starte helt forfra, ligegyldigt om jeg så har bestået 1.årsprøven. Kan det virkelig være rigtigt?

Er det ikke det samme som at sige at deres prøve er værdiløs?

Og et andet spørgsmål.

Har de ret til at udskyde min eksamen når jeg er blevet indstillet og har fået stillet opgaven?

Jeg har nemlig flere gange forsøgt at få at vide om mit fravær ville få konsekvenser for muligheden for at gå op. Jeg vidste godt det var højt. Men de har ikke kunne fortælle mig noget

Jeg har det lidt som om jeg har spildt en hulens masse tid på at lave en opgave, som nu er fuldstændig værdiløs, medmindre jeg vælger at fortsætte på deres seminarie efter sommerferien, hvilket jeg ikke gør.

Så for lige at afslutte denne virkelig lange besked :)

Jeg vil gerne op til eksamen af to grunde:

1. Feedback i form af en karakterbedømmelse og bare ren øvelse i at gå til eksamen, som jeg kunne lære noget af.

2. Muligheden for at påbegynde pædagoguddannelsen på andet år, på et senere tidspunkt, hvilket min studievejleder altså siger man ikke kan.

Har han ret i det?

Har jeg ret til at gå op til eksamen når de har indstillet mig?

Håber i kan hjælpe...

Vh Kasper


RE: Eksamensregler
13-06-2011 14:49   Frøken B

Hej Kasper...

Umiddelbart synes jeg jo du burde kunne få merit for første skoleår hvis du starter igen på et senere tidspunkt, så længe du har færdiggjort 1. og 2. semester...

Reglen er den at hvis du ikke består din 1. årsprøve eller hvis du, som det er sket for dig, ikke kan komme op første år pga. fravær, så har du helt indtil du er færdig med din pædagoguddannelse til at bestå 1. årsprøven..

Derfor synes jeg jo umiddelbart at du burde kunne tage et "fri-år" og vælger du så at komme tilbage på 3. semester, så skal du bare bestå den der...

Går selv på seminariet nu, og havde en veninde der kom fra et andet seminarie, og hun havde taget hele første år på det seminarie undtagen 1. årsprøven, hun fik mulighed for at starte på 3. semester hvis hun ville. (hun valgte dog at starte helt forfra da hun følte hun godt kunne trænge til at få lært tingene igen)...

Long story short... Jeg synes det burde kunne lade sig gøre, og jeg synes du skal prøve at snakke med nogle af de lærere du har haft til undervisere op mod 1. årsprøven.

Håber du kunne bruge dette til noget.. :) Held og lykke..


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide