Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Skive på 6. pladsen. Skive udmærker sig blandt andet på parametre som 'Sports-og fritidsaktiviteter', 'Tryghed' og 'Billig bolig', som netop er nogle af de kriterier, unge prioriterer højt, når de ser efter deres kommende studieby. Det kan måske virke overraskende, hvordan Skive kan udkonkurrere større danske byer som fx Odense eller Esbjerg, når det kommer det bedste studiemiljø, men over de seneste år har Skive faktisk haft stor succes med at tiltrække flere studerende - særligt it-uddannelserne er populære i byen. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Skive. 

Fakta om Skive:

Antal indbyggere: Ca. 46.200

Antal frivillige foreninger: 944

Antal barer og caféer: 114

Gennemsnitlig husleje: 68 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 89

Én af Danmarks tryggeste studiebyer

I et land som Danmark, er vi heldige, at der generelt er en høj sikkerhed i byerne. Alligevel kan unge godt bekymre sig om, når de skal hjem fra byen om natten eller frygte at få deres cykler stjålet. Studentum.dk’s studieundersøgelse viser, at en tredjedel af deltagerne har svaret, at tryghed betyder meget, når det kommer til valget af kommende studieby. Sammenlignet med andre danske studiebyer ligger Skive under gennemsnittet, når det kommer til blandt andet voldsforbrydelser og cykeltyverier.

Det betyder, at du i Skive kan føle dig sikker, når du bevæger dig rundt i nattelivet i weekenderne, eller når du parkerer din cykel midt i byen. Din cykel betyder formentlig meget for dig, da du sikkert som de fleste andre unge bruger den dagligt, og det er dit foretrukne transportmiddel. Det kan derfor være både dyrt og besværligt at få stjålet sin cykel, så hvis du vil vide dig ekstra sikker, kan det være en god ide at anskaffe dig en god cykelforsikring, hvis uheldet nu alligevel skulle være ude. 

Bo på campus med dine venner

I de store danske studiebyer er det hverken let eller billigt at finde en studiebolig, men som studerende i Skive har du både mulighed for at bo billigt og centralt. Samtidig er der boliggaranti, og du er dermed sikret, at du som tilflytter til byen ikke skal stå uden tag over hovedet ved studiestart. Det faktum, at du kan bo billigt, og at du samtidig ikke skal bekymre dig om at finde et sted at bo, er noget af det, der tiltrækker studerende til Skive. I andre større studiebyer kan boligudgifterne være så høje, at du som studerende er nødt til at finde et studiejob til at supplere dine indtægter, så du har råd til mad og til at gå byen med dine venner. Så hvis du gerne vil have økonomisk frihed, mens du læser, kan det være oplagt at se efter studiebyer som fx Skive, hvor du kan leve godt på din SU. 

Mange studieboliger i Skive er placeret omkring uddannelsesinstitutionerne, som fx Skive College og VIA University College Skive. Det skaber et livligt og hyggeligt studiemiljø på og omkring campus, fordi der er så mange studerende, der bor og opholder sig. Det betyder, at dine medstuderende pludselig bliver dine naboer, som du også kan mødes med om aftenerne og i weekenderne. Derudover er der et sidste plus - den tætte beliggenhed til skolen gør nemlig også, at du som studerende ikke har langt til undervisningen om morgenen, eller når der er fredagsbar og andre sociale aktiviteter. 

Fra vandsport til mountainbike i skoven

Skive er den perfekte studieby for dig, der vil have byliv uden at gå på kompromis med masser af forskellige sports- og fritidsaktiviteter. Studentum.dk’s undersøgelse viser nemlig, at Skive har det tredjestørste budget pr. indbygger sammenlignet med andre danske studiebyer, når det kommer sports- og fritidsaktiviteter, og det giver dig som studerende et væld af muligheder i byen. 

Skive er omgivet af grønne underskønne naturområder, og du har Limfjorden, der grænser op til byen. Det gør, at alle former for vandsport er en oplagt fritidsaktivitet, hvad end du til sejlads, kajak, roning eller bare godt kan lide at hoppe i vandet på en varm sommerdag. Er du mere til cykling eller løb, er Krabbesholm Skov et populært område for både mountainbiking eller terrænløb - start evt. en mountainbike- eller løbeklub med dine venner eller find nogle fra studiet, du kan tage ud med i weekenderne. 

Den lokale håndbold- og fodboldklub er også er et sted, hvor mange unge mødes og spiller sammen, og hvis du nu lige er flyttet til byen for at studere, er hallen et helt oplagt sted at møde nye unge udenfor studiet. Generelt finder du mange unge i Skive, fordi der både er en kaserne og en højskole i byen. Det skaber et fedt socialt miljø med en masse forskellige unge, og det gør Skive til en helt ideel studieby. 

Dine uddannelsesmuligheder i Skive

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Skive? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Skive klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Skive


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere